Themepark organizer
Kermisclub organizer
Forum archief

Forumfaces
Topic Options
Rate This Topic
#2146489 - 16/08/2014 13:59 [TR] Dag 9 Frankrijk - Spanje Trip: Terra Mítica 15 juli 2012
pampie Offline
Cars & Coaster Crazy

Registered: 30/01/2009
Posts: 7915
Loc: Eindhoven

Na Sevilla en Málaga en omstreken hebben we de meest zuidelijke bestemmingen alweer gehad en rijden we weer terug naar Nederland.
De gedachte dat we weer richting Nederland gingen beviel me niet zo maar gelukkig kom je nog geweldig veel leuke dingen en parken tegen.
Éen van de leuke dingen (park dus eigenlijk) is Terra Mítica in het altijd prachtige Benidorm. Nou ja als ze de berg niet hadden dan die gedeeltelijk plaats heeft moeten maken voor het park, dan was het altijd prachtig. coolVanaf de parkeerplaats die overigens zéér rustig was heb je een mooi zicht op het gigantische 'bord op de berg'.
Op de een of andere manier doet het park het toch wel goed met dat 'bord op de berg'. Het is iets wat ik al een aantal jaar in mijn (topografisch) geheugen had zitten. Meteen daarna volgt de houten coaster die daar zijn rondjes half over de berg maakt. Toch bizar dat je dus een stuk berg weghaald om daar een achtbaan neer te kunnen zetten. Maar wel een pluspunt want zoals ik al zei, het blijft in je geheugen zitten.

Voor het eerst zien we bewolking sinds een paar dagen en voor dit park hadden we geen korting of iets maar moesten we ook niet het volledige bedrag betalen omdat we wat later in de middag aan kwamen waaien. Vanaf Gránada naar Benidorm is ook niet zo'n klein stukje en in Spanje hanteerden we steeds om 's morgens de flinke stukken te rijden. De parken zijn meestal wat later open en blijven tot laat open dus dan komt dat het beste uit.Bij de ingang ziet het er alvast zéér netjes uit en eenmaal in het park blijkt dat ze ook daar flink uitpakken met imposante, symmetrische gebouwen. Ik was eigenlijk net zo positief verrast als Isla Magica alleen is dit park anders. Meer imposante gebouwen in een mooi thema en minder groen. cool


Meteen na de kassa begint het al.

Met de symmetrie en het imposante. biggrin


Niet heel imposant, maar wel leuk én gesloten.De rondvaart boten met de vage grote track door het water was in eerste instantie gesloten. Later op de dag ging deze attractie nog open en hebben we een rondje gemaakt.


Dit is toch gewoon tof, een echt vakantiegevoel. cool


Dan deze ook maar omdat het zo mooi is daar.


En dan mag deze ook niet ontbreken.


Ziet er ook wel zwaar relaxted uit moet ik zeggen. biggrin


De zwembroek niet meegenomen, maar hij lag wel in de auto.


Vette grote track.


Gebouw 2.

Geen idee wat erin zit eigenlijk.


Carousel kan natuurlijk niet ontbreken in een attractiepark.

Hier vlakbij stond zo'n ding te draaien net als in Duinen Zathe. Dat is toch dat apparaat van Mondial?
Mooie machine iig maar ik hem niet gedaan. Jacqueline ook niet. smile


De themagebieden.


Dit zie ik graag, erg rustgevend.

Voor de mensen die het van voren hadden willen zien...
Mooi die gebouwen, ik weet alleen bij god niet wat voor functie ze hebben.
Edited by pampie (19/08/2014 03:10)

_________________________
Tripje plannen?? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>De wereld van plezier (Europa)>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> De wereld van plezier (USA)
Powered by rcdb.com & soroda.de
Top
Read-only
Het tripreport forum is READONLY! Je kan NIET reageren hier op de TR's.
#2150852 - 29/08/2014 05:57 Re: [TR] Dag 9 Frankrijk - Spanje Trip: Terra Mítica 15 juli 2012 [Re: pampie]
pampie Offline
Cars & Coaster Crazy

Registered: 30/01/2009
Posts: 7915
Loc: EindhovenEn dan komen we bij de eerste achtbaan. Eentje waar ik toch ook wel een beetje naar uitkeek. Ik bedoel, hé een Intamin ZacSpin 4th Dimension coaster is natuurlijk ook wel heel erg ruig om die gedaan te hebben. Achteraf viel het toch een beetje tegen en had ik misplaatste g-krachten? Nee, hij was iig niet heel erg prettig op sommige punten.
Ik zou m best nog een keer doen maar uiteindelijk had ik m maar 1 keer gedaan ondanks een wachtrij van 1 minuut. Ik heb m aan de linkerkant van de rails gedaan en dan achteruit starten. Ik denk dat het voor de ervaring niet heel erg veel uitmaakt waar je zit en altijd wel die minder prettige momenten hebt. Dus de andere 3 plaatsen heb ik maar overgeslagen. coolEn dan komen we meteen bij de 2e coaster. De beruchte woodie die tegen een bergwand gebouwd is.Hij ligt er erg mooi bij, daar valt niks over te zeggen maar ik denk dat ik dan meteen alle positieve punten gehad heb voor velen. De baan zelf is gewoon een beetje een standaard kraak, piep, schaaf en herrie maak woodie met oncomfortabele beugels. Wat een ondingen zitten hierin zeg.
Voor mij tot nu toe wel de houten achtbaan met de beste ligging. Echt zwaar mooi gewoon. smile
Erg mooie ligging.


Niet druk in het station. cool
Daar is de symmetrie weer.


Lekker rustig in ook weer een kinderhoek.


Deze slaan we nog eventjes over.
Het paard van Troy.
Zwaar bewolkt?

Het viel dus echt op dat de berg waar Terra Mítica tegenaan gebouwd is erg veel bewolking aantrekt. Op het strand van Benidorm was het zonnig en in Terra Mítica kon het erg bewolkt zijn.


Wie heeft er shampoo bij? Altijd handig een douche in het park. biggrin


Toffe supersplash attractie. Zo zie je ze niet vaak en nu ook niet want filmen mocht niet.
Zwierezwaai niet gedaan. Deze was trouwens ook wel druk maar met 1 rondje wachten zat je er wel in hoor. Maar hij draaide wel steeds volle bak.En dan komen we bij de zoveelste Vekoma SLC. Het lijkt althans de zoveelste omdat we er de dag vantevoren nog 1 gedaan hadden en het is een standaard baan. smile


Hij heeft iig een leuk fris kleurtje.


Prachtige darkride.

We zijn aangekomen bij de enige (volgens mij?) darkride van het park maar wat heeft deze shooter mij verrast zeg. Geweldig mooi en groots gemaakt en dankzij het ritsysteem doet het je meteen denken aan COT in Walibi Belgium. Ik denk dat ik deze nét iets beter vond en ik vond COT al zo geweldig vanwege de prachtige en soms erg grote animatronics.

Het is een donkere onride, maar het is toch iets. De geluiden alleen al zijn geweldig om terug te horen.
Mooie nieuwbouwtoren in de verte en zal straks de skyline van Benidorm kenmerken.

_________________________
Tripje plannen?? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>De wereld van plezier (Europa)>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> De wereld van plezier (USA)
Powered by rcdb.com & soroda.de
Top
#2151165 - 30/08/2014 07:10 Re: [TR] Dag 9 Frankrijk - Spanje Trip: Terra Mítica 15 juli 2012 [Re: pampie]
pampie Offline
Cars & Coaster Crazy

Registered: 30/01/2009
Posts: 7915
Loc: EindhovenEn dan komen we bij de Zamperla nep hybride met een lay-out die door een kleuter verzonnen is volgens mij. biggrin


Alleen de vlag ontbreekt nog.

De onride van dit inspirerende baantje.
Nu met naamplaat.

En nog steeds niet gedaan want wij gingen de Supersplash doen. Helaas niet mogen filmen maar het is wel een leuke variant met een klein beetje theming.

Weer zo'n leuk gebouw. We hadden trouwens ook nog een 4D - simulator gedaan in een of ander gebouw. De film was wel leuk en grappig en meteen 1 van de betere die ik gezien heb alleen zaten er 2 irritante meiden naast ons die er echt helemaal in op gingen en dan is het minder hoor. Zo kei overdreven reageren enzo, jammer. frown


Mooi gras hebben ze hier. cool


Op naar Egypte.


Heeft er weer iemand shampoo?

Toch wel goed dat ze in die warme parken nevelaars en douche's hebben om jezelf op te frissen of om wat verkoeling te zoeken. Daar kan Port Aventura nog een hoop van leren.


Grappige kiddie Log Flume.


Goed zo, ik houd ook niet van plakkerige zweetruggen tegen de rugleuning. biggrin

Het bord ernaast doet trouwens vermoeden dat we in een of andere oude vandagen park zijn. Benidorm Bastards, het kwartje viel bij ons.


De grote Log Flume heeft wel prachtige boten. cool


De rit zelf is ook vrij lang.

De onride.
Kijk dit zien we graag en dit is leuk.


Het 'bord' van de Log Flume.


Weer een stukje 'mooi'. wink


Hé de boot vaart.


Prachtig park toch?


Geweldig mooie souvenirswinkel.

Zelfs de souvenirswinkel is zo imposant mogelijk gemaakt. Ik hou er wel van iig.En op de foto hierboven kun je dus mooi zien dat rechts (Benidorm en dus het strand) gewoon zonnig is en links waar de rest van het park ligt met de berg gewoon bewolkt is.


Het moet ook vooral symmetrisch zijn lijkt het wel. cool

De laatste 2 attractie's die we gedaan hebben zijn de 'rondvaart op de rivier' en 'uitkijktoren 1'.

Hier de onride's van deze 2 uitkijk attractie's.

De boot.De toren.Uitkijktoren 1 hadden we als laatste gedaan en daarna ging het park ook sluiten. Het was dus ook eigenlijk maar goed dat we attractie's geen 2e keer hebben gedaan.
In principe alle attractie's kunnen doen die we wilden doen en de bingo weer in de pocket dus de dag was zeker geslaagd.
Alleen viel het eten op het park erg tegen. Er was een grote hal open met diverse fast food maar het was koud ipv warm en het was vies. Verder was er op het gebied van Horeca niet heel erg veel te doen leek het wel. winkEn met deze visjes sluit ik het report af. Zelf hebben we dit niet gedaan maar dit kon je wel doen in de souvenirswinkel bij de in/uitgang van het park.

Terra Mítica is een leuk park dat er erg goed uitziet. Geen echte achtbaantoppers maar het ziet er gewoon leuk uit. Het heeft een fijn sfeertje. Het viel wel op dat het vrij rustig was en dat terwijl we toch in het hoogseizoen zaten. Dit park heeft zeker potentie alleen blijven de bezoekers weg volgens mij. Jammer! want dit park ziet er zo goed uit en zou jammer zijn als het ooit moet sluiten.

Tot zover dit TR. Dankjewel voor het lezen. smile

_________________________
Tripje plannen?? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>De wereld van plezier (Europa)>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> De wereld van plezier (USA)
Powered by rcdb.com & soroda.de
Top


Sidebar uitzetten?
Deze sidebar kun je bij my stuff > my preferences uitzetten.
De laatste pretpark topics
Diergaarde Blijdorp 15-02-2017
by Kermisfreak19
20/02/2017 21:19
Klokhuis uit 1990 over de bouw van het Lavenlaer en techniek
by GJV
20/02/2017 20:58
[TR] Walibi Belgium + Le Fleury (Frankrijk) 27 augustus 2016
by pampie
20/02/2017 18:55
Sloop oude Dierenpark Emmen
by Dezz01
19/02/2017 16:01
Adventure Valley Durbuy (BE)
by The_Bullgod
18/02/2017 11:42
De laatste kermisclub topics
Haunted Castle - H. Lutjens-van Reken
by Bredeche
20/02/2017 23:23
Almere Poort - 18 t/m 22 oktober 2017
by Kermismeester
20/02/2017 19:05
Almere Stad - 20 t/m 27 september 2017
by Kermismeester
20/02/2017 19:02
Almere Stad - 31 mei t/m 5 juni 2017
by Kermismeester
20/02/2017 18:56
Almere Haven - 3 t/m 7 mei 2017
by Kermismeester
20/02/2017 18:49
Who's Online
5 registered (markie81, Daan13, Upke, Jeroen_Twee, 1 invisible), 62 Guests and 7 Spiders online.
Newest Members
coensen, KoenvdBrand, Blue_Streak, willy1992, Bartin
8958 Registered Users
Forum Stats
8958 Members
24 Forums
12585 Topics
338611 Posts

Max Online: 2987 @ 09/08/2009 21:17
Today's Birthdays
F_JD (28), Jofke (41)


Fotowedstrijd 2016: Win een heel seizoen #HARDGAAN in Walibi Holland of een dagje volledig gratis kermis vieren voor 2 in Best.
111 inzendingen | Het prijzenpakket van 2016 wordt gesponsord door Walibi Holland en Kermis BestThemepark.nl wordt gesponsord door de IS Group  Houden of weggooien: de groene kleur van Goliath
Houden of weggooien: de groene kleur van Goliath