Themepark organizer
Kermisclub organizer
Forum archief

Forumfaces
Page 1 of 53 1 2 3 ... 52 53 >
Topic Options
#1933533 - 16/11/2012 06:59 Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London)
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Onderstaande komt nog uit het oude topic, maar verteld veel over de conceptplannen die waren uitgelekt en gedateerd op november 2011, van het nieuwe themadeel dat zal worden gebouwd op de plek van Jaws in Universal Studios Florida. Zoals geruchten al deden vermoeden, gaat het inderdaad op een tweede Harry Potter themazone, waarin een groot nieuw type darkride de hoofdattractie zal zijn.

De plannen beschrijven een volledige herinrichting van de grond tussen Fear Factor Live en Disaster. Het meest noordelijke deel zal worden gebruikt voor een groots gebouw waarin de hoofdattractie zal komen. Werktitel: The Gringotts Ride. Het zuidelijke deel van de themazone is ingericht voor een tweede attractie, welke naar alle waarschijnlijkheid de Hogwarts Express zal zijn. Die zal via het huidige backstagedeel, naar Islands of Adventure zal rijden en daar een station krijgen ter hoogte van het Sindbad theater, alwaar The Wizarding World of Harry Potter naartoe zal uitbreiden.

Het nieuwe themadeel zal één toegangsweg krijgen, vermoedelijk gethematiseerd als de geheime ingang van Diagon Alley. Aan de linkerzijde van zal een groot restaurant worden gebouwd. Vanaf de ingang loopt de straat recht af op de ronde voorgevel van de Gringotts Bank. De bestemming van de andere gebouwen aan de straat is nog onbekend.

-Waarschuwing, dit verklapt een groot deel van de rit-
Click to reveal..
The Gringotts Ride
The Gringotts Ride krijgt een uitgebreid gethematiseerde walk-through wachtrij, van hetzelfde niveau als het Hogwarts Castle van The Forbidden Journey. De rij begint in de “Entry Hall” van de bank, maar gaat daarna terug naar buiten, voordat de rij weer naar binnen gaat via de grote “Bankers Hall”. De volgende kamers van de rij zijn de “Vault Display”, de “Reading Room”, de “Officle Hallway” en “Bill Weasley’s Office”. Daarna is er een scene genaamd “Elevators” die de passagiers een verdieping omhoog zullen brengen, om zo de ride track van het station over te kunnen steken.

De attractie kan het beste worden omschreven als een combinatie van achtbaan en darkride. Het krijgt een dubbel instapstation en heeft treinen die op achtbaanrails rijden, maar ook beperkt kunnen bewegen, zoals The Amazing Adventures of Spiderman dat kan. De treinen bestaan uit twee voertuigen die elk plaats bieden aan 12 personen, in 3 rijen van 4. De stoelen hebben de inmiddels bekende theateropstelling, en krijgen individuele lap bars als vergrendelingsmechanisme. De uitstraling van de treinen doet terugdenken aan het Victoriaanse tijdperk.

De eerste scene is genaamd “Turntable”. In deze scene kijken bezoekers recht op een stenen muur met twee tunnels als uitgang, de één links, de ander rechts. Echter, voordat de trein verder rijdt zal de track onder het eerste voertuig naar beneden zakken en tot rust komen onder een hoek van 40 graden. Vervolgens zal de track onder het tweede voertuig worden gelift tot een hoek van 40 graden, zodat de track weer aaneengesloten is en de trein de scene kan verlaten via een verborgen derde tunnel. Hierop volgt scene 2, een gravity section genaamd “Dark Tunnel” dat bestaat uit een bunny hop en een scherpe bocht naar rechts.

Eenmaal geremd, begint de trein aan de derde scene, “Ledge”, welke een darkride deel is. Hier zullen 3D-projectoren worden weggewerkt in de rotsen van de tunnelmuren waardoor passagiers “naar buiten” kunnen kijken. In deze scene zal een gevecht zijn te zien tussen twee tovenaars en worden verschillende effecten gebruikt, zoals een watervaleffect met misteffecten en watersproeiers en een shaker table, waarop de track en treinen op en neer zal gaan trillen.

De vierde scene heet “Thief’s Downfall” en krijgt wind- en hitte-effecten en biedt een eerste blik op een draak. De attractie maakt hier een chicane-achtige bocht, eerst naar links en dan naar rechts. Daaropvolgend komt scene 5, “Sirius Black’s Vault”. De trein rijdt hier door een rookgordijn en komt de kluis binnen waar een verlichte schat is te zien. Scene 6, “Ruins” bestaat uit een bochtige tunnel welke lijkt ingestort. Scene 7 heet “Chasm” is de laatste darkridescene en zal een bestaan uit een grote projectie met Harry, Ron en Hermelien.

In scene 8 is een volgende tunnel waar de trein zal worden gelanceerd naar een tweede gravity section en scene 9, “Passage” is de grote finale waar Harry en zijn kornuiten de bezoekers gedag zullen zeggen. Bezoekers zullen de attractie verlaten via een souvenirwinkel. Meer details over de invulling van de achtbaanstukken zijn niet bekend.

Concluderend gaat het dus om een volledig nieuw type attractie dat zich wellicht het best laat omschrijven als darkride coaster. De baan lijkt een mix van Revenge of the Mummy en Spiderman en zal de eerste attractie zijn waarbij een advanced motion vehicle zal worden gecombineerd met een achtbaantrack.

Bron: Robert Niles, Theme Park Insider
Tekst: RideReview


---------
EDIT:

Ondertussen zijn de eerste trackdelen voor de Gringotts Bank coaster (tenminste de 1e delen die zichtbaar zijn) geplaatst.

Bron: http://www.orlandounited.com/forums/showthread.php?4925-Wizarding-World-Phase-II-Discussion/page414

---------
EDIT:

De bouwer van deze coaster is nog niet bekend, en volgens geruchten ziet deze track er uit als typisch Intamin. Dan hoop ik toch dat het waar is en dat ook die grotere/hoger versie van de freefall-droptrack in deze coaster komt.

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#1933545 - 16/11/2012 08:39 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Dat er een achtbaan komt is voor mij compleet nieuw, dat moet ik dan ergens gemist hebben;)

Staat ook nog niet op rcdb of coastercount. Ben benieuwd wanneer we hem kunnen berijden. Ik dacht dat dit HP project een meerjarenplan was maar als ze nu al een track plaatsen;)


Edited by Orangedevil (16/11/2012 08:47)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#1933548 - 16/11/2012 08:48 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Originally Posted By: The_Bullgod
Volgens mij is het oude topic in het archief beland, ik kan het in ieder geval niet vinden.
Maar vanwege nieuw en interessant nieuws dan maar een nieuw topic.


Het oude topic was ook een allegaartje, met de nieuwste ontwikkelingen op de bouwplaats is een eigen topic meer als terecht.
Zou je zelf je openingspost nog wat willen uitbreiding met informatie uit het eerdere topic?

Tof in ieder geval dat het bij deze wel bevestigd is dat het een achtbaan gaat worden. Voor wie hier meer over wilt lezen, uit het oude topic de uitgelekte plannen voor deze nieuwe darkridecoaster: spoiler alert!
Als je die plannen leest heb ik nog wat twijfels bij Intamin. Premier zou ook zomaar kunnen. Of zelfs de doorontwikkeling van de RoboCoaster van Kuka.

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#1933567 - 16/11/2012 09:45 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
spoetnik Offline
Fryslân boppe

Registered: 31/08/2001
Posts: 7182
Loc: Drachten
Persoonlijk doet deze track me ook meer denken aan Premier, of misschien zelfs Maurer. Met beide heeft Universal al ervaring.

Hoe dan ook, het wordt in ieder geval weer een leuk project om te gaan volgen! smile

_________________________
Rodelbanencounter: 100 --- Laatste: Odenwaldbob
Top
#1933606 - 16/11/2012 12:00 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: spoetnik]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Toch zijn er een hoop problemen geweest met HRRR en kijkend naar de track ga ik vooralsnog ook voor Premier.

Kuka gebruikt een vierkante vorm in de track dus ik denk niet dat het Kuka wordt.

Top
#1933608 - 16/11/2012 12:04 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Hoewel, Vekoma heeft dan weer heel veel ervaring met aparte ridetechnieken. Ik zet nog een klein beetje in op Vekoma.

Top
#1933624 - 16/11/2012 12:47 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
Nick_Knipping Offline
Member

Registered: 19/09/2006
Posts: 733
Loc: kessel
Tof dat Universal weer groots uitbreid. Aan de andere kant moeten ze niet teveel op Harry Potter gaan bouwen ooit is hij minder populair.

_________________________
No valley to deep, no mountain to high

Turn the world upside down!
Top
#1933668 - 16/11/2012 14:31 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Nick_Knipping]
Japio Offline
Ik ben het echt!

Registered: 01/07/2008
Posts: 3270
Loc: Prinsenbeek, Noord-Brabant
Origineel bericht van: coasternick87
Tof dat Universal weer groots uitbreid. Aan de andere kant moeten ze niet teveel op Harry Potter gaan bouwen ooit is hij minder populair.


De themagebieden op zich zijn heel goed uitgewerkt, (in IoA dan, ga er niet vanuit dat dat hier anders zal zijn) dus die op zich zullen altijd volwaardig blijven. Bovendien is Harry Potter een van de grootste franchises ooit. Natuurlijk komt daar niets nieuws meer van, maar er komt zo 1-2-3 ook niets dat het succes van HP kan evenaren. Dat merk zit de komende 10-20 jaar wel safe.

_________________________
Do not be discouraged by the White Women!
Top
#1933716 - 16/11/2012 16:27 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Japio]
RickMarkestein Offline
Rodelspaß

Registered: 24/08/2004
Posts: 4023
Loc: Maassluis


Kunnen altijd vergelijken. Premier heeft bijna exact dezelfde track verbindingen, dus ik denk dat we met 95% zekerheid kunnen zeggen dat het om een Premier gaat. smile


Edited by RickMarkestein (16/11/2012 16:27)

_________________________
"Don't look at me, I'm Switzerland!"

5 euro?! Op je muil, gauw!
Top
#1933740 - 16/11/2012 17:18 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RickMarkestein]
eXtreme Kev Offline
Obey the D

Registered: 10/02/2001
Posts: 461
Loc: Zandvoort
Was ff bang dat deze gele track ook voor harry potter was tonque

_________________________
Back in the Chainsaw Drill Team 2009!!
Top
#1933749 - 16/11/2012 17:30 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: markie81
Het oude topic was ook een allegaartje, met de nieuwste ontwikkelingen op de bouwplaats is een eigen topic meer als terecht.
Zou je zelf je openingspost nog wat willen uitbreiding met informatie uit het eerdere topic?

Welke informatie uit het oude topic wil je dan in het nieuwe topic terug zien?

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#1933765 - 16/11/2012 17:56 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Wellicht kun je er zelf een mooie samenvatting van maken van de zaken die met de Universal Orlandote maken hebben. En de afbeeldingen plaatsen die in het topic staan en nog werken.

Top
#1933780 - 16/11/2012 18:08 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
OttoT Offline
Junior Member

Registered: 08/03/2011
Posts: 29
Loc: Made in Holland
Ondanks dat het een achtbaan track is betekent het niet meteen dat het ook een achtbaan wordt. Het zal misschien iets van die elemeneten hebben maar zal meer een darkride worden dan een coaster. En wat mij betreft is dat prima.

Top
#1933785 - 16/11/2012 18:15 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Philosopher Offline
Big Dreamer

Registered: 10/12/2002
Posts: 28738
Loc: Andijk
Wat een mooie verrassing voor USO. Ik ben benieuwd hoe de hele achtbaan-ervaring gaat worden.

_________________________
*Geruchten: 2018: Minecraft-themapark in New York 2018: Legoland nabij KD. 2017: Houten achtbaan voor Thorpepark. 2016: Nieuw park: Flamingoland Coast 2016: Sluiting Amsterdam Dungeon 2016: Justice League voor PWM. Vanaf 2017: Wanda-pretparken in Europa - Europa's grootste waterpark in Madrid. 2016: LooneyTuneshotel bij ingang PWM. 2018:Heroicland Themepark nabij Calais 2017:woodie voor Djurs Sommerland.
Top
#1933788 - 16/11/2012 18:20 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: OttoT]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: OttoT
Ondanks dat het een achtbaan track is betekent het niet meteen dat het ook een achtbaan wordt. Het zal misschien iets van die elemeneten hebben maar zal meer een darkride worden dan een coaster. En wat mij betreft is dat prima.

Nou, de Revenge Of The Mummy coasters hebben ook enorm veel darkridescenes maar toch zijn het echte rollercoasters.

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#1933808 - 16/11/2012 19:01 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Originally Posted By: The_Bullgod

Welke informatie uit het oude topic wil je dan in het nieuwe topic terug zien?


Zoals RB terecht opmerkt, wat plaatjes die nog werken uit het oude topic en wat informatie van de attracties die hier komen. Er staan qua plaatjes wat overzichten in volgens mij van de bouwlocaties uit vergunningaanvragen enzo. Het andere topic was namelijk erg algemeen, dan hebben we hier mooi overzichtelijke openingspost gezien dit topic nog wel even online blijft gok ik zo. Gok begin in ieder geval met de gelekte plannen in spoilertags. smile

Originally Posted By: OttoT
Ondanks dat het een achtbaan track is betekent het niet meteen dat het ook een achtbaan wordt. Het zal misschien iets van die elemeneten hebben maar zal meer een darkride worden dan een coaster. En wat mij betreft is dat prima.


Het is niet zeker nee. Ben ik met je eens. Maar als ik zo de plannen lees dan zal er echt wel een snel ritgedeelte in zitten denk ik en hebben we hier vermoedelijk wel te maken met een rollercoaster.

Originally Posted By: RickMarkestein
Kunnen altijd vergelijken. Premier heeft bijna exact dezelfde track verbindingen, dus ik denk dat we met 95% zekerheid kunnen zeggen dat het om een Premier gaat. smile


Oh nee. Het is een Kumbak! wink biggrinAlhoewel...

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#1933823 - 16/11/2012 19:34 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
RickMarkestein Offline
Rodelspaß

Registered: 24/08/2004
Posts: 4023
Loc: Maassluis
Origineel bericht van: markie81
Origineel bericht van: RickMarkestein
Kunnen altijd vergelijken. Premier heeft bijna exact dezelfde track verbindingen, dus ik denk dat we met 95% zekerheid kunnen zeggen dat het om een Premier gaat. smile


Oh nee. Het is een Kumbak! wink biggrin

http://cache.rcdb.com/burk36rg008fapcbki31n9.jpg

Alhoewel...


Oei, die had ik dus niet gezien en gecheckt! Wie weet inderdaad! wink

_________________________
"Don't look at me, I'm Switzerland!"

5 euro?! Op je muil, gauw!
Top
#1933836 - 16/11/2012 19:58 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RickMarkestein]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Gelukkig hebben de treinen dan weer veel gelijkenissen met die van de Mummy.

Top
#1934205 - 18/11/2012 11:48 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
Alain Offline
In tenebris lucens

Registered: 03/06/2000
Posts: 9247
Loc: Viltaburg
Origineel bericht van: markie81
Origineel bericht van: The_Bullgod

Welke informatie uit het oude topic wil je dan in het nieuwe topic terug zien?


Zoals RB terecht opmerkt, wat plaatjes die nog werken uit het oude topic en wat informatie van de attracties die hier komen. Er staan qua plaatjes wat overzichten in volgens mij van de bouwlocaties uit vergunningaanvragen enzo. Het andere topic was namelijk erg algemeen, dan hebben we hier mooi overzichtelijke openingspost gezien dit topic nog wel even online blijft gok ik zo. Gok begin in ieder geval met de gelekte plannen in spoilertags. smile

Origineel bericht van: OttoT
Ondanks dat het een achtbaan track is betekent het niet meteen dat het ook een achtbaan wordt. Het zal misschien iets van die elemeneten hebben maar zal meer een darkride worden dan een coaster. En wat mij betreft is dat prima.


Het is niet zeker nee. Ben ik met je eens. Maar als ik zo de plannen lees dan zal er echt wel een snel ritgedeelte in zitten denk ik en hebben we hier vermoedelijk wel te maken met een rollercoaster.

Origineel bericht van: RickMarkestein
Kunnen altijd vergelijken. Premier heeft bijna exact dezelfde track verbindingen, dus ik denk dat we met 95% zekerheid kunnen zeggen dat het om een Premier gaat. smile


Oh nee. Het is een Kumbak! wink biggrin

http://cache.rcdb.com/burk36rg008fapcbki31n9.jpg

Alhoewel...


Sfeerverpester!

_________________________
Graag zien wij uw gulle gaven tegemoet op de rekening van de stichting "Vrienden van Alain".
Top
#1934208 - 18/11/2012 11:58 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: eXtreme Kev]
FokkerFellow Offline
Member

Registered: 05/05/2006
Posts: 112
Loc: Nijmegen
Hup, hup! Beetje doorbouwen! Over 3 maanden staan we voor de deur!

Iemand al ergens een openingsdatum gespot?

Top
#1934213 - 18/11/2012 12:13 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: FokkerFellow]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: FokkerFellow
Iemand al ergens een openingsdatum gespot?

Ergens in 2014 is de verwachting.

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#1934235 - 18/11/2012 13:10 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Aryogaton Offline
Member

Registered: 01/11/2011
Posts: 2417
Loc: Nederland
2014 pas? Dat duurt nog wel even..

Top
#1934249 - 18/11/2012 14:09 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Aryogaton]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Ja het is ook wel een groot project. Ben benieuwd wanneer de echte plannen gepresenteerd worden zonder geruchten en vermoedens. Achtbaan ja of nee?

Ik moet zeggen dat die trein tussen de 2 parken wel fijn is. Vaak heb je toch een flexticket of een 2 dagenhopperpas als je deze 2 parken bezoekt.


Edited by Orangedevil (18/11/2012 14:13)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#1934420 - 19/11/2012 10:02 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
CoasterNut Offline
Member

Registered: 24/08/2011
Posts: 371
Loc: Den Haag
Wel een leuk punt. Hoe gaan ze dit controleren? Als je een attractie krijgt die de twee parken met elkaar verbind. Hoe controleer je dan wie hier wel en niet in mag? Aparte poortjes of gaat het hele ticketsysteem van US op de schop?

_________________________
Workin' on my coaster bingo.
Top
#1934436 - 19/11/2012 11:34 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Aryogaton]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
Originally Posted By: Dennisssss
2014 pas? Dat duurt nog wel even..

Valt ook wel mee, over 12,5 maanden is het al 2014. De parken zijn jaar rond open eh, dus 2014 kan ook begin januari 2014 zijn (met de soft openings met kerst 2013).

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#1934456 - 19/11/2012 12:40 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: CoasterNut]
RoelerMF Offline
Carnavalist

Registered: 31/08/2002
Posts: 45420
Loc: Den Haag
Originally Posted By: CoasterNut
Wel een leuk punt. Hoe gaan ze dit controleren? Als je een attractie krijgt die de twee parken met elkaar verbind. Hoe controleer je dan wie hier wel en niet in mag? Aparte poortjes of gaat het hele ticketsysteem van US op de schop?


Je zal je hopperpas wel moeten laten scannen. De entree van het andere park is gewoon de toegang naar de attractie in feite smile Daarvoor hoeft het ticketsysteem niet op de schop hoor. smile

_________________________
>> Democracy is so overrated >>
Top
#1934555 - 19/11/2012 17:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RoelerMF]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: RoelerMF
Originally Posted By: CoasterNut
Wel een leuk punt. Hoe gaan ze dit controleren? Als je een attractie krijgt die de twee parken met elkaar verbind. Hoe controleer je dan wie hier wel en niet in mag? Aparte poortjes of gaat het hele ticketsysteem van US op de schop?


Je zal je hopperpas wel moeten laten scannen. De entree van het andere park is gewoon de toegang naar de attractie in feite smile Daarvoor hoeft het ticketsysteem niet op de schop hoor. smile

Maar wat als je geen hopperpas hebt en alleen een ticket voor 1 van de parken?

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#1934567 - 19/11/2012 18:15 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Het is nog niet bekend hoe ze dat gaan oplossen. We merken het vanzelf wel.

Top
#1934571 - 19/11/2012 18:28 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Het lijkt me het meest simpele dat je de attractie van beide kanten in kunt, maar dat de controle bij de uitgang van de attractie plaats vind.

Zo kom je met een gewoon kaartje niet het andere park binnen, maar kun je wel weer terug.

Dat zou de mooie oplossing zijn, de makkelijke is alleen toegang geven met kaartje welke in beide parken geldig is.


Edited by RB (19/11/2012 18:30)

Top
#1934670 - 19/11/2012 21:02 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Scorpy Offline
I can Hear From C.I.

Registered: 19/09/2000
Posts: 10365
Loc: Mestreech
OrlandoFlexiticket is toch onbeperkt toegang...???

_________________________
Scorpyrollercoaster
|My Twitter
Top
#1934717 - 19/11/2012 22:08 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Scorpy]
StayFun Offline
Florida Fanatic

Registered: 14/04/2002
Posts: 2435
Loc: World
De overgang van het ene naar het andere park zal een afzonderlijk onderdeel zijn. "Gewoon" een vervoermiddel van A naar B. Met een kaartje voor slechts één van de parken kom je simpelweg het transport van het ene naar het andere park niet in.

Oftewel, wil je alle Harry Potter spullenboel zien, dan heb je minstens een kaart voor allebei de parken nodig.

_________________________
Every day is a Florida day, enjoy and have fun.
Top
#1934724 - 19/11/2012 22:17 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: StayFun]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: StayFun
De overgang van het ene naar het andere park zal een afzonderlijk onderdeel zijn. "Gewoon" een vervoermiddel van A naar B. Met een kaartje voor slechts één van de parken kom je simpelweg het transport van het ene naar het andere park niet in.

Oftewel, wil je alle Harry Potter spullenboel zien, dan heb je minstens een kaart voor allebei de parken nodig.

Dan ben ik bang dat er heel veel bezoekers zullen zijn die dit NIET LEUK gaan vinden.

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#1934736 - 19/11/2012 22:40 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
achtbaan0492 Offline
pretparkzot

Registered: 30/08/2007
Posts: 1561
Loc: Mierlo
Ik denk meer andersom. Nu loop je niet even van het ene park naar het andere. Dat wordt dus een stuk beter en een 2 parc pas veel intressanter

Top
#1934738 - 19/11/2012 22:45 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: achtbaan0492]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: vandemolengraaf
Ik denk meer andersom. Nu loop je niet even van het ene park naar het andere. Dat wordt dus een stuk beter en een 2 parc pas veel intressanter

Jij denkt nu als een "echte fan" die meerdere dagen in orlando zit, maar er zijn ook genoeg bezoekers die maar 1 park bezoeken omdat ze maar 1 dag in Orlando zijn. En dan moet je toch echt keuzes maken.
En met een 1dag-2parken ticket, mis je vaak erg veel in beide parken.

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#1934801 - 20/11/2012 07:15 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
MoonLight Offline
Member

Registered: 02/03/2007
Posts: 194
Loc: Nederland
Nu weten we nog niet exact wat het wordt, laat staan dat ik erin heb gezeten.

Maar ik ben er van overtuigd dat dit weer een topper gaat worden, met een ride als deze en Transformers (en in IOA Spidermand en HP) vind ik het attractie niveau van Universal, iedereen, inclusief Disney wel voorbij vliegen.

Top
#1934850 - 20/11/2012 11:08 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Scorpy]
SanneW Offline
Meep Meep!!!!

Registered: 19/05/2007
Posts: 6361
Loc: Barendrecht
Originally Posted By: Scorpy
OrlandoFlexiticket is toch onbeperkt toegang...???


Ja maar volgens mij wat ik ook van mijn medereisgenoten heb gehoord is dat er een monorail?!?!?! van het ene park naar het andere park wordt gemaakt. Ik heb de bouw daarvan gezien uit (ik noem het nog maar zo) Duelling dragons. Dat daarvoor een nieuw ticketsysteem komt voor mensen rondom Florida en USA. De flex ticket zal er vast wel op werken.


Edited by SanneW (20/11/2012 11:09)

Top
#1934876 - 20/11/2012 12:25 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: SanneW]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Volgens de geruchten wordt het echt een trein smile Of het ook echt zal werken als een trein? Dat is nog niet bekend.

Top
#1935595 - 22/11/2012 12:49 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
OttoT Offline
Junior Member

Registered: 08/03/2011
Posts: 29
Loc: Made in Holland
De rit tussen de beide parken gaat een full E-ticket ride worden. De route is tussen studio's door dus er is niets intressants te zien. De railt van de trein is niet op grond niveau zodat verkeer er eenvoudig onderdoor kan.
De trein wordt hoogwaardig gethematiseerd en aan de binnenkant heb je het gevoel dat je daardwerkelijk een reis maakt. Er valt dan ook vanalles te beleven onderweg. Zo zullen de Dementors de trein aandoen waardoor het donker en koud wordt. De ramen bevriezen, enz. Er zijn dus ook in-vehicle effecten.
Ook zal niet iedere treinreis hetzelfde zijn (net als Star Tours 2.0)! Mensen die over het project hebben gehoord geven aan dat het iets is wat nog nooit is gedaan en enorm spectaculair gaat worden.
De controle op hopper passen zal voor je de rij in gaat plaats vinden. Universal gaat zo bezoekers die voorheen uitsluitend naar Disney gingen met een hele dure hopper pas of een net zo dure 2 dagen pas verleiden om Disney even de rug toe te keren. Dit merkt Disney nu al en hopelijk in de toekomst nog meer zodat ze weer eens echt gaan investeren.
De Flexticket is op dit moment een goede optie maar dat zou kunnen veranderen dus altijd even checken.
Ik kan niet wachten op deze treinrit. Universal heef vooral in Hollywood enorm veel ervaring met hun studio tour die ook heel spectaculair is (King Kong deel bijvoorbeeld). Dit is echter toch een heel andere attractie maar enorm spectaculair.

Top
#1935603 - 22/11/2012 13:31 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: OttoT]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Originally Posted By: OttoT
De rit tussen de beide parken gaat een full E-ticket ride worden. De route is tussen studio's door dus er is niets intressants te zien. De railt van de trein is niet op grond niveau zodat verkeer er eenvoudig onderdoor kan.
De trein wordt hoogwaardig gethematiseerd en aan de binnenkant heb je het gevoel dat je daardwerkelijk een reis maakt. Er valt dan ook vanalles te beleven onderweg. Zo zullen de Dementors de trein aandoen waardoor het donker en koud wordt. De ramen bevriezen, enz. Er zijn dus ook in-vehicle effecten.
Ook zal niet iedere treinreis hetzelfde zijn (net als Star Tours 2.0)! Mensen die over het project hebben gehoord geven aan dat het iets is wat nog nooit is gedaan en enorm spectaculair gaat worden.
De controle op hopper passen zal voor je de rij in gaat plaats vinden. Universal gaat zo bezoekers die voorheen uitsluitend naar Disney gingen met een hele dure hopper pas of een net zo dure 2 dagen pas verleiden om Disney even de rug toe te keren. Dit merkt Disney nu al en hopelijk in de toekomst nog meer zodat ze weer eens echt gaan investeren.
De Flexticket is op dit moment een goede optie maar dat zou kunnen veranderen dus altijd even checken.
Ik kan niet wachten op deze treinrit. Universal heef vooral in Hollywood enorm veel ervaring met hun studio tour die ook heel spectaculair is (King Kong deel bijvoorbeeld). Dit is echter toch een heel andere attractie maar enorm spectaculair.


Wat is je bron als ik vragen mag.

Wat nog niet voorbij gekomen is, is dat de schuttingen in IoA inmiddels ook weer terug gekeerd zijn.Meer schuttingen via

http://www.orlandoinformer.com/universal/harry-potter-expansion-ioa/

Top
#1935604 - 22/11/2012 13:34 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
_Idol_ Offline
Member

Registered: 30/03/2008
Posts: 762
Loc: Rotterdam
Het is wel een overschot aan Harry Potter dat je krijgt daar. Toch wel jammer dat de films allemaal al uit zijn, was voor hun kassa waarschijnlijk nog beter geweest om dit een aantal jaren terug gebouwd te hebben!

Top
#1935609 - 22/11/2012 14:02 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: _Idol_]
sjnoebel Offline
Member

Registered: 15/08/2006
Posts: 1165
Loc: Kirchroa
Originally Posted By: _Idol_
Het is wel een overschot aan Harry Potter dat je krijgt daar. Toch wel jammer dat de films allemaal al uit zijn, was voor hun kassa waarschijnlijk nog beter geweest om dit een aantal jaren terug gebouwd te hebben!


Ik denk dat er toch nog wel HP boeken en films gaan verschijnen. Het is echt niet afgelopen! Dit succes laten ze niet zomaar gaan. Ik denk dat JK Rowling echt wel al aan vervolg verhalen bezig is.

_________________________
2014: Disneyworld, Universal Studios Orlando, Seaworld Orlando, Europapark, Toverland, Phantasialand, Efteling, Heidepark, Disney Paris and more to come....
Top
#1935613 - 22/11/2012 14:33 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: _Idol_]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Als die treinrit zo word lijkt me dat geweldig maar toch steekt er iets.
Het zou dan dus een attractie op zich worden EN een vervoermiddel van het ene naar het andere park.

Maar wat nou als je alleen de attractie wil doen en daarna weer terug naar het park wil waar je vandaan komt? Of als je inderdaad geen hopperpas hebt? Moet je dan weer aansluiten om voor de 2e keer de attractie te doen?
Misschien is het dan beter dat er ook een looppad of tunnel komt.


Edited by Orangedevil (22/11/2012 14:33)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#1935621 - 22/11/2012 14:59 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
Gk2B Offline
Member

Registered: 12/03/2011
Posts: 327
Loc: Nederland, Breda
Zijn de Harry potter attracties nog wel open?

Top
#1935634 - 22/11/2012 15:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Gk2B]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Wellicht dat de coasters weer een tijdje gesloten worden, maar ik denk eerlijk gezegd dat ze dat zo veel mogelijk proberen te beperken en misschien is het wel helemaal niet nodig. De rest van de Harry Potter attracties staan ver genoeg van de bouwplaats af.

Top
#1935673 - 22/11/2012 16:53 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Thrillseekster Offline
Loving Sheikra

Registered: 21/09/2008
Posts: 2878
Loc: Amsterdam
Waar ik misschien nog wel het meest blij om ben, is dat door de aanleg van de trein de Dragons niet meer in hun verdomhoekje staan.

Hoe prominent ze aanwezig waren op het Lost Continent, zo weggedrukt staan ze nu. Waarom Universal het fenomenale uitzicht op de loopings heeft verpest door een hek te plaatsen zal voor mij eeuwig een raadsel blijven.

Maar als ik het een beetje goed inschat, komen de Dragons straks weer beter tot hun recht.

_________________________
Cast Member in Walt Disney World, Florida
Zomer 2010 & 2011
- www.laurainflorida.waarbenjij.nu

When you point your finger 'cause your plan fell through, you got three more fingers pointing back at you.
Top
#1935676 - 22/11/2012 16:54 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Thrillseekster]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Van mij mogen die dragons weg. Zonder duelling effect zijn de banen maar zeer matig.

Top
#1935715 - 22/11/2012 18:34 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Dat vind ik op zich wel meevallen. Als je niet op de 1e rij zat merkte je toch niks van het duellen. Het was voornamelijk mooi om te zien van buitenaf. Nou zie ik zonder bril zoiezo al geen drol. Maar ik vind ze dus goed te doen.


Edited by Orangedevil (22/11/2012 18:34)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#1936043 - 23/11/2012 16:07 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
OttoT Offline
Junior Member

Registered: 08/03/2011
Posts: 29
Loc: Made in Holland

Top
#1936048 - 23/11/2012 16:23 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: OttoT]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Dank je.

Ik vind wel dat er lichtelijk overdreven wordt in het verhaal. Ik verwacht namelijk veel meer van de Gringotts attractie.

In principe is het ook niet meer dan een vervoersmiddel waar je een film ziet ondersteund met een aantal effecten. Kingkong 2.0 dus.

Top
#1936049 - 23/11/2012 16:24 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
ArcovandenBroek Offline
Kappen ukkie's

Registered: 24/09/2000
Posts: 32143
Loc: Barendrecht
Originally Posted By: Eftelflags
Van mij mogen die dragons weg. Zonder duelling effect zijn de banen maar zeer matig.


Een achtbaanfan mag zoiets niet zeggen joh, twee goede B&M's weg? eek

Het effect is zeker minder nu, hopelijk weten ze dat -met een eventuele oplossing- weer te herstellen.

Ik ben zeer benieuwd naar alle uitbreidingen, Universal is erg goed bezig.

Top
#1936054 - 23/11/2012 16:30 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: ArcovandenBroek]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: ArcovandenBroek
Originally Posted By: Eftelflags
Van mij mogen die dragons weg. Zonder duelling effect zijn de banen maar zeer matig.


Een achtbaanfan mag zoiets niet zeggen joh, twee goede B&M's weg? eek

Het effect is zeker minder nu, hopelijk weten ze dat -met een eventuele oplossing- weer te herstellen.

Ik ben zeer benieuwd naar alle uitbreidingen, Universal is erg goed bezig.

Zonder dat dueling effekt moet je ze toch meer zien als 2 aparte banen en niet als een geheel. Apart zijn het helaas maar matige coasters.
Dus ik hoop zeker dat Universal samen met B&M snel tot een oplossing kan komen.

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#1936068 - 23/11/2012 16:52 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Originally Posted By: The_Bullgod
Originally Posted By: ArcovandenBroek
Originally Posted By: Eftelflags
Van mij mogen die dragons weg. Zonder duelling effect zijn de banen maar zeer matig.


Een achtbaanfan mag zoiets niet zeggen joh, twee goede B&M's weg? eek

Het effect is zeker minder nu, hopelijk weten ze dat -met een eventuele oplossing- weer te herstellen.

Ik ben zeer benieuwd naar alle uitbreidingen, Universal is erg goed bezig.

Zonder dat dueling effekt moet je ze toch meer zien als 2 aparte banen en niet als een geheel. Apart zijn het helaas maar matige coasters.
Dus ik hoop zeker dat Universal samen met B&M snel tot een oplossing kan komen.
Daar geef ik je echt gelijk. Daarnaast vind ik de banen er niet goed bij liggen (in een grote modderpoel) en vind ik de banen individueel echt zeer matig.

Top
#1936291 - 24/11/2012 14:02 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
OttoT Offline
Junior Member

Registered: 08/03/2011
Posts: 29
Loc: Made in Holland
Originally Posted By: RB
Dank je.

Ik vind wel dat er lichtelijk overdreven wordt in het verhaal. Ik verwacht namelijk veel meer van de Gringotts attractie.

In principe is het ook niet meer dan een vervoersmiddel waar je een film ziet ondersteund met een aantal effecten. Kingkong 2.0 dus.


Geen idee wat er "overdreven" aan is, daarvoor weten we echt nog onvoldoende van deze attractie. Het is zeker geen King Kong 2.0 (al zou dat niet verkeerd zijn). Het is iets heel nieuws en dat vind ik er vooral leuk aan.
Verder verwacht ik dat de Gringotts attractie geen coaster wordt, zelfs geen coaster/darkride hybride, maar iets heel nieuws.

Top
#1936565 - 25/11/2012 00:41 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: OttoT]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Als er met termen als E-ticket en Avatar als grap gezien wordt in vergelijking met niet meer dan een treinrit dan vind ik dat lichtelijk overdreven Ik denk ook dat het niet meer is dan dat in plaats van ramen schermen zijn geplaatst. Afgemaakt met een aantal effecten in de wagons. Dan word ik nog niet echt enthousiast.

Het zal best mooi worden, maar ik denk dat dit niet in het rijtje met de echte toppers van Universal gaat komen.

De foto's van de achtbaantrack zijn al geplaatst en in de openingspost wordt toch wel uitgebreid uitgelegd wat voor een attractie het gaat worden.

Top
#1936570 - 25/11/2012 00:48 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Lol. Hoe kan je nu iets beoordelen zonder dat maar iets gebouwd is :-P

Top
#1936572 - 25/11/2012 01:06 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Je hebt wel gelijk, maar het wordt een rit van het ene naar het andere park. Je gaat door een backstage gebied waar ook niet veel extra ruimte is. Het zal dus in de trein gebeuren.

Gingrotts wordt al behoorlijk gedetailleerd beschreven en er is zelfs al een discussie over de bouwer geweest.

Ik had persoonlijk moeite met de vergelijking met Avatar waar volgens mij nog helemaal niets over gezegd is qua attracties.

Top
#1938986 - 03/12/2012 06:54 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Het gebouw voor de indoor coaster word echt enorm:Bron: OrlandoUnited.com

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#1939002 - 03/12/2012 09:33 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
Ik vind het nog wel meevallen eigenlijk. Vooral de hoogte valt me vies tegen!

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#1939010 - 03/12/2012 09:59 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
nander Offline
Geit

Registered: 08/09/2010
Posts: 6371
Loc: Eanske
Ik schat dat dat gebouw 20 meter hoog is, maar ik vind het lastig om er een goede schatting voor te maken.

_________________________
What would you say if I told you it's not too late
What would you say if I told you... ~Stream of Passion

Op alles gepost op themepark waar mijn copyright op rust staat een CC-BY-SA licensie.
Top
#1939015 - 03/12/2012 10:02 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: nander]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
Ik denk iets lager, en dat maakt de effectieve gebruikshoogte misschien 15 meter, da's niet veel voor een coaster . . .

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#1939016 - 03/12/2012 10:07 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
ArcovandenBroek Offline
Kappen ukkie's

Registered: 24/09/2000
Posts: 32143
Loc: Barendrecht
Hoogte zegt niet zoveel, kijk maar naar Van Helsing.

Het gebouw is groot genoeg voor een mooie achtbaan. cool

Top
#1939018 - 03/12/2012 10:15 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: ArcovandenBroek]
spoetnik Offline
Fryslân boppe

Registered: 31/08/2001
Posts: 7182
Loc: Drachten
Wie weet gaat Universal ook nog wel een stukje de grond in met de achtbaan. smile

_________________________
Rodelbanencounter: 100 --- Laatste: Odenwaldbob
Top
#1939050 - 03/12/2012 11:53 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: spoetnik]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Met een launch heb je niet veel hoogte nodig natuurlijk. Daarnaast is het gewoon een groot gebouw, ik zie geen grotere op de foto's eigenlijk. Met mummy vergelijken zou nog het beste resultaat opleveren denk ik.

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#1939075 - 03/12/2012 13:14 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland


Ik heb hem even via maps vergeleken met het naastliggende theater. Dat theater is ongeveer 45 meter breed, dat maakt deze hal rond de 85 - 90 meter breed. Da's pittig. Ter vergelijking, rock is via diezelfde methode gemeten (gravity hal alleen) 52 x 58 meter.

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#1939076 - 03/12/2012 13:18 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Het is toch van de gekke wat er gebeurd in Universal Orlando????

Ze hebben de beste darkrides en rides al in het park. En wat doen ze? Ach we bouwen gewoon nog even een Transformers (vergeten we die niet?!), een soort van 2e mummy achtbaan (hallow, de Mummy is al één van de beste achtbanen op deze aardkloot) en om het af te maken nog maar even een extra mega gaaf Harry Potter gebied....

Het is van de zotte wat daar gebeurd.

Top
#1939082 - 03/12/2012 13:24 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
Ik vind het toffe projecten, MAAR, transformers is eigenlijk een Spiderman 2, ja, spiderman vond ik leuk maar niet mega uber super duper tof dus daar wordt ik niet warm van. En the Mummy is leuk hoor, maar ik kan zo 20 achtbanen om deze aardkloot noemen die vele malen beter zijn. Verder vind ik het apart om 2 hetzelfde type attracties in 1 park te plaatsen. Bedoel, 2 mummy-achtigen in de Studios, bedoel, we hebben het hier over erg gelijkende banen, allebei launch, allebei laag, beide zelfde fabrikant en waarschijnlijk gelijkende treinen. Ik vind het een aparte keuze.

Neemt niet weg dat het goed is dat er geïnvesteerd wordt, maar toch smile

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#1939085 - 03/12/2012 13:31 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Originally Posted By: René
Ik vind het toffe projecten, MAAR, transformers is eigenlijk een Spiderman 2, ja, spiderman vond ik leuk maar niet mega uber super duper tof dus daar wordt ik niet warm van. En the Mummy is leuk hoor, maar ik kan zo 20 achtbanen om deze aardkloot noemen die vele malen beter zijn. Verder vind ik het apart om 2 hetzelfde type attracties in 1 park te plaatsen. Bedoel, 2 mummy-achtigen in de Studios, bedoel, we hebben het hier over erg gelijkende banen, allebei launch, allebei laag, beide zelfde fabrikant en waarschijnlijk gelijkende treinen. Ik vind het een aparte keuze.

Neemt niet weg dat het goed is dat er geïnvesteerd wordt, maar toch smile
Je denkt een beetje zuur vind ik persoonlijk. Een achtbaan is een achtbaan, in Walibi Holland staan er ook een groot aantal. Dus als ik jouw mening moet hanteren, is dat allemaal hetzelfde? Volgens mij zijn Robin Hood en Speed of Sound ook van dezelfde bouwer, maar geven ze een hele andere rit weg.

Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor Transformers en Harry Potter de achtbaan. Zelfde bouwers als het zusje, maar ze geven een compleet andere rit weg, in hoeverre je dat tot nu kan beoordelen.

Laat ik nog even zeggen dat ik zowel Harry Potter en Spiderman (kan nog steeds niet kiezen) de beste attracties vind die op deze aardkloot staan. Transformers gooit daar volgens mij nog een schepje bovenop, maar op een hele andere manier.


Edited by Eftelflags (03/12/2012 13:31)

Top
#1939089 - 03/12/2012 13:41 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
Dat mag . . . mijn persoonlijke mening . . .

Bedoel, als je een exact hetzelfde soort attractie neerzet binnen 500 meter dan vindt ik dat apart, is dat gek? Transformers kan nog best qua ride een andere ervaring worden maar voor de Harry Potter attractie geloof ik daar niet zo in, verder blijft naar mijn mening het feit dat deze attractie in het verkeerde park. Je bouwt in Islands of Adventure een heel themagebied voor Harry Potter gemaakt en dan bouw je in het andere park 1 losse Harry Potter attractie, echt waarom. En dan kan je boos worden dat ik kortzichtig ben, maar goed, roep maar, geeft ook gelijk jouw perspectief op de parken weer . . .

Ik vind je vergelijking met Walibi volkomen kleinerend en scheef. We hebben het hier over een baan met hetzelfde tracktype - treintype - aandrijving - gedeeltelijk ook verloop, bedoel, moet ik dan opeens gaan roepen van whow, origineel, dit is een natte droom die uitkomt. Kom op, het is een kopie van The Mummy met een ander sausje, en dat kan best leuk worden, maar bijster origineel is het niet. Er zijn wel andere baantypen die bij dit thema hadden gepast, een heel goede naar mijn mening had een spinning coaster geweest.

[EDIT] - Mijn persoonlijke Orlando favorieten;
- The Incredible Hulk
- Spiderman
- Soarin'
- Toy Story Mania


Edited by René (03/12/2012 13:44)

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#1939091 - 03/12/2012 13:53 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Ik zie nu pas eigenlijk echt de omvang van dit project. Lijkt net of er een bom is gevallen op het oude Amity gebied. Alles is weggevaagd, een flinke hap uit het park.

Het gebouw lijkt me hoog genoeg voor een darkride-achtbaan. Dat grote gebouw op de voorgrond met die hijskranen word neem ik aan Transformers? Even goed nadenken op welke plek dat precies is is het park. Ik zie het al, naast Shrek.

Ik denk niet dat de gemiddelde parkbezoeker denkt dat er teveel dezelfde attracties staan hoor. Kan me niet voorstellen dat ze uit deze nieuwe HP attractie komen en zeggen van: Lijkt net The Mummy.


Edited by Orangedevil (03/12/2012 13:53)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#1939094 - 03/12/2012 14:06 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Kijkend naar de films verwacht ik nog iets met het ridesysteem maar dat is uiteraard puur speculatief. Het gebouw is in ieder geval qua oppervlakte weer groot genoeg en waar ik dan benieuwd naar ben is of het beter weg gewerkt dan the forbidden journey. Al denk ik het antwoord al wel te weten.

Bij een indoorattractie hoef je denk ik ook niet veel hogere banen te verwachten en vergeet ook niet dat de vorige achtbaan een baan was die behoorlijk de lucht in is gegaan.

Top
#1939095 - 03/12/2012 14:10 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Je kan nu toch nog niet zeggen, "Bwa dat is gewoon een mummy 2". Het ding staat er nog niet. wink

We zijn ondertussen een pak jaren na The Mummy, technologie is onder andere beter. En het is een heel ander thema. Crush's coaster en winja's. Ook een totaal andere ervaring.

En wie weet hebben ze al andere plannen op de locatie van The Mummy. Maar laten we hopen dat hij er nog 10 jaar staat.

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#1939113 - 03/12/2012 15:19 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
Guy Offline
Mod. Disney, (D) & (B)

Registered: 05/06/2001
Posts: 8074
Loc: Arnhem
De geruchten zijn dat de Gringotts coaster veel meer een combinatie van darkride en coaster wordt, terwijl Mummy begint met een klein stukje darkride en verder voornamelijk coaster is. Volgens mij krijgen we bovendien iets vernieuwends. Prachtig project dus. Ik ben erg benieuwd.

_________________________
B&M Coaster Count: 56 - laatste: Diavlo
Huss Break Dance teller: 67 - laatste: Zuidema 2
Top
#1939153 - 03/12/2012 16:57 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
StayFun Offline
Florida Fanatic

Registered: 14/04/2002
Posts: 2435
Loc: World
Originally Posted By: Eftelflags
Het is toch van de gekke wat er gebeurd in Universal Orlando????

Ze hebben de beste darkrides en rides al in het park. En wat doen ze? Ach we bouwen gewoon nog even een Transformers (vergeten we die niet?!), een soort van 2e mummy achtbaan (hallow, de Mummy is al één van de beste achtbanen op deze aardkloot) en om het af te maken nog maar even een extra mega gaaf Harry Potter gebied....

Het is van de zotte wat daar gebeurd.


Om het nog even zotter te maken, in de pijplijn:
- Springfield Simpsons gebied wordt uitgebreid. Hekken staat al een tijdje omhoog
- Hotel op de cruising van Turkey Lake en Hollywood Way. Lap grond is bouwklaar gemaakt.
- Waterpark op het braakliggende stuk grond tussen IOA en I4. Gaat nog even duren.


Edited by StayFun (03/12/2012 16:57)

_________________________
Every day is a Florida day, enjoy and have fun.
Top
#1939162 - 03/12/2012 17:15 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: StayFun]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Bizar. Ik vroeg me al af wat ze aan het bouwen waren naast Ioa.

Top
#1939163 - 03/12/2012 17:15 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: René
Dat mag . . . mijn persoonlijke mening . . .

Bedoel, als je een exact hetzelfde soort attractie neerzet binnen 500 meter dan vindt ik dat apart, is dat gek? Transformers kan nog best qua ride een andere ervaring worden maar voor de Harry Potter attractie geloof ik daar niet zo in, verder blijft naar mijn mening het feit dat deze attractie in het verkeerde park. Je bouwt in Islands of Adventure een heel themagebied voor Harry Potter gemaakt en dan bouw je in het andere park 1 losse Harry Potter attractie, echt waarom. En dan kan je boos worden dat ik kortzichtig ben, maar goed, roep maar, geeft ook gelijk jouw perspectief op de parken weer . . .

Deze Gringotts coaster/darkride zal zeker geen copy worden van The Mummy, zo zal er ook een vrijeval element in komen.
En er komen zeker meer attracties in dit nieuwe HP gebied dan alleen die coaster, zo is die Hogwarts Express (treinrit) ook een volledige attractie.
En verder zal er als ik het goed heb ook nog zeker een kiddieride komen.

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#1939199 - 03/12/2012 18:06 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Knextastic Offline
Member

Registered: 04/03/2011
Posts: 660
Loc: Nijmegen Gelderland Nederland
Kijk bijvoorbeeld eens dichter bij huis, de vogelrok, dat gebouw is niet 25m hoog (hoogte van vogelrok volgens rcdb). Ik denk dat er misschien net als bij de vogelrok een deel de grond in gaat, dan heb je toch een aardige hoogte voor een indoor achtbaan. Het is nu maar wachten op foto's van dichterbij smile

_________________________
You ain't Much if You ain't Dutch!
Top
#1939452 - 04/12/2012 14:05 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Knextastic]
CoasterNut Offline
Member

Registered: 24/08/2011
Posts: 371
Loc: Den Haag
als je kijkt is dit van Universal eigenlijk een marketing meesterzet. Veel mensen weten nu ook wel dat IoA een leuker/beter park is dan studios. In de studios kan je je op een regenachtige dag prima vermaken, maar persoonlijk had ik het er wel vrij snel gezien. De twee parken op deze manier meer samentrekken en met elkaar verbinden is een goede zet. Het harry potter gedeelte is 1 van DE redenen om IoA aan te doen boven studios of een combinatie van. Voor de volledige ervaring wordt het nu zaak om een hopperpas te kopen voor de twee parken. Zelfs als je maar 1 dag gaat. Ik kan me goed voorstellen dat mensen met beperkte tijd voor parkbezoeken of inwoners van de omgeving nu alleen nog maar een kaartje kopen voor IoA. Door deze verbintenis met studios zullen de verkopen van hopperkaartjes ongetwijfeld stijgen.


Edited by CoasterNut (04/12/2012 14:05)

_________________________
Workin' on my coaster bingo.
Top
#1939464 - 04/12/2012 14:41 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: CoasterNut]
Coriniemienie Offline
Member

Registered: 13/05/2011
Posts: 800
Loc: Omgeving Tilburg
Het zal zeker het doel zijn van Universal om de populariteit van de Studios te verhogen op deze manier. Persoonlijk vind ik het wel leuk bedacht, een trein past nu eenmaal binnen het concept van Harry Potter.

Overigens vind ik zelf de Studios een veel leuker park om in te zijn dan IoA. Ik vind het veel meer charme hebben dan IoA en dat dan niet iedere attractie daar tientallen miljoenen heeft gekost en niet tot in de perfectie is afgewerkt neem ik dan wel voor lief.

Top
#1939696 - 05/12/2012 11:16 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Guy]
Thrillseekster Offline
Loving Sheikra

Registered: 21/09/2008
Posts: 2878
Loc: Amsterdam
Origineel bericht van: Guy
De geruchten zijn dat de Gringotts coaster veel meer een combinatie van darkride en coaster wordt, terwijl Mummy begint met een klein stukje darkride en verder voornamelijk coaster is. Volgens mij krijgen we bovendien iets vernieuwends. Prachtig project dus. Ik ben erg benieuwd.


Wat natuurlijk ook past bij wat Gringotts eigenlijk is en hoe dat in de film wordt weergegeven. Het zou juist totaal misplaatst zijn om hier een 'normale' coaster van bijvoorbeeld een meter of 35 - 40 meter te plaatsen met een dito first drop. We bevinden ons straks in een bank, waar mensen naar hun kluizen worden gebracht. Dat dat op een bijzondere manier gebeurt is logisch, zoals alles in de tovenaarswereld. Maar zoals ook in de film te zien is, hoef je geen letterlijke achtbaanrit te verwachten.

_________________________
Cast Member in Walt Disney World, Florida
Zomer 2010 & 2011
- www.laurainflorida.waarbenjij.nu

When you point your finger 'cause your plan fell through, you got three more fingers pointing back at you.
Top
#1939720 - 05/12/2012 13:27 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Thrillseekster]
Aryogaton Offline
Member

Registered: 01/11/2011
Posts: 2417
Loc: Nederland
Ik denk dat er weer met projectie's gaat worden gewerkt. Just a guess. Geen idee als dat al bekend is tonque

Top
#1940300 - 07/12/2012 15:10 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Aryogaton]
OttoT Offline
Junior Member

Registered: 08/03/2011
Posts: 29
Loc: Made in Holland
Het is een enorm gebouw maar vergeet niet dat er een uitgebreide wachtrij in:
http://www.themeparkinsider.com/flume/201112/2824/
En natuurlijk ook nog een winkel waar je de rit verlaat. Volgens de beschrijving ga je van scene naar scene die oa middels film (3D) vorm worden gegeven. De transitie van de ene naar de andere scene zullen achtbaan achtige elementen bevatten zoals een lancering of een bunny hop maar niet meer dan dat. Het gaat niet om de grootste, hoogste, etc maar zal in het teken staan van het verhaal dat verteld wordt.

Top
#1940983 - 09/12/2012 19:04 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: OttoT]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Er bestaat een map van hoe het nieuwe deel er zal gaan uitzien. Weet niet of hij hier al passeerde? Je kan Diagon Alley en de ingang tot Gringotts herkennen in de middelste gang. King's Cross Station staat helemaal onderaan. De rest worden voornamelijk Diagon Alley winkeltjes.


Edited by DaltonTerror (09/12/2012 22:28)

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#1940997 - 09/12/2012 19:36 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
Jeroen Offline
No Fear

Registered: 07/01/2001
Posts: 7995
Loc: NL - Gelderland: Epe
Ik heb niet alles gelezen, en kan er dus naast zitten, maar ik had het plaatje nog niet eerder gezien.

Van mij dus dankjewel. cool

_________________________
The weather is here, wish you were beautiful.
Top
#1941009 - 09/12/2012 20:24 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Jeroen]
achtbaan0492 Offline
pretparkzot

Registered: 30/08/2007
Posts: 1561
Loc: Mierlo
wow dit is echt een gigantische uitbreiding. en zorgt ook voor de broodnodige leuke winkeltjes

Top
#1941018 - 09/12/2012 21:03 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: achtbaan0492]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Plaatje ook nog niet gezien, even bestuderen.
Het word in ieder geval iets om naar uit te kijken. Echt fijn dat USF de laatste jaren upgegrade word van een lelijk (volgens vele) eendje naar een zwaan.

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#1941282 - 10/12/2012 21:51 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
King Offline
Member

Registered: 15/03/2003
Posts: 199
Loc: Almere
Ik kan de plattegrond niet echt thuisbrengen. Waar kijk ik nu naar, welk deel van het park?

Top
#1941286 - 10/12/2012 22:11 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: King]
achtbaan0492 Offline
pretparkzot

Registered: 30/08/2007
Posts: 1561
Loc: Mierlo
helemaal rechtsachter in de hoek. links van men in black op het voormalige terrein van de attractie Jaws. En dat is een flinke lap grond

Top
#1941290 - 10/12/2012 22:26 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: achtbaan0492]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Dat hoekige gebouw rechtsboven is het theater voor Fear Factor Live en tijdens Halloween Bill and Ted. Edit: even checken op google, maar het theater moet daar wel staan maar heeft niet deze vorm. Misschien is het de vorm van de stage zelf en niet het gebouw? smile

Het gebouw met het stipje erin, op midden rechts, is het toiletgebouw dat dus waarschijnlijk blijft staan en wordt omgebouwd. Voor dit gebouw zit de doorgaande weg naar rechts. Daar is dan ook direct de brug naar de Simpsons.Edited by Eftelflags (10/12/2012 22:29)

Top
#1941983 - 12/12/2012 23:20 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Er komt ook een replica van de London Waterfront. Op de eerste foto zie je het echte in Londen, op de tweede de replica in wording in Orlando. Zo zal de rand aan het meer er dus uit gaan zien.
_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#1941991 - 12/12/2012 23:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
Rio Offline
Lighting Rio

Registered: 23/01/2008
Posts: 5092
Loc: Dordrecht
Ik vind de versie van Universal eigenlijk veel mooier dan het origineel. smile

_________________________
SDB lighting, voor al uw licht bij live performance, feesten en theater. Ook voor trainingen in DMX verlichting!
www.sdblighting.nl

Winnaar Coasterdraft 2015
Top
#1941993 - 12/12/2012 23:44 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Rio]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Hier nog een concept van hoe Diagon Alley er mogelijk zal gaan uitzien! Met Gringotts in het midden.Edited by DaltonTerror (12/12/2012 23:50)

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#1942003 - 13/12/2012 00:51 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
Vincent_Keuchen Offline
Mister TP 2013

Registered: 03/01/2005
Posts: 15417
Loc: Breda
Wauw, dat kan haast niet mis gaan he? Wat een fantastisch gebied gaat dat worden smile

Ze hebben overigens in deze schets al het nieuwe hoogste gebouw van de stad verwerkt, in de platte skyline op het hoofdgebouw. Geinig om die details nu al te zien, benieuwd of dat ook zo uitgevoerd gaat worden.


Edited by Vincent_Keuchen (13/12/2012 00:55)

Top
#1942007 - 13/12/2012 01:11 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Vincent_Keuchen]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Het ziet er schitterend uit, maar zo te zien gaan ze ook hier niet echt veel moeite doen om de grote loods fatsoenlijk weg te werken.

Top
#1942008 - 13/12/2012 01:16 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
De rechterkant ziet er inderdaad niet gethematiseerd uit maar volgens mij kan je dat nauwelijks zien vanuit het park gezien de bomen, Fear Factor show en Men in Black.

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#1942018 - 13/12/2012 09:03 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
Dave_T Offline
Junior Member

Registered: 19/07/2012
Posts: 8
Loc: Alkmaar
Ziet er goed uit !,
maar komen er eigenlijk nog meer attracties ? is daar al iets over bekend ?

Top
#1942027 - 13/12/2012 09:50 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Dave_T]
Philosopher Offline
Big Dreamer

Registered: 10/12/2002
Posts: 28738
Loc: Andijk
Originally Posted By: Dave_T
Ziet er goed uit !,
maar komen er eigenlijk nog meer attracties ? is daar al iets over bekend ?


Nee, een grote spannende darkride is het enigste wat tot nu bekend is. Doch gok ik er op dat er weer mooie gethematiseerde merchandise-punten komen alwaar je in de Harry Potter-wereld wordt mee gezogen.

Deze conceptart toont aan hoe magnifiek het mogelijk kan worden.


Edited by Philosopher (13/12/2012 09:51)

_________________________
*Geruchten: 2018: Minecraft-themapark in New York 2018: Legoland nabij KD. 2017: Houten achtbaan voor Thorpepark. 2016: Nieuw park: Flamingoland Coast 2016: Sluiting Amsterdam Dungeon 2016: Justice League voor PWM. Vanaf 2017: Wanda-pretparken in Europa - Europa's grootste waterpark in Madrid. 2016: LooneyTuneshotel bij ingang PWM. 2018:Heroicland Themepark nabij Calais 2017:woodie voor Djurs Sommerland.
Top
#1942063 - 13/12/2012 11:56 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Philosopher]
aspers Offline
Member

Registered: 11/07/2005
Posts: 1183
Loc: anywhere but nowhere
Jezus... ik heb even een paar weken iets gemist geloof ik! Wat een vette toevoeging zeg. Als ik het goed zie zit ioa nu echt tegen de rand van studios aan, of zie ik dat verkeerd!?

Top
#1942064 - 13/12/2012 12:00 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: aspers]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Nee, totaal niet. Check Google Maps maar.

Top
#1942072 - 13/12/2012 12:24 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
Guy Offline
Mod. Disney, (D) & (B)

Registered: 05/06/2001
Posts: 8074
Loc: Arnhem
Nee, Jaws was redelijk groot dus dit nieuwe gebied past er gewoon in.

_________________________
B&M Coaster Count: 56 - laatste: Diavlo
Huss Break Dance teller: 67 - laatste: Zuidema 2
Top
#1942084 - 13/12/2012 13:14 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Guy]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Dit ziet er wel super tof uit! smile Wat is het gebouw links precies, met die hoge toren? Ik zien u dat Weasley's Wizard Wheezes ook komt. Middelste poort, paarse gebouw.


Edited by MarkB (13/12/2012 13:21)

Top
#1942086 - 13/12/2012 13:39 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
Vincent_Keuchen Offline
Mister TP 2013

Registered: 03/01/2005
Posts: 15417
Loc: Breda
Origineel bericht van: MarkB
Dit ziet er wel super tof uit! smile Wat is het gebouw links precies, met die hoge toren?


Hoogst waarschijnlijk St Pancras Station in LondenBekend uit film 2, als Harry en Ron met de vliegende auto opstijgen.

Top
#1942087 - 13/12/2012 13:49 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Vincent_Keuchen]
spoetnik Offline
Fryslân boppe

Registered: 31/08/2001
Posts: 7182
Loc: Drachten
Wow, mooi gebouw met veel details.
Ik ben benieuwd hoe Universal dat gaat neerzetten.

_________________________
Rodelbanencounter: 100 --- Laatste: Odenwaldbob
Top
#1942106 - 13/12/2012 15:49 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: spoetnik]
Thrillseekster Offline
Loving Sheikra

Registered: 21/09/2008
Posts: 2878
Loc: Amsterdam
Ziet er veelbelovend uit! Het is geen overbodige luxe dat The Wizarding World groter wordt, en als het dan ook nog eens zo wordt aangepakt met ogenschijnlijk veel details krijgen we een juweeltje in pretparkland bij smile

_________________________
Cast Member in Walt Disney World, Florida
Zomer 2010 & 2011
- www.laurainflorida.waarbenjij.nu

When you point your finger 'cause your plan fell through, you got three more fingers pointing back at you.
Top
#1942117 - 13/12/2012 16:19 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Guy]
aspers Offline
Member

Registered: 11/07/2005
Posts: 1183
Loc: anywhere but nowhere
Originally Posted By: Guy
Nee, Jaws was redelijk groot dus dit nieuwe gebied past er gewoon in.


My stupid mistake... het kwartje valt nu pas! Dacht dat dit gedeelte erbij kwam in IOA. biggrin

Wel slecht eigenlijk dat ze niet 1 groot HP gebied maken. Of maken ze straks van IOA én Studios één groot HP park!? wink

Top
#1942122 - 13/12/2012 16:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: aspers]
Robinsson Offline
Member

Registered: 04/01/2005
Posts: 828
Loc: Den Bosch
Originally Posted By: aspers
Originally Posted By: Guy
Nee, Jaws was redelijk groot dus dit nieuwe gebied past er gewoon in.


My stupid mistake... het kwartje valt nu pas! Dacht dat dit gedeelte erbij kwam in IOA. biggrin

Wel slecht eigenlijk dat ze niet 1 groot HP gebied maken. Of maken ze straks van IOA én Studios één groot HP park!? wink


Er komt zoals al eerder gemeld een Hogwarts Express attractie die de 2 Harry Potter in beiden parken gaat verbinden.

Top
#1942140 - 13/12/2012 17:12 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Vincent_Keuchen]
nander Offline
Geit

Registered: 08/09/2010
Posts: 6371
Loc: Eanske
Originally Posted By: Vincent_Keuchen
Originally Posted By: MarkB
Dit ziet er wel super tof uit! smile Wat is het gebouw links precies, met die hoge toren?


Hoogst waarschijnlijk St Pancras Station in Londen

https://d210sb62pv61zh.cloudfront.net/ac...rop_upscale.jpg

Bekend uit film 2, als Harry en Ron met de vliegende auto opstijgen.


Ik denk eerder het dichtbijgelegen kings cross, bekend als het station met perron 9 3/4. Ik verwacht een verkleinde versie van kings cross met wachtrij met ingang naar perron 9 3/4, waarna je het perron van de trein op komt.

_________________________
What would you say if I told you it's not too late
What would you say if I told you... ~Stream of Passion

Op alles gepost op themepark waar mijn copyright op rust staat een CC-BY-SA licensie.
Top
#1942158 - 13/12/2012 18:06 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: nander]
Jeroen_Twee Offline
Inmiddels 28!

Registered: 14/07/2003
Posts: 8973
Loc: Noord Brabant
Maar het St Pancras staat bekend als het station met perron 9 3/4, omdat JK Rowling bij het schrijven een ander station in haar hoofd had... Bij de films is dit gedeeltelijk rechtgezet, door het 'juiste' station te filmen.
Als ik mij niet vergis, natuurlijk.

_________________________
Algemene voorwaarden:
Het is niet toegestaan deze post of delen van deze post te herproduceren en (her)publiceren via welk medium dan ook zonder voorafgaande toestemming van de rechthebbende. Hieronder vallen ook de getoonde foto's waarvan de rechten bij de auteur van deze post liggen. Indien u de informatie of foto's uit deze post wilt gebruiken dient u een PM te sturen.
Top
#1942160 - 13/12/2012 18:10 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Jeroen_Twee]
Robinsson Offline
Member

Registered: 04/01/2005
Posts: 828
Loc: Den Bosch
Zou goed kunnen, het King Cross station is namelijk ook niet zo'n heel mooi gebouw van buitenaf.

Top
#1942166 - 13/12/2012 18:18 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Robinsson]
nander Offline
Geit

Registered: 08/09/2010
Posts: 6371
Loc: Eanske
De buitenkant van st pancras is gebruikt, maar de binnenkant was kings cross. Volgens meerdere websites (o.a. [url=www.the-magician.co.uk/harry-potter-london-locations.htm]deze[/url]) is 9 3/4 tussen sporen 4 en 5 kings cross smile. Dit omdat op Kings Cross 9 en 10 helemaal niet aan hetzelfde perron liggen:).


Edited by nander (13/12/2012 18:18)

_________________________
What would you say if I told you it's not too late
What would you say if I told you... ~Stream of Passion

Op alles gepost op themepark waar mijn copyright op rust staat een CC-BY-SA licensie.
Top
#1942186 - 13/12/2012 19:15 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: nander]
Wous_ Offline
Haije jong

Registered: 18/06/2007
Posts: 5549
Loc: Maasbree
Ik vind die Gringotts Bank (Bank gebouw in HP) verdacht dichtbij de ingang van de achtbaan liggen, althans hij staat heel dicht in de buurt van de loods. Ik herinner mij opeens een scene in die bank waar ze in een soort achtbaan zitten. Dat zou het nog best wel eens kunnen worden....

Deze scene: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uViRIiEApFE#t=72s (alleen kan ik het heftige gedeelte niet vinden).

Top
#1942191 - 13/12/2012 19:26 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Wous_]
Gertjan_G Offline
Member

Registered: 29/03/2007
Posts: 3657
Loc: Rossum Gld.
Je bedoelt waarschijnlijk het fragment uit Deathly Hallows. Maar ik zou de eerst post en zeker de spoiler daarin maar eens een keer doorlezen. wink

De bank ís de ingang en het thema van de attractie.


Edited by Gertjan_G (13/12/2012 19:36)

Top
#1942375 - 14/12/2012 11:56 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Gertjan_G]
Wous_ Offline
Haije jong

Registered: 18/06/2007
Posts: 5549
Loc: Maasbree
Owh, haha! Die spoiler had ik nog nooit gelezen... oeps! wink

Top
#1946264 - 27/12/2012 00:20 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Wous_]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Ik vraag me eigenlijk af of Disney geen spijt heeft dat zij niet gepoogd hebben de rechten binnen te halen. Van het Harry Potter thema konden ze gemakkelijk een heel park maken. Als je ziet wat dit aan extra bezoekers teweeg brengt voor Universal.

Of zou het iets zijn waar Disney nooit aan zou willen hebben begonnen? Ze hebben nu wel Star Wars maar ik denk dat Harry Potter toch een stuk populairder is, ook omdat het nog nieuwer is voorlopig.

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#1946272 - 27/12/2012 01:18 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Ze hebben zich teruggetrokken omdat de schrijfster van Harry Potter de opzet van Disney té massaal vond.

Maar Universal kocht het (gelukkig).Gevolg? ENORME wachtrijen voor de winkeltjes bij drukte. Op een rustige dag stonden we 45 minuten te wachten om een mini toverstafshowtje te kijken. Maar ja, ik zou nooit in het hoogseizoen naar zo'n park gaan smile Maar dat is het 'geluk' van geen kinderen op school.

Top
#1946273 - 27/12/2012 01:34 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: Eftelflags
Ze hebben zich teruggetrokken omdat de schrijfster van Harry Potter de opzet van Disney té massaal vond.

Wat had Disney er dan van willen maken als J.K. Rowling dat te massaal heeft gevonden?

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#1946275 - 27/12/2012 01:44 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Een Disney park met capaciteit, vooral grotere winkels. De huidige winkels zijn bij 10 mensen al fucking druk en onoverzichtelijk.

Maar uiteindelijk zal het wel met geld van doen zijn natuurlijk.

Top
#1946714 - 28/12/2012 11:30 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
Japio Offline
Ik ben het echt!

Registered: 01/07/2008
Posts: 3270
Loc: Prinsenbeek, Noord-Brabant
Ik geloof dat het Rowling vooral om de sfeer die in de boeken en films naar voren komt te doen was. Een Disneypark heeft brede paden, grote shops en restaurants etc, en weinig van de knusse sfeer die het dorpje van Zweinsveld oproept. Disney wilde daarin geen consessies doen wat betreft capaciteit, en Rowling niet wat betreft authenticiteit.
Al zullen de centen ook wel een rol gespeeld hebben ja.

_________________________
Do not be discouraged by the White Women!
Top
#1946775 - 28/12/2012 13:48 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
OttoT Offline
Junior Member

Registered: 08/03/2011
Posts: 29
Loc: Made in Holland
JK Rollings had nogal wat eissen waar Disney moeite mee had. Zo zijn er inderdaad de grote van de winkels. Disney wil dat deuren open staan en dat er dubbele deuren zijn. JK wilde de winkeltjes zoals in de boeken en de films. Dat levert inderdaad problemen op in het park als het druk is en daarom wordt er flink uitgebreid. Een manager van Universal wist wel te melden dat door het wachten het enthousiasme zo stijgt dat vrijwel iedereen iets koopt.
Daarnaast wilde Disney dat je met de characters op de foto kan, iets waar ze veel geld mee binnnen halen. JK wilde dat niet. De hoofdrol spelers zijn in de attracties te vinden maar je kan er niet mee op de foto. Een bijfiguur als de man bij de trein mag dan weer wel.
Verder ging JK voor autenthisiteit. Zo kan je een mok kopen waar je je butterbeer in koop, maar dat is een mok van de betreffende bar. Kijk wat Disney met Gastons tavern heeft gedaan, daar kan je ook een mok kopen en dan staat Belle erop, slaat natuurlijk nergens op, maar dat is Disney.
Ik denk dat Disney wel spijt heeft, en voor het eerst in de geschiedenis zie je Disney Universal copieeren zoals de gethematiseerde drankjes in Radiator Springs of de luchtballonen die je natuurlijk al een tijdje kan zien in de Macys parade in Universal.
Als laatste staat Disney erom bekend dat ze slecht samen werken met eigenaren van ip's die niet van hunzelf zijn. Zo wilde George Lucas al lange tijd dat "zijn" Star Tours werd geupdate maar dan wel digitaal en met 3/4D effecten enz. Dat vond Disney veel te duur, een nieuw filmpje was voldoende. Daarom heeft het allemaal zo ontzettend lang geduurd eer we versie 2.0 kregen en dat allemaal om good will te creeeren voor de overnamen.

Ik denk voor de fans dat Harry Potter in hele goede handen is. Universal heeft na de enorme ontslagronde bij Imaginering van Disney veel topmensen kunnen contracteren on Islands of Adventure te maken. Daarmee is het voor mij het mooiste park dat Orlando heeft. Dankzij het enorme succes van Potter zien we een enorme update ronde in de Studios zelf waar het park wordt omgebouwd van een theme dat het maken van film had naar het beleven van films. Ik hoop dat ze de balans voor de hele familie, het enige probleem wat het park heeft, weet aan te pakken. Hopelijk komen er leuk kiddy en familie attracties bij het Simpsons deel en krijgt HP2.0 ook wat kiddy vriendelijke attracties erbij.

Top
#1949854 - 05/01/2013 12:54 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Knextastic]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Hoe vet de nieuwe attractie ook gaat worden. Jaws was toch wel een steengoede attractie welke... mja, het gewoon nooit deed.

Jaws has been a staple of the Universal Studios park for 20 years, providing movie lovers and adventure seekers with the opportunity to experience the thrills of being harassed by the legendary great white menage, JAWS.

Heb je 10 minuten van je tijd over? Kijk dan deze ultimate trubute van fans en skippers. Geweldig stukje videomateriaal.

http://www.youtube.com/watch?v=zg6Sv_oreqM&

Top
#1949865 - 05/01/2013 13:14 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
dannis Offline
Chef kermisclub

Registered: 04/06/2000
Posts: 23611
Loc: Delfzijl
Is Jaws al gesloten?

_________________________
Uniek en goedkoop ansichtkaartje nodig? Postzegelerop.nl, het nieuwste kaartenhuis met 'old school' paper cards. Altijd 5% korting met code: Offtopiclounge
Top
#1949869 - 05/01/2013 13:19 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: dannis]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Er is helemaal niets meer van Jaws te bekennen.

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#1949878 - 05/01/2013 13:29 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
dannis Offline
Chef kermisclub

Registered: 04/06/2000
Posts: 23611
Loc: Delfzijl
Oooh, jammer, vond het een fijne attractie, wel een beetje gedateerd....

_________________________
Uniek en goedkoop ansichtkaartje nodig? Postzegelerop.nl, het nieuwste kaartenhuis met 'old school' paper cards. Altijd 5% korting met code: Offtopiclounge
Top
#1950096 - 06/01/2013 03:26 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
OttoT Offline
Junior Member

Registered: 08/03/2011
Posts: 29
Loc: Made in Holland
Originally Posted By: Orangedevil
Er is helemaal niets meer van Jaws te bekennen.


Je kan nog steeds je foto nemen met Bruce the shark. Die staat nu wel op een andere locatie.

Top
#1954664 - 16/01/2013 13:35 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: OttoT]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Constructie update: Veel track en weinig zichtbaar.

http://www.orlandorocks.com/Info.aspx?lo...ub=Construction


Naast HP hebben we natuurlijk ook nog een project lopen. Het enorme gebouw op de foto's is natuurlijk voor een nieuwe darkride van de Transformers. Wat nog dit jaar open moet gaan. Wat een ride wordt dit trouwens smile 2 verdiepingen vol met actie.

http://www.orlandorocks.com/FullPhotoPage.aspx?fname=usf_transformers_1_11_2015%20%284%29.jpg

Top
#1958424 - 24/01/2013 23:23 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
De basis van het treinstation wordt gelegd.

Ook in Islands of Adventure wordt hard gewerkt. De grondwerken voor Hogsmeade Station zijn volop bezig.Edited by DaltonTerror (25/01/2013 00:26)

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#1973347 - 06/03/2013 10:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Twee luchtplaten van zowel de Studios als IoA.


Studios


Islands of Adventure

Bron The Themeparkguy Constructionboard & Hypable

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#1973362 - 06/03/2013 11:13 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Ondanks dat het gebied rond Dragon Challenge saai en niet afgewerkt is, heb ik toch mijn twijfels of deze twee thema's binnen Harry Potter wel bij elkaar passen.

Ondanks dat blijven ze in beide parken toch lekker bezig al zou ik er nog steeds niet aan moeten denken om op dit moment in de studio bouwput rond te lopen.

Top
#1975881 - 12/03/2013 07:37 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
De eerste supports voor de Hogwarts Express zijn waarschijnlijk gespot:Bron: Screamscape

We gaan er maar van uit dat ze er enkel zo uit zien backstage. biggrin

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#1975900 - 12/03/2013 09:03 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
Dickie Offline
Civieler

Registered: 30/07/2005
Posts: 4692
Loc: Delft
Ik ben benieuwd hoe die Hogwarts Express eruit komt te zien. Zal je tijdens de rit iets te zien krijgen van de backstage gebouwen, of wordt het wel zodanig afgewerkt dat je hier niks van mee krijgt?

Top
#1975907 - 12/03/2013 09:18 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Dickie]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Volgens mij ga je naar schermen kijken en zit er geen ramen in de trein (monorail).

Tenminste, zo gaan de geruchten.

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#1976149 - 12/03/2013 20:08 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
dennisoossanen Offline
Member

Registered: 08/06/2008
Posts: 283
Loc: Den Helder
Ik ben afgelopen maandag bij LG geweest en zij hebben een nieuwe techniek met doorzichtige LCD schermen, is natuurlijk goed mogelijk dat een dergelijke techniek ook wordt gebruikt voor de ramen van de Hogwarts express.

Open ramen op het moment dat je in het station staat en dat de ruiten verandere in CGI beelden tijdens de treinrit..

_________________________
Follow me on twitter @dennisoossanen
Top
#1976249 - 12/03/2013 23:21 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: dennisoossanen]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Misschien een zelfde soort systeem als King Kong in de tour van Universal Studios Hollywood.

Er zal zoiezo iets te zien zijn tijdens de rit, volgens de meeste geruchten toch.

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#1976276 - 13/03/2013 01:13 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Originally Posted By: DaltonTerror
Misschien een zelfde soort systeem als King Kong in de tour van Universal Studios Hollywood.

Er zal zoiezo iets te zien zijn tijdens de rit, volgens de meeste geruchten toch.
Men gaat werken met tvschermen als ruiten. En ik gok dat dit nog best wel mooi gaat werken.

Verder is er het gerucht dat men, net als bij Star Tours 2, gaat werken met diverse verhalen. En tijdens die verhalen voel je de effecten ook in je wagon.

Kortom een nieuwe simulator op wielen smile

Top
#1988743 - 10/04/2013 08:51 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
De track voor de Hogwarts express wordt geplaatst:Bron: Screamscape

Top
#1988747 - 10/04/2013 09:00 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
Sandman Offline


Registered: 03/09/2005
Posts: 5186
Loc: Margaritaville
geen idee of deze vraag al gesteld (al dan niet beantwoord) is, maar waarom op 5 meter hoogte?

_________________________

#TeamHighlight
Top
#1988750 - 10/04/2013 09:04 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Sandman]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
Omdat je dan onderlangs nog het backstage verkeer kan laten rijden / fietsen / doen?

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#1988754 - 10/04/2013 09:10 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
Sandman Offline


Registered: 03/09/2005
Posts: 5186
Loc: Margaritaville
Oh ja. Sorry, ik had mijn logica blijkbaar ergens buiten het forum laten liggen verward tonque

_________________________

#TeamHighlight
Top
#1988756 - 10/04/2013 09:11 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Sandman]
sjnoebel Offline
Member

Registered: 15/08/2006
Posts: 1165
Loc: Kirchroa
Maar waarom steken die zo ver uit? komt er een dubbel spoor?

_________________________
2014: Disneyworld, Universal Studios Orlando, Seaworld Orlando, Europapark, Toverland, Phantasialand, Efteling, Heidepark, Disney Paris and more to come....
Top
#1988760 - 10/04/2013 09:24 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: sjnoebel]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Origineel bericht van: sjnoebel
Maar waarom steken die zo ver uit? komt er een dubbel spoor?


Een deel van het traject wel, zodat de treinen elkaar kunnen passeren. Er komen namelijk twee treinen.

Top
#1988765 - 10/04/2013 09:33 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
En misschien ook wel voor de aankleding rond het traject smileOriginally Posted By: Sandman
Oh ja. Sorry, ik had mijn logica blijkbaar ergens buiten het forum laten liggen verward tonque
Ik weet het niet zeker hoor, maar dat lijkt mij zo. In Disneyland Parijs werkt dat ook zo. Daar is een stuk treinbaan ingetunneld om zo de achterkant van de main street te kunnen bereiken.


Edited by René (10/04/2013 09:37)

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#1988767 - 10/04/2013 09:34 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Origineel bericht van: René
En misschien ook wel voor de aankleding rond het traject smile


Als het goed is, kun je toch niet naar buiten kijken, dus lijkt mij sterk. smile

Top
#1988776 - 10/04/2013 09:58 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Sandman]
max_schollen Offline
Junior Member

Registered: 28/11/2012
Posts: 20
Loc: holland:rotterdam
Originally Posted By: Sandman
geen idee of deze vraag al gesteld (al dan niet beantwoord) is, maar waarom op 5 meter hoogte?
Mischien word hier een pad onder gemaakt.

Top
#1988789 - 10/04/2013 10:35 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: max_schollen]
julioot Offline
Themepark King

Registered: 21/02/2004
Posts: 2079
Loc: Amersfoort
Ik gok ook dat dat te maken heeft met bereikbaarheid. Zo hoef je in iedergeval geen lastige kruisingen met het werkverkeer te maken. Ik vraag me wel af of er een tweede spoor naast komt. Zo aan die supports te zien lijkt me dat heel goed mogelijk.

_________________________
http://themeparkking.tumblr.com/
Top
#1988808 - 10/04/2013 11:06 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: julioot]
achtbaan0492 Offline
pretparkzot

Registered: 30/08/2007
Posts: 1561
Loc: Mierlo
Die weg daar onder is een gebied waar ook vrachtwagens backstage rijden dus een minimale hoogte van +4 meter is dan gewenst.

Top
#1988845 - 10/04/2013 12:52 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: achtbaan0492]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Een monorail is altijd op hoogte he. Heeft alles er onder geen last er van.

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#1988851 - 10/04/2013 13:03 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Vraag me altijd af wat al die backstage gebouwen daar zijn in Orlando. Het zijn er echt heel veel. Volgens mij is het backstage groter dan menig pretpark smile


Edited by Eftelflags (10/04/2013 13:04)

Top
#1988864 - 10/04/2013 13:56 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Je kunt nu met Google Bird View de bouw van dit nieuwe gebied en ook de route van de trein zien:

Universal Studios - Google Maps

Daarnaast zie je ook de bouw van Transformers en het nieuwe The Simpsons gebied.


Edited by MarkB (10/04/2013 13:59)

Top
#1991347 - 17/04/2013 09:36 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Een stukje fanart van hoe het er ongeveer uit ziet vanuit het park, gebaseerd op alle ontwerpen en bouwfoto's. Het deel aan de buitenzijde is gewoon London. Pas als je het gebied binnengaat kom je in Harry Potter stijl. In het park lijkt het dus gewoon een straatset, net als New York.


Top
#1991360 - 17/04/2013 10:31 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
SanneW Offline
Meep Meep!!!!

Registered: 19/05/2007
Posts: 6361
Loc: Barendrecht
Ze maken er wel weer wat moois van zeg! Wow! Ik vond dat Harry Potter gedeelte bij IoA ook zo echt en mooi gemaakt!

Top
#1991529 - 17/04/2013 19:30 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: SanneW]
Japio Offline
Ik ben het echt!

Registered: 01/07/2008
Posts: 3270
Loc: Prinsenbeek, Noord-Brabant
Gaaf! Kunnen we dan ook door de Lekke Ketel naar binnen? biggrin

_________________________
Do not be discouraged by the White Women!
Top
#1991954 - 19/04/2013 07:05 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: SanneW]
Jeroen Offline
No Fear

Registered: 07/01/2001
Posts: 7995
Loc: NL - Gelderland: Epe
Originally Posted By: SanneW
Ze maken er wel weer wat moois van zeg! Wow! Ik vond dat Harry Potter gedeelte bij IoA ook zo echt en mooi gemaakt!

Sanne, dit is maar een fanart, iemand heeft wat plaatjes in een foto geplakt. Het staat er nog niet zo bij hoor. wink


Edited by Jeroen (19/04/2013 07:05)

_________________________
The weather is here, wish you were beautiful.
Top
#1992107 - 19/04/2013 14:13 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Jeroen]
SanneW Offline
Meep Meep!!!!

Registered: 19/05/2007
Posts: 6361
Loc: Barendrecht
Jammer zeg! Maar ja het mag wel zo mooi worden dan smile

Top
#1992157 - 19/04/2013 16:17 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Ik moest ook ff kijken hoor.

Kon me ook al niet voorstellen dat ze al zover waren, maar wel een realistische foto.


Edited by Orangedevil (19/04/2013 16:17)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#1992324 - 19/04/2013 22:59 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Robinsson]
Vincent_Keuchen Offline
Mister TP 2013

Registered: 03/01/2005
Posts: 15417
Loc: Breda
Origineel bericht van: MarkB
Een stukje fanart van hoe het er ongeveer uit ziet vanuit het park, gebaseerd op alle ontwerpen en bouwfoto's. Het deel aan de buitenzijde is gewoon London. Pas als je het gebied binnengaat kom je in Harry Potter stijl. In het park lijkt het dus gewoon een straatset, net als New York.Mm, ik vind niet zo echt direct deze gebouwen terug op de eerdere (voor mijn gevoel wel al aardig accurate) schets:Of zie ik het verkeerd?

Top
#1992367 - 20/04/2013 07:20 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Vincent_Keuchen]
sjnoebel Offline
Member

Registered: 15/08/2006
Posts: 1165
Loc: Kirchroa
Op de onderste schets zie ik helaas geen groot bol dak wat het station zou moeten voorstellen, als ik naar de ijzeren frames kijk zou ik me eerder de fanmade afbeelding kunnen voorstellen.

_________________________
2014: Disneyworld, Universal Studios Orlando, Seaworld Orlando, Europapark, Toverland, Phantasialand, Efteling, Heidepark, Disney Paris and more to come....
Top
#1992435 - 20/04/2013 12:35 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: sjnoebel]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Het station komt toch achteraan links te liggen? Daar kan je de funderingen voor de trein al zien. Volgens mij kan die fanart dan nooit gaan kloppen aangezien het station daar aan de voorkant staat.

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#1992682 - 21/04/2013 08:28 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Dat wordt het station voor de express naar het andere park. Die ligt links achterin. Echter komt er vermoedelijk ook een werkelijk treinstation linksvoorin, met perron 9 3/4.
Overigens spreken beide plaatjes van een station op deze plek, de tekening laat de toren van station St. Pancras zien terwijl de fanart station King's Cross laat zien, het station waar de film daadwerkelijk is opgenomen.

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#1995069 - 26/04/2013 10:30 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Die schets komt trouwens ook totaal niet in de buurt hoe het moet worden.


Panorama:
http://i1.minus.com/ibg5y36lqyNKWO.JPG (foto groter dan 800 pixels breed)


Edited by MarkB (26/04/2013 10:34)

Top
#1995072 - 26/04/2013 10:44 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
Robinsson Offline
Member

Registered: 04/01/2005
Posts: 828
Loc: Den Bosch
Originally Posted By: markie81
Dat wordt het station voor de express naar het andere park. Die ligt links achterin. Echter komt er vermoedelijk ook een werkelijk treinstation linksvoorin, met perron 9 3/4.
Overigens spreken beide plaatjes van een station op deze plek, de tekening laat de toren van station St. Pancras zien terwijl de fanart station King's Cross laat zien, het station waar de film daadwerkelijk is opgenomen.


Maar in de film gebruiken ze weer St.Pancras Station als buitenkant. Maar de boeken spreken over Kings Cross Station. De huidige constructie doet inderdaad vermoeden dat ze ook de buitenkant naar Kings Cross gaan rhemen, terwijl dat station toch een heel stuk minder mooi is van buiten. Verhaal technisch klopt het dan wel meer, filmtechnisch dan weer niet.

Top
#1995084 - 26/04/2013 11:11 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Robinsson]
Japio Offline
Ik ben het echt!

Registered: 01/07/2008
Posts: 3270
Loc: Prinsenbeek, Noord-Brabant
St. Pancrass is bekend uit de film, omdat ze daar in Chamber of Secrets met de vliegende auto langsvliegen. King's Cross wordt verder gewoon gebruikt.

_________________________
Do not be discouraged by the White Women!
Top
#1996874 - 01/05/2013 09:09 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Japio]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Veel track aanwezig voor Hogwarts Express inmiddels:


Top
#1997128 - 01/05/2013 20:30 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Indrukwekkend om te zien.

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#1999170 - 08/05/2013 16:15 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Jeroen]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
De officiële aankondiging:THE ADVENTURE CONTINUES: THE WIZARDING WORLD OF HARRY POTTER – DIAGON ALLEY IS COMING TO UNIVERSAL ORLANDO RESORT.

Building on the global phenomenon that is The Wizarding World of Harry Potter, Universal Orlando Resort and Warner Bros. Entertainment today announced an expansion of historic proportion with the entirely new themed environment, The Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley.

Scheduled to open in 2014, the world’s first centrally themed, multi-park experience expands The Wizarding World of Harry Potter across both Universal Orlando theme parks and allows Universal’s creative team to bring an unparalleled vision to this unique project. The new area will bring to life some of the experiences and places found in and around London in the Harry Potter books and films, offering brand-new adventures for fans and theme park guests from around the world.

Diagon Alley and ‘London’ will be located within the Universal Studios Florida theme park, which is adjacent to Universal’s Islands of Adventure theme park, where guests now experience Hogwarts and Hogsmeade. The new area within Universal Studios will be just as expansive, immersive and authentic as the existing themed environment.”

Top
#1999171 - 08/05/2013 16:16 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
Sandman Offline


Registered: 03/09/2005
Posts: 5186
Loc: Margaritaville
Plaatje ziet er MEER dan goed uit! Hopen dat de draak ook daadwerkelijk geplaatst gaat worden! Jammer dat de backdrop geen wezenlijk onderdeel gaat worden. Je zult helaas altijd zien dat je in een themepark bent. Al wordt dit wel een bizar mooi stukje themepark, mits we uit mogen gaan van de kwaliteit van het HP gedeelte in Islands of Adventure.


Edited by Sandman (08/05/2013 16:18)

_________________________

#TeamHighlight
Top
#1999178 - 08/05/2013 16:43 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Sandman]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft

Top
#1999186 - 08/05/2013 17:09 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Dit ziet er echt heel erg goed uit!

Hopelijk betekent dit dan ook dat de draak in de coaster verwerkt wordt!
De verwachtingen worden hierdoor wederom erg hoog.

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#1999193 - 08/05/2013 17:30 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
En er is meer bekend:Ever since The Wizarding World of Harry Potter first opened at Universal's Islands of Adventure back in June of 2010, thousands of people have entered Hogsmeade and -- after spotting that stationary version of the Hogwarts Express (which was parked at the entrance of this theme park land as a photo op) -- exclaimed: "Oh, wouldn't it wonderful if we could climb aboard that train and actually go someplace like London or Diagon Alley."

Well, as you can see by this exclusive piece of concept art, starting in the Summer of 2014, that dream will finally become a reality. Building on the success of Hogsmeade, Hogwarts Castle and the award-winning "Harry Potter and the Forbidden Journey" attraction, Universal Orlando Resort and Warner Bros. Entertainment today announced an expansion of historic proportion with the addition of an entirely new themed environment, The Wizarding World of Harry Potter - Diagon Alley.

According to Mark Woodbury, president of Universal Creative (i.e. the division of Universal Parks & Resorts that develops rides, shows & attractions for their theme parks), it was only weeks after The Wizarding World of Harry Potter - Hogsmeade opened that Universal & Warner Bros. officials first began toying with the idea of bumping out the borders of this super-popular theme park land.

"Given the strong response that we got from our Guests as well as from Harry Potter fans, we knew that we had done something truly special in bringing to life this great body of fiction with such a high level of detail and authenticity," Woodbury explained. "But even so, we knew that there were other great Harry Potter-related tales to tell. That there were stories, characters and experiences that we just hadn't been able to fit into Hogsmeade & Hogwarts Castle."

"So we then began to wonder: Given that we had these two great theme parks sitting right next to each other, could we maybe turn that to our storytelling advantage?," Mark continued. "By placing Diagon Alley & London at Universal Studios Florida and Hogsmeade & Hogwarts at Islands of Adventure, could we maybe use the distance between these two theme parks as a way to echo the natural geographic separation that the readers find between Hogwarts & Diagon Alley in J.K. Rowling's own stories?"

Now you have to understand that no one has ever attempted to do something quite this bold & ambitious at an entertainment destination resort before. Taking a world-renown intellectual property like Harry Potter and then creating two separate lands set in different theme parks that are then connected by a transportation system. With all three of these elements then coming together to tell one single immersive story on an epic scale. But that's exactly what Universal Orlando & Warner Bros. Entertainment are planning on doing with Hogsmeade, Diagon Alley and the Hogwarts Express.

So was Woodbury and his team ever daunted by this challenge? More to the point, what did Ms. Rowling have to say when Universal Orlando & Warner Bros. Entertainment officials told her that they were planning on building the world's first centrally themed, multi-park experience around the characters that she'd created?

"Those meetings are fascinating and wonderful opportunities to have, to be able to talk and collaborate directly with J K Rowling and the Warner Bros. film-makers. This was a big idea. And everybody immediately saw that when we initially laid it all out. And the fact that we wanted to continue to tell the Harry Potter story, the places that we had chosen to develop -- Diagon Alley & London & Gringotts & Hogwarts Express -- were really big ideas and bold moves, I think that the ambition behind that was very much appreciated," Mark stated.

So with steel already rising up at the Diagon Alley construction site and tracks for the Hogwarts Express already being laid backstage at Universal Studios & Islands of Adventure, is Woodbury worried that -- what with The Wizarding World of Harry Potter - Hogsmeade now considered (by many in the themed entertainment business, anyway) to be the absolute gold standard when it comes to successfully translating an IP to a theme park setting -- that Guest expectations for this Potter expansion project might be hard to meet?

"As we went into this project, the folks at Universal Orlando & Warner Bros. Entertainment set the bar very high and we weren't about to compromise. We knew that London & Diagon Alley & the Hogwarts Express had to be equal to and better than Hogsmeade & Hogwarts Castle in every way and at every level. And that's exactly how we approached this expansion project right from the get-go," Mark said.

"Our goal here is to fully immerse people into the Harry Potter stories. So the architecture plays a big role in that. And starting with the London area, which is totally authentic and recreates & captures the essence of the iconographic parts of the fiction in that space, we went big," Woodbury continued. "And then we find our way into Diagon Alley in much the same way you do in the books and movies. And that's a totally different environment that gives Guests an even deeper immersion into the world of Harry Potter. And those buildings are big as well. Four and five stories-tall in some places."

And though Mark -- in addition to the rest of the team at Universal Orlando & Warner Bros. Entertainment -- are now being somewhat close-mouthed about which shops & restaurants Harry Potter fans can expect to find as they wander through the streets of Diagon Alley next year, Woodbury did admit that he had one specific aspect of this expansion project that he was most looking forward to seeing UOR Guests experience.

"After teasing people with that static version of the Hogwarts Express in Hogsmeade, we're now going to give them the opportunity to climb aboard that train and go on an actual journey. And we're not going to do the usual theme park thing, where you get on an attraction that promises to take you on a journey, but then when you exit your ride vehicle, you're actually back in the exact same spot where you began that ride," Mark enthused. "After people climb aboard the Hogwarts Express at Universal Orlando Resort next year, as they exit that train, they're going to find themselves in an entirely different environment, in a completely different place. Whether they've journeyed from London to Hogsmeade or visa versa. And we've made sure that even your train trip aboard the Hogwarts Express will be part of the ambitious immersive storytelling experience that we're trying to create for our Guests with this Potter expansion."

This is why -- for the past year or so -- Woodbury has gotten a kick out of going over to The Wizarding World of Harry Potter - Hogsmeade and then listening in as people talk out loud about how they wish they could climb aboard that stationary version of the Hogwarts Express and then go visit some other spot in the Pottersphere.

"When I hear Universal Orlando Guests say things like that, I just smile and think about how we're working on that right now," Mark concluded. "How focused we are on creating the next great place for Harry Potter fans to go visit."


Bron: Themeparkreview.com

Top
#1999227 - 08/05/2013 18:55 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
De concept oogt echt geweldig! Volgens mij wordt het station van de Hogwarts Express ook uitgevoerd met een klassieke overkapping. (zie links boven de stationstoren) Zou je eerste het Pancras station betreden waarna je ingenieus op perron 9 3/4 komt?

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#2000342 - 11/05/2013 11:05 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
bernie cowboy Offline
Entertainer

Registered: 20/04/2001
Posts: 2923
Loc: nunspeet
hier een prachtig interview over wat er wel komt en niet komt.
http://www.insidethemagic.net/2013/05/cl...versal-orlando/

_________________________
"Are you toekan to me ??"http://www.bosevents.nl
en de nieuwste show http://www.kobuskindershow.nl
NIEUW: http://www.escaperoomveluwe.nl
Top
#2001733 - 14/05/2013 20:26 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: bernie cowboy]
Robinsson Offline
Member

Registered: 04/01/2005
Posts: 828
Loc: Den Bosch
Wow dit project is nog indrukwekkender dan dat ik van te voren had verwacht. Wederom een prachtig project om te volgen.

Top
#2002388 - 16/05/2013 06:28 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Robinsson]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Ook de bouw van het Hogwarts Express station aan de kant van IoA schiet lekker opBron: https://twitter.com/AutismAtThePark/status/333747222099410945/


Edited by The_Bullgod (16/05/2013 06:30)

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2002404 - 16/05/2013 08:32 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Hopelijk pakken ze de aankleding deze keer ook vanuit de Dragons goed aan, het blijft een kale coaster op een lelijke plek. Grootste minpunt aan heel IoA wat mij betreft.

Verder een tof project, ben erg benieuwd naar de voertuigen. smile

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#2002499 - 16/05/2013 14:02 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Sluit ik me bij aan. Als je kijkt naar het drakengevecht in de film dan is er vast wel iets meer te doen qua theming dan het bouwplaats thema van dit moment. Zonder bouwplaats is het overigens ook niet veel beter.

Top
#2002787 - 17/05/2013 10:15 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Mooie overview van het hele gebied via Micechat:

http://www.miceshots.com/is.php?i=42730&img=OPH_-_DIAGON_ALLEY-IMG_6184b.jpg (foto groter dan 800 pixels breed)

Top
#2002789 - 17/05/2013 10:19 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Volgens mij ga ik gelijk krijg wat betreft mijn uitspraak over de Hogwarts Express. Je hebt op de voorgrond de overkapping van St. Pancras, vervolgens zie je een lange gang (wachtrij?) en achterop wederom een overkapping boven het station van de monorail.

Ik vermoed dat je in St. Pancras de wachtrij inloopt, wat vast gethematiseerd zal zijn alsof je door een muur loopt, om vervolgens op perron 9 3/4 uit te komen. Tof indien ze dit waar gaan maken! cool

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#2002792 - 17/05/2013 10:27 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Origineel bericht van: markie81
Volgens mij ga ik gelijk krijg wat betreft mijn uitspraak over de Hogwarts Express. Je hebt op de voorgrond de overkapping van St. Pancras, vervolgens zie je een lange gang (wachtrij?) en achterop wederom een overkapping boven het station van de monorail.

Ik vermoed dat je in St. Pancras de wachtrij inloopt, wat vast gethematiseerd zal zijn alsof je door een muur loopt, om vervolgens op perron 9 3/4 uit te komen. Tof indien ze dit waar gaan maken! cool


De eerste geruchten zijn dat het St. Pancras station voor iedereen bereikbaar is, maar dat perron 9 3/4 alleen bereikbaar is als je een hopper ticket hebt. Dit zal door middel van toegangspoortjes geregeld worden.

Top
#2002797 - 17/05/2013 10:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
RoelerMF Offline
Carnavalist

Registered: 31/08/2002
Posts: 45420
Loc: Den Haag
Kijkend naar het gebouw klopt dat gerucht wel. Want ik zie een lange gang ontstaan (de doorgang naar Perron 9 3/4) met daaronder een flinke ruimte om een wachtrij weg te zetten terwijl dat in het voorste gebouw niet mogelijk lijkt qua beschikbare ruimte.

Ook mooi om te zien dat het markante hoekgebouw al zijn vorm begint te krijgen cool

_________________________
>> Democracy is so overrated >>
Top
#2002810 - 17/05/2013 11:18 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RoelerMF]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Ik denk dat een wandeling van de studios naar IoA het eerste jaar sneller zal zijn dan de Hogwarts Express.

Zijn die gebouwen achter de loods trouwens van Universal. Ik mag het in ieder geval hopen anders krijg je toch een erg "mooi" uitzicht.

Top
#2002912 - 17/05/2013 16:36 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
Thrillseekster Offline
Loving Sheikra

Registered: 21/09/2008
Posts: 2878
Loc: Amsterdam
Origineel bericht van: markie81


Ik vermoed dat je in St. Pancras de wachtrij inloopt, wat vast gethematiseerd zal zijn alsof je door een muur loopt, om vervolgens op perron 9 3/4 uit te komen. \


En dan ook door de muur lopen! biggrin

Tof project om te volgen zeg, 'Londen' wordt groter dan ik aanvankelijk vermoedde.

_________________________
Cast Member in Walt Disney World, Florida
Zomer 2010 & 2011
- www.laurainflorida.waarbenjij.nu

When you point your finger 'cause your plan fell through, you got three more fingers pointing back at you.
Top
#2002919 - 17/05/2013 16:51 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Thrillseekster]
LoopingDennis Offline
Member

Registered: 22/01/2013
Posts: 2001
Loc: Nederland, Noord-Brabant, Helm...
Bewust heb ik het heel lang niet gelezen.
Dit wordt wederom weer een topper denk ik.
Ik hoop weer op een hele aparte darkride a la forbidden Journey (met achtbaan-elementen erin verwerkt),alleen geen copy ervan. alsook met een supergave gedetailleerde wachtrij.
Alleen hoop ik dat er wel meer komt als een treinstation en een darkride
met wat winkeltjes voor voedsel en souvenirs. Dan zou ik er nog een attractie
bijdoen als het financieel mogelijk is.
dan wordt het park een heel stuk interessanter om een keer te bezoeken.
Ben er nou 1x geweest en vond de Rockit, Mummy, Disaster en Simpsons leuk.

Top
#2003383 - 18/05/2013 22:44 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: LoopingDennis]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2005730 - 24/05/2013 10:20 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Huidige status:Gringott's


King's Cross Station


Hogsmeade Station


Het parcours, het rode deel mist nog


Edited by MarkB (24/05/2013 10:21)

Top
#2005736 - 24/05/2013 10:50 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Een algemene opmerking. Wat is Orlando toch geweldig he!

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#2005802 - 24/05/2013 14:47 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
dark angel Offline
Buuuurp!

Registered: 19/02/2001
Posts: 8803
Loc: ridderkerk
Originally Posted By: Orangedevil
Een algemene opmerking. Wat is Orlando toch geweldig he!
indeed smile

_________________________
burp...
Top
#2005890 - 24/05/2013 20:29 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: dark angel]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Er werd een draadloze zender geïnstalleerd op het dak van 'The Forbidden Journey'. Geen idee waarvoor, maar er wordt gezegd dat deze dient om te gaan communiceren met het London-gedeelte in het Studio park.

Maar ik wil vooral volgende leuke foto's delen, een paar genomen vanop dit dak, zonder hier een nieuw topic voor te openen. Het is eens iets anders om de achterkant van de geweldige facade te zien.

Foto's: Orlando United

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#2005930 - 24/05/2013 23:02 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
En dat is waarom ik dit park zo schraal vindt op sommige punten. Bedoel, dat backstage soms een rommetje is kan ik bij, en dat daar niet alles aangekleed is, swa! Maar in Islands of Adventure, en de Studios is het wel heel erg bordkarton facade en verder niets. Dat blijf ik toch jammer vinden hoor, als je iets te ver op een pad doorloopt dan zie je al gelijk de inmense show-buildings en dergelijke. Ik bedoel, dat deze soms te zien zijn begrijp ik, maar in deze parken gebeurd het maar zelden dat ze niet te zien zijn. Bovendien is het bij het Hogwarts kasteel, vanuit welke hoek ook, duidelijk te zien dat het hier gaat om "graansilo's" met wat plakplaatjes erop. Nee, qua rides doen ze het heel goed, maar qua aankleding zal het nooit een toppark worden naar mijn mening.

En daar ben ik ook bang voor bij het nieuwe themadeel, mooi thema, goede uitwerking, maar vooral als je op het juiste punt staat!

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#2005948 - 25/05/2013 00:11 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Deels mee eens. Universal blijft een geveltjes park. Kijk je net iets meer naar links, rechts of loop je net een paar meter naar de andere kant, dan zie je de ride loodsen.

Maar ik moet je eerlijk zeggen. Bij Harry Potter viel me dat totaal niet op. Je oog wordt toch getrokken naar het prachtige kasteel hoor. Dus dat valt zeker mee.

Top
#2014692 - 21/06/2013 21:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
Wat nieuwe foto's van de Orlando United collega's . . . nieuw, nieuw, van de 14e alweer smile

https://i.minus.com/iwnePNSeeS7NY.jpg (foto groter dan 800 pixels breed)

https://i.minus.com/ibiGsVUr0RS5X6.jpg (foto groter dan 800 pixels breed)

http://i1353.photobucket.com/albums/q666/kittybubbles1/da1jpeg_zpsc9aa4856.jpg (foto groter dan 800 pixels breed)

http://i1353.photobucket.com/albums/q666/kittybubbles1/da2jpeg_zps071b551d.jpg (foto groter dan 800 pixels breed)

http://i1353.photobucket.com/albums/q666/kittybubbles1/da5jpeg_zpse62e53ed.jpg (foto groter dan 800 pixels breed)

http://i1353.photobucket.com/albums/q666/kittybubbles1/da4jpeg_zps815beef3.jpg (foto groter dan 800 pixels breed)

Diagon Alley, zo te zien gaat het eerste plakfolie al op het triplex wink tonque


Edited by René (21/06/2013 21:43)
Edit Reason: Ik verklein ze morgen zelf wel :)

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#2014788 - 22/06/2013 09:50 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
Dickie Offline
Civieler

Registered: 30/07/2005
Posts: 4692
Loc: Delft
Ik zie er een mooie locatie bijkomen om de Dragons te bekijken. smile

Top
#2014935 - 22/06/2013 18:03 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Dickie]
Matthijs Offline
Member

Registered: 21/07/2005
Posts: 1292
Loc: Amsterdam
En ik zie er een paar legchoppers bijkomen !


Edited by Matthijs (22/06/2013 18:04)
Edit Reason: typo

Top
#2014936 - 22/06/2013 18:18 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Matthijs]
achtbaan0492 Offline
pretparkzot

Registered: 30/08/2007
Posts: 1561
Loc: Mierlo
Dan kun je ieder studio parc wel als geveltjes park beschrijven. Universal werkt de loodsen beter weg dan de studioparken van disney. Ik kan niet wachten hier volgend jaar weer naar toe te gaan

Top
#2015046 - 22/06/2013 22:13 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: achtbaan0492]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
Disney Studios is bedoeld als een studios park. Daar hoor je me ook niet over zeuren. Maar Islands of Adventure is niet bedoeld als studios park maar ook daar zie je genoeg loodsen en dingen. Daar klopt het niet. Zelfde zou het zijn als je bij Phantom Manor in Disney de loods zou zien, dat zou ook niet kloppen dus daar zie je hem ook niet. Dus ja, ik ben het met je eens, in een studios park mag het, hoort het ook een beetje. In een themapark is dat een ander verhaal. Dus eigenlijk gaat je beredenatie niet op . . .

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#2015054 - 22/06/2013 22:38 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
Vincent_Keuchen Offline
Mister TP 2013

Registered: 03/01/2005
Posts: 15417
Loc: Breda
Nou het is dat je op die laatste foto van DaltonTerror de schaduw van die man met zijn roze shirt op de torens ziet waardoor je echt duidelijk de verhoudingen kan ontdekken. Maar ik vind dit dus juist briljant uitgevoerd, omdat je zonder dergelijke referentie -ook dichtbij- nog steeds zou denken dat het echt is.

Top
#2016571 - 27/06/2013 13:54 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Vincent_Keuchen]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Isolatiemateriaal wordt geplaatst aan de Londen zijde. DAt betekend dat de gevels niet lang op zich zullen laten wachten. Universal heeft al wel aangegeven dat zij het London deel voor Halloween klaar willen hebben ivm de drukte.Top
#2017763 - 01/07/2013 14:50 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Dit klinkt erg veelbelovend..

Quote:
The attraction itself will be the flagship of the Universal dark ride line up. Its ride system alone is so advanced several major companies are involved in its installation and execution. Premier and Vekoma are already on site working on a system that will incorporate flight simulation, live effects, animatronics, 4K3DHD Screens, and sudden drops, “tilts”, and acceleration. The massive interior sets will incorporate “portals” or screens that will blend into massive cliffs and rockwork. Some interior rock work will be approaching 5 stories in height inside the Gringotts show rooms. Including sub sections for scenes there are 14 total zones within this attraction with scenes 8 and 9 being two of the largest and most complicated scenes created. The dragon is something else…

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#2017788 - 01/07/2013 16:25 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Vekoma voor de special ride movements? En premier voor de rit zelf. Dit is een gouden combinatie zeg smile

Top
#2018030 - 02/07/2013 00:14 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Mooi dat Vekoma ook betrokken is bij deze attractie. En als dit nog beter moet worden dan de 3 wereldtoppers die Universal al heeft dan belooft het echt wat.

Ik denk dat Orlando maar weer eens snel hoog op de planning gegooid moet worden.

Top
#2018500 - 03/07/2013 12:33 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
kristof Offline
Non omnis moriar

Registered: 28/08/2001
Posts: 6280
Loc: Antwerpen
Het is wel moeilijk om nu al te boeken voor volgend jaar... zou het eind juni open zijn?

_________________________
Allez, ne vous faites pas prier,qu'attendez-vous donc ?
Top
#2018517 - 03/07/2013 13:19 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: kristof]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Origineel bericht van: kristof
Het is wel moeilijk om nu al te boeken voor volgend jaar... zou het eind juni open zijn?


Er zijn lichte geruchten dat medio juni is. Maar dat is nog slechts speculeren en gebaseerd op eerdere openingen.

Top
#2019026 - 04/07/2013 18:41 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
kristof Offline
Non omnis moriar

Registered: 28/08/2001
Posts: 6280
Loc: Antwerpen
Dan boek ik best de laatste twee weken van juni om iets meer zekerheid te hebben!

_________________________
Allez, ne vous faites pas prier,qu'attendez-vous donc ?
Top
#2019042 - 04/07/2013 19:16 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: kristof]
Robinpr Offline
Appelsap

Registered: 02/01/2013
Posts: 280
Loc: Haarlem
Ik wacht tot 2015. Ik wil heel graag die kant op, en dan zijn volgens mij nu echt alle grote bouwprojecten klaar(Potter en Fantasyland(achtbaan))

Top
#2019048 - 04/07/2013 19:36 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Robinpr]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Nee want dan gaat Disaster en Jurassic park op de schop. Wachten totdat je naar Orlando gaat tot ze klaar zijn heeft geen nut want dan kom je er nooit:)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#2021884 - 11/07/2013 11:15 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: UlftTop
#2022646 - 13/07/2013 10:34 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Aryogaton Offline
Member

Registered: 01/11/2011
Posts: 2417
Loc: NederlandTop
#2037181 - 19/08/2013 09:05 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Aryogaton]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Hogwarts Express is gearriveerd:


Top
#2037222 - 19/08/2013 11:48 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Dat is toch wel behoorlijk vroeg. Maar goed het kan maar vast klaar zijn.

Top
#2037387 - 19/08/2013 18:48 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Die ziet er goed uit.

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#2042204 - 03/09/2013 10:57 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
Tmen Offline
Member

Registered: 20/01/2012
Posts: 583
Loc: Helmond, Brandevoort

_________________________
Planning 2015> Efteling, Toverland, Europapark, Phantasialand, (Disneyland?) - Kermis Helmond, Park hilaria Eindhoven, Tilburgse Kermis en wie weet nog meer....
Top
#2045303 - 15/09/2013 15:18 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Tmen]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Een stukje track in het gebouw.Volgens Theme Park Insider zal Voldemort nu voor het eerst te zien zijn in de Wizarding World. De attractie zelf zou, zoals eerder gezegd, nog steeds enorme projectieschermen gebruiken waarop gevechten en scenes geprojecteerd zullen worden. De rit zou ook veel digitaler/projectiegerichter worden dan The Forbidden Journey waar meer met sets wordt gewerkt.

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#2045335 - 15/09/2013 16:57 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
Aryogaton Offline
Member

Registered: 01/11/2011
Posts: 2417
Loc: Nederland
Klinkt ontzettend spannend!

Top
#2045447 - 15/09/2013 22:13 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Aryogaton]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
De beste darkrides, de beste waterattracties en nu ook de beste indoor coasters en dat op een paar vierkante kilometers. Het nieuwe Fantasyland ziet er geweldig mooi uit, maar Disney komt qua attracties niet in de buurt van hetgeen Universal de laatste jaren bouwt.

Top
#2045685 - 16/09/2013 17:25 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
dokter_p Offline
Wie?

Registered: 02/11/2004
Posts: 1526
Loc: Nederland
Maar hier worden het alleen maar projecties.. Bah!

Dit is over een paar jaar al achterhaald. Terwijl klassieke darkrides met decor altijd goed blijven!

_________________________
~Go With the Flow~
Top
#2045699 - 16/09/2013 17:52 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: dokter_p]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Originally Posted By: dokter_p
Maar hier worden het alleen maar projecties.. Bah!

Dit is over een paar jaar al achterhaald. Terwijl klassieke darkrides met decor altijd goed blijven!
Lol. Niets bekend en gezien en al een mening

Top
#2045724 - 16/09/2013 19:10 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: dokter_p]
schipluiden2 Offline
Lichttech

Registered: 22/05/2011
Posts: 1418
Loc: Schipluiden, Nederland
Originally Posted By: dokter_p
Maar hier worden het alleen maar projecties.. Bah!

Dit is over een paar jaar al achterhaald. Terwijl klassieke darkrides met decor altijd goed blijven!


Beamers/projectors zijn redelijk makkelijk en snel (en relatief goedkoop) te vervangen door 1 met nieuwere technieken. Als je elke 5 tot 8 jaar de projectoren vervangt voor een beter (Zo lang zal de lamp in de projector ook max mee gaan) blijft de attractie up to date.

_________________________
Ben je opzoek naar een cameraman voor bijv. een vlog, stuur een pm.
Top
#2045764 - 16/09/2013 20:51 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: schipluiden2]
Japio Offline
Ik ben het echt!

Registered: 01/07/2008
Posts: 3270
Loc: Prinsenbeek, Noord-Brabant
Bovendien zijn projecties niet persé snel achterhaald. Dat ligt aan de kwaliteit ervan en het gebodene er omheen. Ik denk dat deze attractie als geheel kan blijven boeien tot in lengte van jaren.

_________________________
Do not be discouraged by the White Women!
Top
#2047865 - 24/09/2013 10:16 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Japio]
Phantam93 Offline
Junior Member

Registered: 03/04/2010
Posts: 47
Loc: Regio Sittard/Utrecht
Normaal ben ik meer voor echte decors, maar hier zie ik wel de voordelen van projecties. Je zou, als je zou willen, door enkel andere filmbeelden te gebruiken een compleet andere ervaring kunnen neerzetten. Denk maar bijv. aan een winterversie (a la Haunted Mansion) of ieder ritje anders (Star tours 2).

Top
#2050997 - 04/10/2013 16:44 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Phantam93]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
De wagentjes worden in het gebouw geheven.


_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#2051058 - 04/10/2013 19:36 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
OttoT Offline
Junior Member

Registered: 08/03/2011
Posts: 29
Loc: Made in Holland
Leuk om te zien dat de wagens er al in gaan. Dan zal er ook al wel getest gaan worden neem ik aan en dat betekent dat het meeste rotswerk binnen gedaan is.

Ik snap niet dat als een attractie als Spiderman digitaal gaan ze van dezelfde scenes geen variaties maken zoals de feestdagen (kerst/sneeuw, voorjaar, of een variatie van hetzelfde). De bewegingen van het voertuig kunnen hetzelfde blijven.

Mijn droom is ooit een Lord of the Rings attractie in de stijl van Spiderman maar met trackless voertuigen en interactiviteit. Het begint al bij de ruimte waar de fellowship wacht op hun voertuig. Gandalf ziet middels een camera hoeveel kinderen (hobbit's) en overige gasten er zijn en de juiste film word ingestart.
Iedere scene is anders en soms word je gevraagd welke kant je op wil. Middels een soort Kinect camera kan de computer de rest van de rit bepalen. Zo kan een attractie een aantal keren vertakken. Iedere keer een andere rit ervaring en een ander avontuur. Dat lijkt me te gek!

Top
#2051173 - 04/10/2013 23:22 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: OttoT]
Sandman Offline


Registered: 03/09/2005
Posts: 5186
Loc: Margaritaville
forse karren, zes man?

_________________________

#TeamHighlight
Top
#2052942 - 10/10/2013 17:33 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Sandman]
StayFun Offline
Florida Fanatic

Registered: 14/04/2002
Posts: 2435
Loc: World
Originally Posted By: Sandman
forse karren, zes man?


De forse karren huizen 12 man
http://www.themeparkinsider.com/flume/201112/2824/

_________________________
Every day is a Florida day, enjoy and have fun.
Top
#2057116 - 24/10/2013 23:54 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1380312_10151739903587852_1561239493_n.jpg (foto groter dan 800 pixels breed)


https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/944625_10151739903592852_215671378_n.jpg (foto groter dan 800 pixels breed)

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1378284_10151739903647852_166919342_n.jpg (foto groter dan 800 pixels breed)

Tof! Een echt treinspoor dus smile Maar blijkbaar nog een extra rails, of wat is dat geval onder de locomotief? Ik kan niets extra's terug vinden op de track.

Daarnaast vraag ik me af of de treinen met hun voorkant allebei richting IoA of richting Londen staan smile


Edited by Eftelflags (24/10/2013 23:54)

Top
#2057119 - 25/10/2013 00:33 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
Scagen Offline
Someone, somewhere

Registered: 24/04/2010
Posts: 3095
Loc: Nederland, Schagen
GAAF! biggrin denk zelf ergens dat dat ding tussen de loop wielen een geleider is voor de elektroden aan de zijkant van de rails.

_________________________
If life is a rollercoaster, than don't ever let it be a Boomerang!
Top
#2057143 - 25/10/2013 07:05 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Scagen]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Dat ding lijkt het werkelijke draaistel waar de trein op rijdt. De grote wielen hebben geen functie. Ik denk dat de bogen daarvoor ook veel te krap zijn. Ik had overigens echt niet verwacht een 'echte' trein te zien. Had een gethematiseerde monorail verwacht. Wel jammer dat de trein waarschijnlijk de heen- of terugreis achteruit doet... Vraag me af hoeveel wagons er achter komen.

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#2057251 - 25/10/2013 17:44 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Aryogaton]
GlennVansp Offline
It's a kind of magic

Registered: 01/08/2006
Posts: 3516
Loc: Limburg , België
Eerste virtuele onride van Gringotts Bank cart ride in Universal Orlando.

De filmpjes van de "omgeving" kloppen wel niet en zijn willekeurig.
De stills/concept art is wel afkomstig uit/gemaakt voor de attractie.


_________________________
Imagination is more important than knowledge.
Top
#2057308 - 25/10/2013 20:17 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: GlennVansp]
Yentel Offline
Junior Member

Registered: 15/06/2013
Posts: 82
Loc: België
woah! wordt zo te zien een epische attractie

Top
#2057311 - 25/10/2013 20:29 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Yentel]
_Idol_ Offline
Member

Registered: 30/03/2008
Posts: 762
Loc: Rotterdam
Wauw! dat ziet er echt geniaal uit. Leuke verschillende effecten met als hoogtepunt, dat je een soort van simulator en achtbaan in 1 zal beleven. Heel bijzonder!

Top
#2057312 - 25/10/2013 20:29 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Yentel]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Als dit klopt is het extreem veelbelovend. Wel meer ride dan scenes dan ik had verwacht, maar het ziet er zeer goed uit.

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#2057313 - 25/10/2013 20:31 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: GlennVansp]
Philosopher Offline
Big Dreamer

Registered: 10/12/2002
Posts: 28738
Loc: Andijk
Dit wordt (vind ik) de eerste achtbaan van de nabije toekomst. Wow, zoveel unieke effecten bij elkaar.

_________________________
*Geruchten: 2018: Minecraft-themapark in New York 2018: Legoland nabij KD. 2017: Houten achtbaan voor Thorpepark. 2016: Nieuw park: Flamingoland Coast 2016: Sluiting Amsterdam Dungeon 2016: Justice League voor PWM. Vanaf 2017: Wanda-pretparken in Europa - Europa's grootste waterpark in Madrid. 2016: LooneyTuneshotel bij ingang PWM. 2018:Heroicland Themepark nabij Calais 2017:woodie voor Djurs Sommerland.
Top
#2057315 - 25/10/2013 20:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Philosopher]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Ondanks dat het er echt heel gaaf uit ziet en dat het dat ook waarschijnlijk wel gaat worden, vraag ik me wel af of er niet te veel aparte effecten in zitten. Het lijkt wel alsof ze geprobeerd hebben zoveel mogelijk technieken in de baan toe te passen.

Hopelijk gaat dat niet ten koste van de ride zelf, maar misschien eerst maar eens het eindresultaat af wachten.

Top
#2057329 - 25/10/2013 21:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Pim Dams Offline
Zonder foto

Registered: 17/04/2002
Posts: 2810
Loc: Tilburg
In één woord: FANTASTISCH!

_________________________
Women never see what you did, the only see what you didn't!
Top
#2057343 - 25/10/2013 22:25 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Pim Dams]
FRANK Offline
FiëstAventuraFrank!

Registered: 24/07/2000
Posts: 22956
Loc: Breda
Bizar gaaf! En Disney's antwoord hierop is MyMagic+?!

Top
#2057344 - 25/10/2013 22:25 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Pim Dams]
Knextastic Offline
Member

Registered: 04/03/2011
Posts: 660
Loc: Nijmegen Gelderland Nederland
Ziet er gaaf uit, beetje zoiets als winja's van phantasialand.

_________________________
You ain't Much if You ain't Dutch!
Top
#2057366 - 25/10/2013 23:24 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Knextastic]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Die mag je dan even uitleggen, want ik zie echt geen enkele vergelijking tussen deze baan en de Winja's.

Excuses was een paar trucjes vergeten blush


Edited by RB (25/10/2013 23:49)

Top
#2057368 - 25/10/2013 23:28 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
ZeNN Offline
Likes life themed

Registered: 18/12/2001
Posts: 2706
Loc: Hilversum
Er zitten kantelende elementen in de Winja's. Eén baan naar voren, de ander naar rechts(?).

_________________________
ZeNN op iTunes.
Top
#2057371 - 25/10/2013 23:47 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: ZeNN]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Die was ik even vergeten inderdaad, het wordt tijd dat Chiapas open gaat blush (Excuses voor deze offtopic reactie, hier hoeft ook niet meer op gereageerd te worden om het niet nog verder offtopic te laten gaan.)


Edited by RB (25/10/2013 23:51)

Top
#2057374 - 26/10/2013 00:08 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Japio Offline
Ik ben het echt!

Registered: 01/07/2008
Posts: 3270
Loc: Prinsenbeek, Noord-Brabant
Wow, die tilt is wel erg vet! Ik vraag me alleen af of die 'glijbaan' niet enorm storingsgevoelig gaat zijn, en welke capaciteit dit ding gaat krijgen.

_________________________
Do not be discouraged by the White Women!
Top
#2057380 - 26/10/2013 00:31 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Japio]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Aan de ene kant jammer dat ik dit nou gezien heb, had me graag laten verrassen. Aan de andere kant, voorlopig kom ik niet in Orlando dus dan kan het wel. Misschien zijn de elementen teveel van het goede op een normale achtbaan. Maar in de combi darkride/achtbaan lijkt het me wel gaaf. Het is trouwens geen familieattractie denk ik. Nou ja in ieder geval niet voor onder de 7 a 8 jaar denk ik.


Edited by Orangedevil (26/10/2013 00:32)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#2058348 - 30/10/2013 12:12 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
RoelerMF Offline
Carnavalist

Registered: 31/08/2002
Posts: 45420
Loc: Den Haag
Ik denk dat ik er overheen heb gelezen, maar wanneer is de verwachting dat dit project klaar gaat zijn in 2014?

_________________________
>> Democracy is so overrated >>
Top
#2058349 - 30/10/2013 12:13 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RoelerMF]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Originally Posted By: RoelerMF
Ik denk dat ik er overheen heb gelezen, maar wanneer is de verwachting dat dit project klaar gaat zijn in 2014?
Geen specifieke datum bekend. Maar rondom de zomer.

Top
#2058351 - 30/10/2013 12:29 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Pim Dams]
aspers Offline
Member

Registered: 11/07/2005
Posts: 1183
Loc: anywhere but nowhere
Ziet er goed uit. Maar waar komt dit filmpje vandaan? Op een of andere manier vind ik het niet echt geloofwaardig overkomen.

Top
#2058997 - 01/11/2013 20:03 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: aspers]
Mrinktvis Offline
Snoeptegel

Registered: 30/10/2012
Posts: 586
Loc: Emmen
Wauw! dit lijkt mij een geweldige ride, gave effecten en erg verassend voor mensen die geen idee hebben dat dat erin voorkomt. Ik ben benieuwd...

_________________________
Volgende park: ???
2015 (6x): 2x Slagharen, 1x Heide-Park, 1x Walibi Holland, 1x Efteling, 1x Skyline Park

De Officieuze TP-Jeugd Meeting! 30 Augustus in Toverland! Ga jij mee?
Top
#2059020 - 01/11/2013 21:28 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Mrinktvis]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
Gaaf, heel erg gaaf, al ben ik benieuwd hoe storingsgevoelig deze baan gaat zijn, er zitten aardig wat apart bewegende dingen in.

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#2059174 - 02/11/2013 14:15 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
Thrillseekster Offline
Loving Sheikra

Registered: 21/09/2008
Posts: 2878
Loc: Amsterdam
Origineel bericht van: René
Gaaf, heel erg gaaf, al ben ik benieuwd hoe storingsgevoelig deze baan gaat zijn, er zitten aardig wat apart bewegende dingen in.


Dit is ook wat mij te binnen schoot, maar wel tegelijk met de gedachte dat deze baan een nieuwe dimensie gaat geven aan wat een achtbaan is. Ik ben erg onder de indruk van de creativiteit, bijvoorbeeld die zijwaartse slide. Heel erg tof!

_________________________
Cast Member in Walt Disney World, Florida
Zomer 2010 & 2011
- www.laurainflorida.waarbenjij.nu

When you point your finger 'cause your plan fell through, you got three more fingers pointing back at you.
Top
#2059192 - 02/11/2013 15:00 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
Philosopher Offline
Big Dreamer

Registered: 10/12/2002
Posts: 28738
Loc: Andijk
Originally Posted By: Eftelflags
Originally Posted By: RoelerMF
Ik denk dat ik er overheen heb gelezen, maar wanneer is de verwachting dat dit project klaar gaat zijn in 2014?
Geen specifieke datum bekend. Maar rondom de zomer.


Volgens BehindTheThrills wordt de opening van verwacht met het memorial weekend, oftewel rond 25 mei 2014.

_________________________
*Geruchten: 2018: Minecraft-themapark in New York 2018: Legoland nabij KD. 2017: Houten achtbaan voor Thorpepark. 2016: Nieuw park: Flamingoland Coast 2016: Sluiting Amsterdam Dungeon 2016: Justice League voor PWM. Vanaf 2017: Wanda-pretparken in Europa - Europa's grootste waterpark in Madrid. 2016: LooneyTuneshotel bij ingang PWM. 2018:Heroicland Themepark nabij Calais 2017:woodie voor Djurs Sommerland.
Top
#2059221 - 02/11/2013 17:15 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Philosopher]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het dan al klaar zou zijn. Hoe mooi die seven dwarfs mine coaster ook gaat worden, denk ik dat Universal met het nieuwe Harry Potter gebied glansrijk gaat winnen.

Neemt trouwens niet weg dat ik er niet aan zou moeten denken om rond de openingen van beide nieuwigheden in Orlando wil zijn.

Top
#2059429 - 03/11/2013 18:08 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Robinsson Offline
Member

Registered: 04/01/2005
Posts: 828
Loc: Den Bosch
Na het zien van het animatiefilmpje lijkt deze baan als hij inderdaad wordt zoals op dit filmpje een soort van mix tussen Revenge of the Mummy, Powder Keg en denk de effecten van The forbidden journey. Ik ben in ieder geval erg benieuwd al vind ik 25 mei wel heel erg kort dag maar wie weet lukt het ze.

Top
#2061383 - 12/11/2013 06:44 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Robinsson]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Volgens mij staat de Hogwarts Express nu helemaal compleet op de railsBron: http://screamscape.com/html/islands_of_adventure.htm#PotterExpress

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2061449 - 12/11/2013 13:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Sandman Offline


Registered: 03/09/2005
Posts: 5186
Loc: Margaritaville
He potjandikke, drie foto's, maar geen 1 duidelijke van de personenwagons. Juist dát is interessant, daar gebeurt het allemaal. Hopen dat er binnenkort nog wel foto's van verschijnen!

Desondanks wel erg mooi. Wel een beetje jammer dat het echte 'stoomtreingevoel' verdwijnt, doordat de treinwielen zelf niet eens de rails raken. Ach ja, allang blij dat deze trein er komt biggrin

_________________________

#TeamHighlight
Top
#2061453 - 12/11/2013 14:12 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Sandman]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Inderdaad jammer dat niet de hele trein te zien is en juist de delen die nog niet voorbij gekomen zijn niet te zien zijn.

Wat betreft de wielen en de rails kun je het backstage gedeelte vanuit de stations niet zien dus misschien dat het vanuit het station minder storend is, al blijft het natuurlijk wel Universal.

Is het trouwens al bekend wat de capaciteit van deze attractie is?

Top
#2061492 - 12/11/2013 16:00 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Robinsson Offline
Member

Registered: 04/01/2005
Posts: 828
Loc: Den Bosch
Foto's van de wagons zijn reeds al eerder online verschenen. zie volgende afbeeldingen.Bron: Miceage.com

http://micechat.com/46424-universal-orlando-update-aboard-hogwarts-express/

Helaas nog geen close up foto's al meen ik me te herinneren ze wel ergens gezien te hebben.


Edited by Edelegast (12/11/2013 16:04)

Top
#2061684 - 13/11/2013 09:35 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: _Idol_]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Wat doe je als je de beste attractie's ter wereld hebt? Juist, je maakt ze nog beter!


Vergunningen zijn afgegeven aan Universal om de Sony projectoren in 'The Forbidden Journey' te vervangen voor nog betere.

Top
#2061690 - 13/11/2013 09:43 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: Eftelflags
Wat doe je als je de beste attractie's ter wereld hebt? Juist, je maakt ze nog beter!


Vergunningen zijn afgegeven aan Universal om de Sony projectoren in 'The Forbidden Journey' te vervangen voor nog betere.

Simpsons krijgt ook nieuwe projectoren.

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2061721 - 13/11/2013 10:57 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Werd tijd dat die vervangen worden. Vond HP een grote afknapper tegenover 2010 toen ik hem voor het eerst deed. Echt geen mooi beeld. Misschien was ik te verwend met Transformers en de de Imax bioscoop op Citywalk.


Edited by Orangedevil (13/11/2013 10:57)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#2061723 - 13/11/2013 11:03 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Originally Posted By: Orangedevil
Werd tijd dat die vervangen worden. Vond HP een grote afknapper tegenover 2010 toen ik hem voor het eerst deed. Echt geen mooi beeld. Misschien was ik te verwend met Transformers en de de Imax bioscoop op Citywalk.
True, dat is dan ook direct het 'probleem' in veel pretparken. De techniek die we nu gewend zijn is velen malen beter als de techniek in de bestaande oudere attracties. Ofwel, pretparken: investeer in nieuwe technieken (Kuch; Pandadroom)

Top
#2061728 - 13/11/2013 11:10 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
Guy Offline
Mod. Disney, (D) & (B)

Registered: 05/06/2001
Posts: 8074
Loc: Arnhem
Dat vind ik ook meteen de reden waarom Harry Potter bij mij minder hoog staat dan Spider-Man. Je blijft bij de projecties het idee hebben naar een film te kijken en je zit er nooit echt middenin. Met super HD kun je nu veel realistischere projecties krijgen. Een goede stap dus, die een goede attractie nog beter maakt.

_________________________
B&M Coaster Count: 56 - laatste: Diavlo
Huss Break Dance teller: 67 - laatste: Zuidema 2
Top
#2061833 - 13/11/2013 19:30 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Guy]
LoopingDennis Offline
Member

Registered: 22/01/2013
Posts: 2001
Loc: Nederland, Noord-Brabant, Helm...
Dat deze nu alweer een update krijgt met nieuwe projectoren juich ik toe. Toch vind ik het een van de gaafste attracties naast een achtbaan waar ik tot nu toe in ben geweest. Maar om nu te zeggen dat je de beste attracties van de wereld hebt... nee, vind ik niet. Het park heeft wel leuke en vetgave attracties, maar ook die ik zo links laat liggen als ik er ooit nog een keer kom. Het nieuwe Harry Potter-gedeelte is zeker een goed toevoeging en kijk er naar uit hoe het allemaal er uit gaan zien daar in Florida.

Top
#2062950 - 18/11/2013 16:00 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: LoopingDennis]
Niek Offline
Computer says no

Registered: 09/01/2005
Posts: 1451
Loc: Arnhem
Goed nieuws. Geldt dit voor alle projectoren binnen de attractie? Hermelien in het begin is vreselijk, maar voor de koepels is het nog beter nieuws, omdat je er ontzettend dicht op zit en je er voor langere tijd naar kijkt.

_________________________
"That's All Folks!"
Top
#2064019 - 21/11/2013 17:41 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Niek]
dark angel Offline
Buuuurp!

Registered: 19/02/2001
Posts: 8803
Loc: ridderkerk
filmpje is dood frown

_________________________
burp...
Top
#2066787 - 02/12/2013 22:54 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: dark angel]
T0mmetje Offline
Europafreak

Registered: 06/01/2008
Posts: 613
Loc: Nederland
Inmiddels zijn ze de trein aan het testen:Toch wel vreemd de trein te zien rijden zonder machinist wink

Top
#2066797 - 02/12/2013 23:46 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: T0mmetje]
nander Offline
Geit

Registered: 08/09/2010
Posts: 6371
Loc: Eanske
Ik denk dat ze, om de ervaring beter te maken, gaan voor rijden met machinist.

Ik vind de loc overigens lelijk, maar de wagons wel gelukt, van wat je ervan kan zien.

_________________________
What would you say if I told you it's not too late
What would you say if I told you... ~Stream of Passion

Op alles gepost op themepark waar mijn copyright op rust staat een CC-BY-SA licensie.
Top
#2066805 - 03/12/2013 01:53 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: nander]
Scagen Offline
Someone, somewhere

Registered: 24/04/2010
Posts: 3095
Loc: Nederland, Schagen
En Toch klopt de loc wel qua bouw, De vierkante Vuurkist heeft de echte uit de film ook, hoewel dat natuurlijk minder goed in beeld naar voren komt dan dat je nu recht op de zijkant kijkt wink

Ben benieuwd hoe je in het station over gaat van de Dreuzel wereld naar Perron 9 3/4 wink

_________________________
If life is a rollercoaster, than don't ever let it be a Boomerang!
Top
#2066817 - 03/12/2013 08:31 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Scagen]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
Ik twijfel of de loc zo kaal blijft of dat hij nog een extra laag verf krijgt. De Expedition Everest treinen zagen er uit de fabriek ook nog veel te nieuw uit!

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#2066825 - 03/12/2013 09:40 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Het is een 1 op 1 replica van het origineel. De originele loc in de film was ook zo kaal. Alle details die erop moeten zitten, zitten erop.

Top
#2066826 - 03/12/2013 09:51 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
True, maar de trein ziet er in de film meer verweerd / gebruikt uit dan deze, dat is het vooral. Dus het ouder maken van de trein.

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#2066840 - 03/12/2013 12:27 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
King Offline
Member

Registered: 15/03/2003
Posts: 199
Loc: Almere
Rijdt de trein nou gewoon backstage tussen de parken, met een schitterend uitzicht op alle loodsen en troep? Breekt wel heel erg de illusie als je van 'wereld' naar 'wereld' reist?

Top
#2066841 - 03/12/2013 12:28 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: King]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Origineel bericht van: King
Rijdt de trein nou gewoon backstage tussen de parken, met een schitterend uitzicht op alle loodsen en troep? Breekt wel heel erg de illusie als je van 'wereld' naar 'wereld' reist?


Jij hebt het topic niet doorgelezen denk ik? smile De trein rijdt inderdaad backstage. Maar alle ramen worden voorzien van schermen waar zich animaties op afspelen. In combinatie met effecten in de trein, wordt de treinreis dus een eigen beleving. Je zult niets merken dat je backstage rijdt.

Top
#2067044 - 04/12/2013 12:17 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
aspers Offline
Member

Registered: 11/07/2005
Posts: 1183
Loc: anywhere but nowhere
Oh, ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook nog niet wist. Dat is natuurlijk wel weer briljant opgelost!

Maar mijn god, wat zullen dat een hoop schermen zijn!! eek


Edited by aspers (04/12/2013 12:18)

Top
#2067077 - 04/12/2013 15:29 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: aspers]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Ik vermoed 18 per wagon. 6 ramen en 3 deuren per kant.

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#2068599 - 11/12/2013 23:00 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Klein nieuwtje. Spoiler alert, dus niet lezen als je niets wilt weten van de attractie zelf.

Click to reveal..
Voor de 2e launch komen schermen voor het karretje te hangen. Op het moment van de launch klappen deze schermen op bizarre wijze weg. Namelijk (er is vast geld te veel) door het gebruik van KuKa armen. KuKa armen zeg ik? Jep, het systeem wat ze gebruiken voor robo coasters en in de Harry Potter Ride zelf.


Edited by Eftelflags (11/12/2013 23:00)

Top
#2068646 - 12/12/2013 09:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Dat mag wat kosten. KuKa armen zijn echt gigantisch duur. eek

Top
#2068655 - 12/12/2013 10:20 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
Tja, als je alleen met die dingen het gewenste effect kan krijgen dan zijn de kosten te verantwoorden. Verder zal het ook vast op andere manieren kunnen maar zeker gezien die dingen dicht op de track zitten en op een kritisch punt zal je waarschijnlijk ook vanwege de veiligheid duurdere systemen moeten gebruiken.

En die KUKA armen zullen in prijs op zich nog wel meevallen, anders had die Harry Potter ride in IoA helemaal een bodemloze put geweest qua kosten.

[EDIT] - Harry Potter in IoA kostte voor het hele gebied 265 miljoen dollar (200 miljoen euro) en daar zat onder andere de Harry Potter attractie bij met 47 van die KUKA coaster karretjes. Dus ik denk dat die prijs, in verhouding, nog alles meevalt voor een arm.


Edited by René (12/12/2013 10:28)

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#2068839 - 12/12/2013 22:24 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
Scagen Offline
Someone, somewhere

Registered: 24/04/2010
Posts: 3095
Loc: Nederland, Schagen
Originally Posted By: René
Dus ik denk dat die prijs, in verhouding, nog alles meevalt voor een arm.


Hier sluit ik me bij aan, ook gezien het hier hoogstwaarschijnlijk om stationaire armen zal gaan en ze niet een gehele baan hoeven af te rollen wink

_________________________
If life is a rollercoaster, than don't ever let it be a Boomerang!
Top
#2068861 - 12/12/2013 23:30 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Scagen]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
200 miljoen euro en dat is niet veel? biggrin Kom op mensen wink Wat een ontzettend rare opmerking biggrin Valt wel mee wink uhu.

Ander, klein, project. Het antwoord op de verbouwing van Downtown Disney (Disney Springs)? Universal komt met 8 nieuwe restaurants in hun City Walk.

Bron: http://attractionsmagazine.com/blog/2013...lando-citywalk/


Edited by Eftelflags (12/12/2013 23:39)

Top
#2068876 - 13/12/2013 07:52 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
- Volledig themagebied . . .
- 47(!) volledig geautomatiseerde treinen met mobiele KUKA armen met alle beveiligingen
- Een flink stuk coaster track
- Alle decoraties van de attracties
- Ombouwen verschillende coasters

Dus als je het totaalplaatje bekijkt is 200 miljoen niet veel. Zeker gezien alle geavanceerde techniek die in die coaster / ride is gaan zitten. Dat moet jij toch intussen weten Danny. Bovendien staat erbij in verhouding en dat is niet voor niets, bedoel, een Walibi Holland zal zo'n investering in nog geen 200 jaar kunnen doen, maar voor de échte grote themapark-reuzen is 200 miljoen een aanvaardbaar bedrag zover ik de verschillende investeringen kan volgen.


Edited by René (13/12/2013 14:43)

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#2069162 - 14/12/2013 11:56 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
DennisR Offline
World Traveler

Registered: 05/05/2008
Posts: 477
Loc: Geleen

_________________________
Pretparken 2015 (2): Phantasialand - Efteling
Pretparkplanning 2015 (3): Efteling - Thorpepark - EP
Top
#2069178 - 14/12/2013 13:28 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DennisR]
Philosopher Offline
Big Dreamer

Registered: 10/12/2002
Posts: 28738
Loc: Andijk
Dit wordt volgens mij De attractie van 2014 wat je gezien moet hebben.

_________________________
*Geruchten: 2018: Minecraft-themapark in New York 2018: Legoland nabij KD. 2017: Houten achtbaan voor Thorpepark. 2016: Nieuw park: Flamingoland Coast 2016: Sluiting Amsterdam Dungeon 2016: Justice League voor PWM. Vanaf 2017: Wanda-pretparken in Europa - Europa's grootste waterpark in Madrid. 2016: LooneyTuneshotel bij ingang PWM. 2018:Heroicland Themepark nabij Calais 2017:woodie voor Djurs Sommerland.
Top
#2069319 - 15/12/2013 12:11 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DennisR]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
De marketing campagne is begonnen. Tof.

Top
#2069360 - 15/12/2013 15:26 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Er is iets wat me bezig hield rondom deze attractie maar kon het niet thuisbrengen. Tot nu dan.

Je kan straks dus met die trein van het ene naar het andere park wat dus een attractie op zich is. Maar hoe kom je dan weer terug als je in hetzelfde park wilt blijven waar je die dag begonnen bent? Moet je dan in het andere park weer in een lange rij gaan staan voor dezelfde attractie(treinreis)terug? Of moet je dan ''gewoon'' omlopen via de hoofdingangen van de parken om weer terug in je beginpark te komen?


Edited by Orangedevil (15/12/2013 15:27)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#2069362 - 15/12/2013 15:28 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
Wous_ Offline
Haije jong

Registered: 18/06/2007
Posts: 5549
Loc: Maasbree
Denk dat die keus aan jezelf is, tijd zal het uitwijzen. wink

Top
#2069369 - 15/12/2013 16:20 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Wous_]
Sandman Offline


Registered: 03/09/2005
Posts: 5186
Loc: Margaritaville
Die keus is inderdaad aan jezelf. Maar Universal zou Universal niet zijn als ze daar niet over nagedacht hadden. Ik ga er met 99 % zekerheid vanuit dat de treinrit de ene kant op een andere beleving is dan een treinrit de andere kant op (als in: het zullen vast twee verschillende ritten zijn, met verschillende gebeurtenissen).

_________________________

#TeamHighlight
Top
#2069374 - 15/12/2013 16:45 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Sandman]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Ja ok de keuze zal je misschien zelf mogen maken en de ervaring zal misschien in beide gevallen anders zijn maar toch een minpunt. Zie mezelf niet 2 keer 1,5 uur in de rij staan(als niet HP fan).
Misschien over 2 bezoekendagen verspreid wel maar niet meteen achter elkaar.

Als ik in Universal Studio's mijn dag begin zou het wel fijn zijn om de dag daar voort te zetten.


Edited by Orangedevil (15/12/2013 16:48)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#2069386 - 15/12/2013 17:50 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
eddie_SL Offline
Member

Registered: 22/11/2011
Posts: 378
Loc: stadskanaal
als je een 2 parkenpas hebt kun je toch `gewoon` de hoofdingang gebruiken van beide parken zoals dat nu ook het geval is?.
of denk ik nu te simpel

Top
#2069388 - 15/12/2013 18:13 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: eddie_SL]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Ja dat klopt maar dat is natuurlijk verre van ideaal. Het is toch wel een eind lopen van Harry Potter IOA naar die van de Studio's(incl weer in de rij voor de toegangspoorten). Helemaal als je je kinderwagen achter moet laten;)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#2069408 - 15/12/2013 19:38 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Sandman]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Originally Posted By: Sandman
Die keus is inderdaad aan jezelf. Maar Universal zou Universal niet zijn als ze daar niet over nagedacht hadden. Ik ga er met 99 % zekerheid vanuit dat de treinrit de ene kant op een andere beleving is dan een treinrit de andere kant op (als in: het zullen vast twee verschillende ritten zijn, met verschillende gebeurtenissen).
Ze gebruiken hetzelfde systeem als Star Tours 2

Top
#2069499 - 16/12/2013 10:27 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
aspers Offline
Member

Registered: 11/07/2005
Posts: 1183
Loc: anywhere but nowhere
Man, man... wat blijf ik mij verbazen over de grote vernieuwingen in de twee universal parken. Ben er in 2007 geweest, en in die tijd tot nu lijkt (vooral het echte Universal) een compleet nieuw park geworden. Top!!!

*notie voor mezelf: sparen!

Top
#2069528 - 16/12/2013 12:41 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: aspers]
King Offline
Member

Registered: 15/03/2003
Posts: 199
Loc: Almere
Even terug is er een filmpje online geweest waarin de hele ride-track van Diagon Alley in animatie werd getoond. Deze is inmiddels weer offline gehaald... makes me think... Heeft iemand die nog ergens staan?

Top
#2069559 - 16/12/2013 14:08 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: King]
Sandman Offline


Registered: 03/09/2005
Posts: 5186
Loc: Margaritaville
De hele ride-track van Diagon Alley? De wat? Ik snap er niets van...

_________________________

#TeamHighlight
Top
#2069566 - 16/12/2013 14:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Sandman]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: Sandman
De hele ride-track van Diagon Alley? De wat? Ik snap er niets van...

Die Gringotts Bank ride bedoelt hij

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2069600 - 16/12/2013 16:45 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: GlennVansp]
King Offline
Member

Registered: 15/03/2003
Posts: 199
Loc: Almere
Deze van 25 oktober.


Origineel bericht van: GV
Eerste virtuele onride van Gringotts Bank cart ride in Universal Orlando.

De filmpjes van de "omgeving" kloppen wel niet en zijn willekeurig.
De stills/concept art is wel afkomstig uit/gemaakt voor de attractie.

http://www.youtube.com/watch?v=r56nK9PwtEo


Top
#2069956 - 18/12/2013 07:52 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Sandman]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal


Universal Studios Florida heeft een aankondiging uitgedaan dat ze binnenkort een groote aankondiging gaan doen over de details van hun nieuwe Wizarding World of Harry Potter - Diagon Alley. Deze aankondiging zal gedaan worden via een live webcast op 23 Januari om 10:30am (16:30 bij ons).Edited by The_Bullgod (18/12/2013 07:58)

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2069962 - 18/12/2013 09:01 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
De lichten zijn ontstoken bij het waterfront. Het beeld van de voorkant van dit themagebied wordt steeds duidelijker.Edited by René (18/12/2013 09:01)

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#2069978 - 18/12/2013 11:07 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
RoelerMF Offline
Carnavalist

Registered: 31/08/2002
Posts: 45420
Loc: Den Haag
Het nieuws van de Kuka robot armen is wel interessant nieuws, ook voor dichterbij huis. Want was het nieuws in 2011 niet dat Kuka niet voor 2014 of 2015 kon leveren vanwege veel R&D werk rondom de attractie? En die R&D afdeling zal niet stil hebben gezeten met de ontwikkeling van deze feature, waardoor Hartenhof gewoon achteraan aan heeft mogen sluiten. En dat zou dan ook wellicht kunnen verklaren waarom de Efteling zo makkelijk een streep door Hartenhof kon zetten, bij Kuka was men nog lang niet zover dat men bezig was met R&D, laat staan bouwen.

Dit biedt nieuwe perspectieven over de order van de Efteling aan Kuka en die extreem lange levertijd van enkele jaren. Er gloort een sprankje hoop aan de horizon van de wereld vol wonderen...

Maargoed, allemaal speculatie natuurlijk. smile

_________________________
>> Democracy is so overrated >>
Top
#2069981 - 18/12/2013 11:10 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RoelerMF]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Dat dus. smile Wel even aanmerken dat ik Hartenhof ook niet rond 2016-2017 gebouwd ziet worden. Universal Studios Hollywood is het volgende KuKa project. Helaas is dat wat vertraagd door de bouw van hetzelfde Harry Potter gebied in Japan. Dus de wachtrij is nog lang.

Top
#2069982 - 18/12/2013 11:19 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
RoelerMF Offline
Carnavalist

Registered: 31/08/2002
Posts: 45420
Loc: Den Haag
Maar daar hoeft geen R&D meer op plaats te vinden. Voor Hartenhof wel, want die willen karren waar 16 mensen tegelijk in kunnen, zoals het Vekoma concept zegmaar. Dus zodra die R&D klaar is dan kunnen ze gelijk door naar productie. smile

_________________________
>> Democracy is so overrated >>
Top
#2069983 - 18/12/2013 11:20 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Gaat de Efteling toch niet met Vekoma verder met de ontwikkeling van het transportsysteem?

Top
#2069990 - 18/12/2013 11:50 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RoelerMF]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Originally Posted By: RoelerMF
Maar daar hoeft geen R&D meer op plaats te vinden. Voor Hartenhof wel, want die willen karren waar 16 mensen tegelijk in kunnen, zoals het Vekoma concept zegmaar. Dus zodra die R&D klaar is dan kunnen ze gelijk door naar productie. smile
Misschien begreep ik het verkeerd, wat bedoel je met R&D?

Top
#2069994 - 18/12/2013 11:57 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Origineel bericht van: Eftelflags
Origineel bericht van: RoelerMF
Maar daar hoeft geen R&D meer op plaats te vinden. Voor Hartenhof wel, want die willen karren waar 16 mensen tegelijk in kunnen, zoals het Vekoma concept zegmaar. Dus zodra die R&D klaar is dan kunnen ze gelijk door naar productie. smile
Misschien begreep ik het verkeerd, wat bedoel je met R&D?


Ik denk Research & Development.

Top
#2069996 - 18/12/2013 11:59 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Originally Posted By: Eftelflags
Misschien begreep ik het verkeerd, wat bedoel je met R&D?


Research & Development.

Dit begint er steeds beter uit te zien. Eigenlijk on-studios.

Ik ben benieuwd wat ze nog bekend willen maken wat nog een grootse aankondiging nodig heeft. buiten het onofficiële filmpje is er nog weinig bekend over de Gringotts attractie, maar ik zet toch in op de officiële openingsdatum.

Top
#2070125 - 19/12/2013 00:46 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Aan de waterkant zit dus 'the house of black', leuk dat we die ook kunnen vinden. smile

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#2070536 - 20/12/2013 22:33 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
Philosopher Offline
Big Dreamer

Registered: 10/12/2002
Posts: 28738
Loc: Andijk


Nieuwe teaser voor Diagon Alley en Gringott's Ride.

_________________________
*Geruchten: 2018: Minecraft-themapark in New York 2018: Legoland nabij KD. 2017: Houten achtbaan voor Thorpepark. 2016: Nieuw park: Flamingoland Coast 2016: Sluiting Amsterdam Dungeon 2016: Justice League voor PWM. Vanaf 2017: Wanda-pretparken in Europa - Europa's grootste waterpark in Madrid. 2016: LooneyTuneshotel bij ingang PWM. 2018:Heroicland Themepark nabij Calais 2017:woodie voor Djurs Sommerland.
Top
#2070757 - 22/12/2013 13:13 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Philosopher]
Youri_K Offline
Alumni Cast Member

Registered: 23/06/2008
Posts: 1090
Loc: Helmond
Ik hoop dat 'ie op tijd klaar is, voor 11 juli..

_________________________
Cast Member 2014 Walt Disney World - Cosmic Ray's Starlight Café & Fantasyland Merchandise
http://linkedin.com/yvandekonijnenberg
http://www.mvpromos.nl/
http://twitter.com/yvdkonijnenberg
Top
#2070978 - 23/12/2013 12:12 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Youri_K]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Voortgang van het station aan de kant van IOA:


Top
#2071043 - 23/12/2013 16:35 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
Robinsson Offline
Member

Registered: 04/01/2005
Posts: 828
Loc: Den Bosch
Ook een mooi recent filmpje van het hele project van bovenaf gezien.

http://www.youtube.com/watch?v=iNqxdYfG3ZY

Top
#2071067 - 23/12/2013 17:45 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Robinsson]
MathijsR Offline
Member

Registered: 11/09/2011
Posts: 256
Loc: Brabant
Origineel bericht van: Edelegast
Ook een mooi recent filmpje van het hele project van bovenaf gezien.

http://www.youtube.com/watch?v=iNqxdYfG3ZY


Wauw! heart

_________________________
Groetjes.
Top
#2071079 - 23/12/2013 18:14 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MathijsR]
Philosopher Offline
Big Dreamer

Registered: 10/12/2002
Posts: 28738
Loc: Andijk
Mooi kort overzicht van de bouwwerkzaamheden.

_________________________
*Geruchten: 2018: Minecraft-themapark in New York 2018: Legoland nabij KD. 2017: Houten achtbaan voor Thorpepark. 2016: Nieuw park: Flamingoland Coast 2016: Sluiting Amsterdam Dungeon 2016: Justice League voor PWM. Vanaf 2017: Wanda-pretparken in Europa - Europa's grootste waterpark in Madrid. 2016: LooneyTuneshotel bij ingang PWM. 2018:Heroicland Themepark nabij Calais 2017:woodie voor Djurs Sommerland.
Top
#2071172 - 23/12/2013 22:25 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Philosopher]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Wat een enorme constructie. Geweldig om te zien.

De Dragon Challenge past er nu echt wel niet meer tussen. smile

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#2071174 - 23/12/2013 22:29 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
bernie cowboy Offline
Entertainer

Registered: 20/04/2001
Posts: 2923
Loc: nunspeet
prachtig maar wat zal dat druk worden in die smalle straten smile

Ik hoop dat ik er in april wel iets van te zien krijg

_________________________
"Are you toekan to me ??"http://www.bosevents.nl
en de nieuwste show http://www.kobuskindershow.nl
NIEUW: http://www.escaperoomveluwe.nl
Top
#2071180 - 23/12/2013 22:32 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Een mooie kans om alsnog iets aan die kale vlakte te doen. Maar buiten de attractie is er toch behoorlijk wat bij gebouwd.

Top
#2071317 - 24/12/2013 11:23 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
aspers Offline
Member

Registered: 11/07/2005
Posts: 1183
Loc: anywhere but nowhere
Wow, wat een mega-hal staat daar aan het einde! eek


Edited by aspers (24/12/2013 11:24)

Top
#2071828 - 27/12/2013 12:40 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: aspers]
Philosopher Offline
Big Dreamer

Registered: 10/12/2002
Posts: 28738
Loc: Andijk
Hieronder enkele beschrijvingen van de wachtrij voor de komende WegisWeg / Diagon Alley..

Click to reveal..
Scene 1: Ronde inkomhal alwaar de single, express en de uitgebreide wachtrijen worden gesplitst.

Click to reveal..
Scene 2: Ongeveer 14 meter hoge marmeren kamer met de Goudgrijp bank met veel kandelaren en animatronics

Click to reveal..
Scene 3: De kluizenkamer met 4 grote kluizen aan de rechterkant

Click to reveal..
Scene 4: Beveiligingskamer met pepper-ghosts en echte acteurs

Click to reveal..
Scene 5: De kobolden-zaal een grote zaal vol met kobolden, nep-kamers en allerlei snuisterijen

Click to reveal..
Scene 6: Kantoor van Bill Wemel vol met halogrammen en verrassingen.

Click to reveal..
Scene 7A: de twee liften die je dieper in Goudgrijp zullen brengen

Click to reveal..
Scene 7B: de twee gethematiseerde liften zullen je van de kantoren naar een grot brengen

Click to reveal..
Scene 8: Gethematiseerde looppad van de liften richting de bakken waar 3d-brillen klaar liggen

Click to reveal..
Scene 9: Nadat je je 3d-brillen loop je door een ronde trappenhuis naar het begin van de achtbaan.


Bron: Hatetofly @ Twitter

Het klinkt allemaal weer uitgebreid en mooi om te gaan zien.

_________________________
*Geruchten: 2018: Minecraft-themapark in New York 2018: Legoland nabij KD. 2017: Houten achtbaan voor Thorpepark. 2016: Nieuw park: Flamingoland Coast 2016: Sluiting Amsterdam Dungeon 2016: Justice League voor PWM. Vanaf 2017: Wanda-pretparken in Europa - Europa's grootste waterpark in Madrid. 2016: LooneyTuneshotel bij ingang PWM. 2018:Heroicland Themepark nabij Calais 2017:woodie voor Djurs Sommerland.
Top
#2071836 - 27/12/2013 13:23 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Philosopher]
aspers Offline
Member

Registered: 11/07/2005
Posts: 1183
Loc: anywhere but nowhere
En dat is dan de wachtrij... Een atractie op zich zo te lezen!

Top
#2071838 - 27/12/2013 13:32 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Philosopher]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: Philosopher
Hieronder enkele beschrijvingen van de wachtrij voor de komende WegisWeg / Diagon Alley.

Dat word echt geweldig.
Alleen is het voor de Gringotts Bank ride en niet WegisWeg / Diagon Alley

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2072556 - 29/12/2013 22:49 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Rio Offline
Lighting Rio

Registered: 23/01/2008
Posts: 5092
Loc: Dordrecht
Universal twitterde deze foto.


_________________________
SDB lighting, voor al uw licht bij live performance, feesten en theater. Ook voor trainingen in DMX verlichting!
www.sdblighting.nl

Winnaar Coasterdraft 2015
Top
#2072600 - 30/12/2013 00:14 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Rio]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Zo. De achterkant van de trein is even een partij lelijk. Ik wist niet dat die twee verschillende kanten had.

Duidelijk een zichtbare en niet zichtbare kant.


Edited by markie81 (30/12/2013 00:31)

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#2072601 - 30/12/2013 00:14 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Rio]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
En daar zijn er in ieder geval twee van. Ik vind het er netjes uit zien in ieder geval.

Top
#2072625 - 30/12/2013 02:21 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
FRDH Offline
FRDH

Registered: 14/10/2010
Posts: 427
Loc: Den Haag
Zonder mensen te willen kwetsen: Deze trein doet me meer denken aan een trein uit de tweede wereldoorlog.

Wat een walgelijk ding

_________________________
Hand in hand.....
Top
#2072652 - 30/12/2013 09:58 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: FRDH]
Sandman Offline


Registered: 03/09/2005
Posts: 5186
Loc: Margaritaville
Eh maar Brabo, de zijde van de trein die je nu op de foto ziet, links op de foto, zal de bezoeker nooit zien. De andere zijde ziet er uit als de Hogwarts Express smile Dat is op eerdere foto's te zien geweest.

_________________________

#TeamHighlight
Top
#2072689 - 30/12/2013 12:13 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Sandman]
René Offline
Cirquador

Registered: 15/06/2001
Posts: 29223
Loc: Nederland
Wat zien bezoekers dan als ze instappen?

_________________________
For your safety once on board. Please remain seated
with your seatbelt fastened, keeping your hands, arms,
feet and legs inside the elevator at all times. And do
take special care to supervise your children. Thank you!
Top
#2072711 - 30/12/2013 13:19 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: René]
Japio Offline
Ik ben het echt!

Registered: 01/07/2008
Posts: 3270
Loc: Prinsenbeek, Noord-Brabant
Hoe wordt daar het 'probleem' met de ramen dan opgelost? Zijn de gordijntjes gewoon dicht ofzo?

_________________________
Do not be discouraged by the White Women!
Top
#2072715 - 30/12/2013 13:21 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Japio]
Rio Offline
Lighting Rio

Registered: 23/01/2008
Posts: 5092
Loc: Dordrecht
Er is geen probleem met ramen want er zijn geen ramen. Alleen maar beeldschermen.

_________________________
SDB lighting, voor al uw licht bij live performance, feesten en theater. Ook voor trainingen in DMX verlichting!
www.sdblighting.nl

Winnaar Coasterdraft 2015
Top
#2072773 - 30/12/2013 14:56 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Rio]
Japio Offline
Ik ben het echt!

Registered: 01/07/2008
Posts: 3270
Loc: Prinsenbeek, Noord-Brabant
Maar die 'achterkant' ziet er toch zo uit om de techniek te herbergen? Als de andere kant normaal is, zit daar geen techniek neem ik aan. Waarom zouden ze die ene zijde dan zo mismaakt uit laten zien?

_________________________
Do not be discouraged by the White Women!
Top
#2072774 - 30/12/2013 15:01 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Japio]
Mrinktvis Offline
Snoeptegel

Registered: 30/10/2012
Posts: 586
Loc: Emmen
Misschien zie je dan een landschap op het beeldscherm, of iets dergelijks. Wat dan net lijkt of je door een raam kijkt.

_________________________
Volgende park: ???
2015 (6x): 2x Slagharen, 1x Heide-Park, 1x Walibi Holland, 1x Efteling, 1x Skyline Park

De Officieuze TP-Jeugd Meeting! 30 Augustus in Toverland! Ga jij mee?
Top
#2072776 - 30/12/2013 15:09 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Japio]
Rio Offline
Lighting Rio

Registered: 23/01/2008
Posts: 5092
Loc: Dordrecht
Origineel bericht van: Japio
Maar die 'achterkant' ziet er toch zo uit om de techniek te herbergen? Als de andere kant normaal is, zit daar geen techniek neem ik aan. Waarom zouden ze die ene zijde dan zo mismaakt uit laten zien?Mijn vermoeden is dat er aan de dikke kant meer effecten zitten dan alleen TV's. Een led tv kunnen ze namen al maken van een 1cm dik.

_________________________
SDB lighting, voor al uw licht bij live performance, feesten en theater. Ook voor trainingen in DMX verlichting!
www.sdblighting.nl

Winnaar Coasterdraft 2015
Top
#2072780 - 30/12/2013 15:25 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Rio]
schipluiden2 Offline
Lichttech

Registered: 22/05/2011
Posts: 1418
Loc: Schipluiden, Nederland
Net als de Hogwarts Express heeft hij denk coupes. De kant met de ramen die naar het park toe staan liggen aan de gang, dan stap je een coupe in met een deur met of een scherm of gewoon een stalen plaat. Dan zit je in de coupe met een beeldscherm als raam.

_________________________
Ben je opzoek naar een cameraman voor bijv. een vlog, stuur een pm.
Top
#2072986 - 31/12/2013 12:07 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: schipluiden2]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
De steigers komen naar beneden:De toegang naar het station in IOA zal een mooi beeld geven op Dragon Challenge.

Top
#2073003 - 31/12/2013 13:00 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
King Offline
Member

Registered: 15/03/2003
Posts: 199
Loc: Almere
wel een gek gezicht die twee thema's van 2 landen naast elkaar

Top
#2073011 - 31/12/2013 13:36 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: King]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Ik heb goede hoop dat de omgeving van Dragon Challenge nu ook wat meer aankleding krijgt. Zodra je de lifthill op gaat is het een saaie bedoeling en dat vond ik echt he minste stuk van IoA. Wat betreft de overgangen van de landen in IoA vind ik die van The Lost Continent naar Seuss Landing toch een stuk erger.

Het gedeelte in de studios ziet er echt fantastisch uit.

Top
#2073031 - 31/12/2013 15:12 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Wat te denken van dat verlaten theater waar je langs loopt vanaf Toon Lagoon naar Marvel?

Top
#2073910 - 03/01/2014 01:23 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
Yareth Offline
Junior Member

Registered: 13/06/2001
Posts: 53
Loc: Schiedam
Ik vraag me heel erg af hoe ze dat precies gaan doen met die beeldschermen in de Hogwarts Express.

Als ze niet een techniek bedenken zoals ze bij Spiderman hebben (met het verschuivend perspectief) dan blijft het toch maar kijken naar een televisietje terwijl je rijdt. En het perspectief van iemand die in een coupé zit kan je moeilijk dwingen zoals bij Spiderman.

Top
#2073911 - 03/01/2014 01:35 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Yareth]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Ze hebben in Hollywood al geoefend en dat zal in Orlando nog wel beter uit gewerkt worden.

Top
#2073914 - 03/01/2014 01:43 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Het lijkt mij fantastisch als het net echt is dat je door een bepaalde omgeving rijd. Ze zullen echt niet wat tv's ophangen.

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#2075094 - 06/01/2014 13:21 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Via het twitterkanaal van AmusementLeaks is de overhead tekening uitgelekt van de layout van de Gringotts Bank coaster/darkride.
Er is dan wel geen detail te zien over mogelijke scenes, maar het trackverloop is wel duidelijk.

Voor iedereen die vrij wil blijven van spoilers laat ik de layout niet zien, maar kun je wel de tweet vinden via bovengenoemde link.

Bron: http://screamscape.com/html/universal_studios_florida.htm#DiagonAlley

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2075135 - 06/01/2014 15:57 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Gertjan_G Offline
Member

Registered: 29/03/2007
Posts: 3657
Loc: Rossum Gld.
Het verwijderde filmpje van de zogenaamde lay-out dat een aantal pagina's terug in dit topic geplaatst is lijkt, zoals verwacht, in niets op de daadwerkelijke attractie.

Top
#2075287 - 06/01/2014 20:29 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Gertjan_G]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Zo te zien komt de grote hal er ook daadwerkelijk als ingang. Heel mooi dat!

Die eerdere losse tekening die hier eerder is verschenen blijkt dan toch echt juist te zijn. wink


_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#2076673 - 10/01/2014 13:20 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
De London kant van het park is al bijna klaar:


Top
#2076674 - 10/01/2014 13:25 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Prachtig. Net een stuk Londen aan de Thames. Al moet je volgens mij met het maken van de foto niet teveel uitzoomen. biggrin

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#2076678 - 10/01/2014 13:39 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
julioot Offline
Themepark King

Registered: 21/02/2004
Posts: 2079
Loc: Amersfoort
Zeker met die grauwe lucht er boven ziet het er zeer londons uit. Maar niet direct het meest sfeervolle stukje pretpark.

_________________________
http://themeparkking.tumblr.com/
Top
#2076679 - 10/01/2014 13:41 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: julioot]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Originally Posted By: julioot
Zeker met die grauwe lucht er boven ziet het er zeer londons uit. Maar niet direct het meest sfeervolle stukje pretpark.
Die bouw stellingen zijn inderdaad ontzettend onsfeervol wink


Sorry, moest hem maken. Puur omdat je nu toch niet kunt bepalen of iets al sfeervol is?

Top
#2076685 - 10/01/2014 14:02 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
julioot Offline
Themepark King

Registered: 21/02/2004
Posts: 2079
Loc: Amersfoort
Origineel bericht van: Eftelflags
Origineel bericht van: julioot
Zeker met die grauwe lucht er boven ziet het er zeer londons uit. Maar niet direct het meest sfeervolle stukje pretpark.
Die bouw stellingen zijn inderdaad ontzettend onsfeervol wink


Sorry, moest hem maken. Puur omdat je nu toch niet kunt bepalen of iets al sfeervol is?


Als je even mee kijkt naar de huisjes op de rechterkant van de eerste foto. Dan zie je dat de stellingen daar al zijn verdwenen. De witte muren met bruine bakstenen en grijze daken zien er heel realistisch uit. Maar een beetje grauw is het wel.

_________________________
http://themeparkking.tumblr.com/
Top
#2076895 - 10/01/2014 22:00 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: julioot]
Sandman Offline


Registered: 03/09/2005
Posts: 5186
Loc: Margaritaville
Ja maar niet om het een of ander, maar zo ziet het er gewoon uit. Ook al is dat grauw: dat is het in de film en in de boeken ook. Hier de locatie die is gebruikt in de film (als ik 't goed heb) voor 12 Grimmauld Place, de woning van Sirius Black:


Dat zie je hier in Universal aan de rechterkant. Je kunt "het Londen" uit Harry Potter gewoonweg niet zomaar kleurrijk maken omdat het in een pretpark is, er wordt immers geprobeerd de sfeer uit de films en boeken neer te zetten, en die is in Londen wat donker inderdaad.

_________________________

#TeamHighlight
Top
#2076906 - 10/01/2014 22:26 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Sandman]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Ik vind het toch allemaal geweldig. Alles tot nu toe vind ik mooi gemaakt.

En zoals Danny zegt, je kunt op foto nog niet echt bepalen of iets sfeervol is, daarvoor moet je er zelf staan. smile

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#2076945 - 11/01/2014 00:05 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
Philosopher Offline
Big Dreamer

Registered: 10/12/2002
Posts: 28738
Loc: Andijk
Er worden nog mensen gezocht met een Caraïbisch accent voor deze phase 2. Zullen we dan als onderdeel in dit themagebied ook die 'rare' dubbeldekker krijgen uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban met dat rare hoofd wat je in de film ziet?

Dat zou een heel mooi detail zijn om te verwerken in het geheel.

_________________________
*Geruchten: 2018: Minecraft-themapark in New York 2018: Legoland nabij KD. 2017: Houten achtbaan voor Thorpepark. 2016: Nieuw park: Flamingoland Coast 2016: Sluiting Amsterdam Dungeon 2016: Justice League voor PWM. Vanaf 2017: Wanda-pretparken in Europa - Europa's grootste waterpark in Madrid. 2016: LooneyTuneshotel bij ingang PWM. 2018:Heroicland Themepark nabij Calais 2017:woodie voor Djurs Sommerland.
Top
#2076959 - 11/01/2014 01:06 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Philosopher]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Het plaatje heeft hier al eens gestaan volgens mij, maar kan deze zo snel niet meer vinden.

Op onderstaande afbeelding staat inderdaad de knight bus getekend.Bij de opening is er al eens een echt exemplaar in het park geweest welke nu als het goed is in Londen te zien is.


Top
#2077004 - 11/01/2014 12:22 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
RoelerMF Offline
Carnavalist

Registered: 31/08/2002
Posts: 45420
Loc: Den Haag
Wow, het ziet er fantastisch uit! Hopelijk lukt het om volgend jaar die kant eens op te gaan voor een weekje om alle nieuwigheden uit te proberen! cool

_________________________
>> Democracy is so overrated >>
Top
#2079634 - 17/01/2014 18:40 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RoelerMF]
Philosopher Offline
Big Dreamer

Registered: 10/12/2002
Posts: 28738
Loc: Andijk


Nieuwe teaser die nu wel in het juiste topic staat.

_________________________
*Geruchten: 2018: Minecraft-themapark in New York 2018: Legoland nabij KD. 2017: Houten achtbaan voor Thorpepark. 2016: Nieuw park: Flamingoland Coast 2016: Sluiting Amsterdam Dungeon 2016: Justice League voor PWM. Vanaf 2017: Wanda-pretparken in Europa - Europa's grootste waterpark in Madrid. 2016: LooneyTuneshotel bij ingang PWM. 2018:Heroicland Themepark nabij Calais 2017:woodie voor Djurs Sommerland.
Top
#2079677 - 17/01/2014 20:14 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Philosopher]
Rollerfan Offline
Member

Registered: 17/04/2013
Posts: 303
Loc: EHV/Maastricht
Echt exemplaar? Die nu bij de Warner Bros HP Studio tour staaf in Leavesden, Londen?

Top
#2079714 - 17/01/2014 22:01 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Rollerfan]
Philosopher Offline
Big Dreamer

Registered: 10/12/2002
Posts: 28738
Loc: Andijk
Mogelijke naam van de achtbaan: Harry Potter and the Escape from Gringotts.

_________________________
*Geruchten: 2018: Minecraft-themapark in New York 2018: Legoland nabij KD. 2017: Houten achtbaan voor Thorpepark. 2016: Nieuw park: Flamingoland Coast 2016: Sluiting Amsterdam Dungeon 2016: Justice League voor PWM. Vanaf 2017: Wanda-pretparken in Europa - Europa's grootste waterpark in Madrid. 2016: LooneyTuneshotel bij ingang PWM. 2018:Heroicland Themepark nabij Calais 2017:woodie voor Djurs Sommerland.
Top
#2080428 - 20/01/2014 06:40 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Philosopher]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2080464 - 20/01/2014 10:16 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Alle steigers zijn weg. Ze zijn nu met hoogwerkers aan het werk:


Top
#2080685 - 20/01/2014 18:40 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
DaltonTerror Offline
Member

Registered: 27/09/2007
Posts: 2245
Loc: Mol, België
Op het einde van de video te zien past alles toch wel goed bij elkaar, mooi gedaan.

_________________________
Last 5 years : Disneyland Resort, Knott's Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Heide Park, Kings Dominion, Six Flags Great Adventure, Parc Astérix, Universal Resort Orlando, Walt Disney World, Busch Gardens Tampa, SeaWorld Orlando, Phantasialand, Europa Park, Movieland, Mirabilandia, Gardaland, Efteling, Disneyland Paris, Walibi Belgium, Movie Park, Bobbejaanland
Top
#2081393 - 22/01/2014 13:54 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DaltonTerror]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Nieuwe teaser:


Top
#2081483 - 22/01/2014 18:01 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
Scagen Offline
Someone, somewhere

Registered: 24/04/2010
Posts: 3095
Loc: Nederland, Schagen
Ik krijg gelijk zin om te schaken wink tonque

_________________________
If life is a rollercoaster, than don't ever let it be a Boomerang!
Top
#2081688 - 23/01/2014 07:00 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Scagen]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
USO heeft vandaag een webcast waar ze de details van Diagon Alley bekend gaan maken.
Voor ons is deze webcast vanaf 16:30uur live te volgen via https://www.universalorlando.com/ck1128bma09/

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2081762 - 23/01/2014 11:57 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Njit Offline
Disney fan

Registered: 04/08/2003
Posts: 1242
Loc: Den Bosch
Uiteindelijk komt die countdown hier uit: https://bigevents-a.akamaihd.net/player/UniversalStudios/player.html?content=live&playerId=HP

Is nu alleen nog maar reclame op. Telt nu mooi af smile


Edited by Njit (23/01/2014 15:39)

Top
#2081905 - 23/01/2014 16:51 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Njit]
aspers Offline
Member

Registered: 11/07/2005
Posts: 1183
Loc: anywhere but nowhere
En we hebben een héle berg concept arts én een nieuwe video!!

Florean Fortescue's Ice Cream Parlour in Diagon AlleyInterior of Weasley's Wizard Wheezes in Diagon AlleyHogwarts Express train station Hogsmeade VillageLondon overviewKing's Cross Station

F[i]irst look at artwork for Harry Potter and the Escape from Gringotts ride[/i]
Edited by aspers (23/01/2014 16:56)

Top
#2081914 - 23/01/2014 17:05 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: aspers]
Philosopher Offline
Big Dreamer

Registered: 10/12/2002
Posts: 28738
Loc: Andijk
De webcast vertelde mij weinig nieuws. Een mooie opwarmer voor de komende zomer als alles open gaat.

_________________________
*Geruchten: 2018: Minecraft-themapark in New York 2018: Legoland nabij KD. 2017: Houten achtbaan voor Thorpepark. 2016: Nieuw park: Flamingoland Coast 2016: Sluiting Amsterdam Dungeon 2016: Justice League voor PWM. Vanaf 2017: Wanda-pretparken in Europa - Europa's grootste waterpark in Madrid. 2016: LooneyTuneshotel bij ingang PWM. 2018:Heroicland Themepark nabij Calais 2017:woodie voor Djurs Sommerland.
Top
#2081918 - 23/01/2014 17:08 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: aspers]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Weinig nieuws! Nog steeds veel vragen mbt. de uitvoering. Dus ik blijf benieuwd. Ik wil terug!

Wel weten we nu dat Ollivanders in zowel ioa als het andere park te vinden is. Of ze moeten Ollivanders even omruilen voor iets nieuws.

Top
#2081920 - 23/01/2014 17:11 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: Eftelflags
Wel weten we nu dat Ollivanders in zowel ioa als het andere park te vinden is. Of ze moeten Ollivanders even omruilen voor iets nieuws.

Er gaan wel geruchten dat Ollivanders uit IoA gaat verdwijenen.

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2081921 - 23/01/2014 17:11 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Philosopher]
King Offline
Member

Registered: 15/03/2003
Posts: 199
Loc: Almere
Ik vond het eerlijk gezegd ook wat tegen vallen, die webcast. Zomer 2014 vind ik ook weer een erg rekbaar begrip...

Top
#2081927 - 23/01/2014 17:17 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: King]
JeffMuzz Offline
Junior Member

Registered: 01/08/2008
Posts: 84
Loc: Hoofddorp
Hopelijk is het helemaal klaar als ik in augustus er ben

Top
#2081928 - 23/01/2014 17:21 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Originally Posted By: The_Bullgod
Originally Posted By: Eftelflags
Wel weten we nu dat Ollivanders in zowel ioa als het andere park te vinden is. Of ze moeten Ollivanders even omruilen voor iets nieuws.

Er gaan wel geruchten dat Ollivanders uit IoA gaat verdwijenen.
Opzich logisch, want 45 minuten wachten voor een souvenirs shop is vrij kansloos.

Wel nog een antwoord op een andere vraag. Je moet een hopperticket bezitten om mee te rijden met de trein.

Top
#2081941 - 23/01/2014 17:49 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
Ik vraag me wel af of dat in de studios minder zou zijn. Ik heb niet direct het idee dat er ineens een Olivanders komt welke 3 keer zo groot is.

Top
#2081954 - 23/01/2014 18:13 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Robinsson Offline
Member

Registered: 04/01/2005
Posts: 828
Loc: Den Bosch
Nouja als de volgende afbeelding klopt dan toch een soort van wel.

http://www.coasterfriends.de/forum/attac...ef046e0a003.png

4. Ollivanders
4.1 Show Entrance into highly themed interior queue
4.2 Show Room 1
4.3 Show Room 2
4.4 Show Room 3

Link naar de hele forum pagina met legenda van alle nummers:

http://www.coasterfriends.de/forum/3835-...florida-13.html

Top
#2081965 - 23/01/2014 18:32 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Robinsson]
RB Offline
Let's go Celtics

Registered: 01/11/2009
Posts: 5494
Loc: Nederland
In plaats van die ene in IoA komen er dan 3 in de studios. Dan heb je dus inderdaad wat meer capaciteit. Dat was me dan even ontgaan. De winkel zelf zal niet groter worden.

Top
#2081972 - 23/01/2014 18:39 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: RB]
Robinsson Offline
Member

Registered: 04/01/2005
Posts: 828
Loc: Den Bosch
Ja het moet doorgaan als 1 winkel maar er kunnen tegelijkertijd 3 'shows' plaatsvinden in aparte ruimtes. Opzich een logische keuze en een grotere winkel zal vast niet toegestaan zijn door J.K. Rowling.

Top
#2081974 - 23/01/2014 18:42 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Robinsson]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: Edelegast
Ja het moet doorgaan als 1 winkel maar er kunnen tegelijkertijd 3 'shows' plaatsvinden in aparte ruimtes. Opzich een logische keuze en een grotere winkel zal vast niet toegestaan zijn door J.K. Rowling.

Inderdaad J.K. wilde alles het liefst precies zo hebben als in de film, dus ook de smalle straatjes en kleine winkeltjes

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2082078 - 23/01/2014 22:03 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: JeffMuzz]
Ritchie Offline
WDW Premium Passholder

Registered: 18/04/2002
Posts: 4327
Loc: @home
De soft opening zal vanaf 1 april - 20 mei gaan duren, hopelijk heb ik dan geluk, aangezien ik er dan ben. Anders zowiezo in september, want dan ben ik er ook.
Ziet er gaaf uit hoor.

_________________________
Karakter zonder kennis heeft vaker succes dan kennis zonder karakter!
Walt Disney World en omstreken: 2002,2003,2004,2005,2006,2007,2009(2x),2010,2011(2x), 2012(2x),2013(2x),2014(2x),2015(2x)
Top
#2082083 - 23/01/2014 22:16 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Ritchie]
King Offline
Member

Registered: 15/03/2003
Posts: 199
Loc: Almere
Waar heb je dat gelezen? Zou wel super zijn, ik ga eind april begin mei

Top
#2082104 - 23/01/2014 22:45 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: King]
MrNickert Offline
Member

Registered: 20/10/2010
Posts: 1620
Loc: Oosthuizen
Ik ga in mei, dat zou wel super zijn. Wat is je bron?

_________________________
Pretparken 2015: 11x Walibi Holland, 2x Heide-Park, 2x Movie Park Germany, 1x Drievliet, 1x Hellendoorn, 1x Walibi Belgium, 1x Slagharen, 2x Disneyland Parijs, 1x Plopsa Holidaypark, 3x Europa park

Mijn eerste iOS game: Monsterflipping
Top
#2082121 - 23/01/2014 23:18 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
Jos1986 Offline
Winnaar TP-draft 2013

Registered: 10/08/2005
Posts: 12378
Loc: Dordrecht
Origineel bericht van: Eftelflags
Origineel bericht van: The_Bullgod
Origineel bericht van: Eftelflags
Wel weten we nu dat Ollivanders in zowel ioa als het andere park te vinden is. Of ze moeten Ollivanders even omruilen voor iets nieuws.

Er gaan wel geruchten dat Ollivanders uit IoA gaat verdwijenen.
Opzich logisch, want 45 minuten wachten voor een souvenirs shop is vrij kansloos.
Het is wel een stuk logischer. Die 45 minuten wachtrij moet gewoon aan de Londen-kant komen, waar Ollivanders daadwerkelijk is. Er is vast nog wel een ander aardig showwinkeltje te vinden in de boeken voor in IoA, waar ook voor 45 minuten aan wachttijd voor kan natuurlijk smile

_________________________
Dit mag hier niet weggehaald worden...
Verboden door de lokale autoriteiten!

So ride on, no rest, no limit, no life, and 0 remaining Coasters in the Netherlands!
Top
#2082140 - 24/01/2014 00:22 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Jos1986]
Robinsson Offline
Member

Registered: 04/01/2005
Posts: 828
Loc: Den Bosch
Heb je helemaal gelijk in, J.K. Rowling vond het totaal niet 'oke' toen Disney met voorstellen kwam om de wereld van Harry Potter te maken maar dan met bredere paden en ruimere winkels.Daarentegen vond ze het blijkbaar prima dat Olivianders in Hogsmeade kwam terwijl die zich in Diangon Alley bevindt. En daarnaast vond zij het blijkbaar prima dat Hogwarts blijkbaar voor 50% zichtbaar mocht zijn als show building. In hoeverre ik haar qua auteur waardeer vind ik haar zakelijk vaak met 2 maten meten.


Edited by Edelegast (24/01/2014 00:23)

Top
#2082143 - 24/01/2014 00:39 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Robinsson]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Leuke post. Deels geef ik je gelijk. Als je dan als auteur wil klagen, doe het dan goed. En klaag over de afwerking her en der.

Top
#2082199 - 24/01/2014 10:40 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
bernie cowboy Offline
Entertainer

Registered: 20/04/2001
Posts: 2923
Loc: nunspeet
Ik heb dit ooit eens gevraagd aan een ontwerper van universal en zijn antwoordt was dat ze een filmpark zijn(en blijven) met decors en niet zoals disney (hij zei de naar disney niet maar bedoelde het wel smile )
Bij disney moet alles afgewerkt zijn. Bij universal vinden ze het juist tof als je iets vanuit een andere hoek kan bekijken. Men hoopt zo dat de gasten inzicht krijgen in hoe een film gemaakt wordt.
Onderdompelen in magie en vervolgens laten zien hoe het zit.
Zodat je als gast denk. Goh knap eigenlijk he die films.

_________________________
"Are you toekan to me ??"http://www.bosevents.nl
en de nieuwste show http://www.kobuskindershow.nl
NIEUW: http://www.escaperoomveluwe.nl
Top
#2082217 - 24/01/2014 11:33 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: King]
Ritchie Offline
WDW Premium Passholder

Registered: 18/04/2002
Posts: 4327
Loc: @home
Origineel bericht van: King
Waar heb je dat gelezen? Zou wel super zijn, ik ga eind april begin mei


Dit heeft ergens op de onderstaande site gestaan:

http://behindthethrills.com/

Ook te lezen op mijn Facebook pagina, alleen die is besloten voor alleen leden helaas.

_________________________
Karakter zonder kennis heeft vaker succes dan kennis zonder karakter!
Walt Disney World en omstreken: 2002,2003,2004,2005,2006,2007,2009(2x),2010,2011(2x), 2012(2x),2013(2x),2014(2x),2015(2x)
Top
#2082218 - 24/01/2014 11:34 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: bernie cowboy]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Bernie Cowboy, met het verschil dat Harry Potter juist een leefwereld moet voorstellen en niet een filmset. smile

Nieuwe details:
- Ollivanders blijft ook in IOA, maar er is er ook 1 in Diagon Alley.
- The Magic Shop and Jokes in IOA wordt samengevoegd met de huidige snoepwinkel, waardoor de snoepwinkel dus groter gaat worden. Reden hiervoor is dat er een nieuwe en grotere winkel komt in Diagon Alley.

Top
#2082238 - 24/01/2014 12:48 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
King Offline
Member

Registered: 15/03/2003
Posts: 199
Loc: Almere
@ Ritchie: ik vrees dat die softopening data oude informatie is (helaas want ik ga ook eind april). Dit stamt nog uit de tijd dat werd aangekondigd dat Diagon Alley open ging in Spring 2014 (nu pas Summer 2014). Maar ik hoop dat ik het fout heb.

Top
#2082267 - 24/01/2014 14:08 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: King]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Universal Studios heeft vandaag alle details bekend gemaakt:

Aan de buitenzijde bevinden parkbezoekers zich aan de 'London' kant, waar ze bekende props en scene's uit de films tegen komen zoals de Knight Bus, Grimboudplein 12 en de Londense ingang van de Leaky Cauldron.

Zodra je onder de stenen bogen doorgaat en Diagon Alley binnenkomt zul je vele nieuwe shops tegenkomen waaronder:

Florean Fortescue’s Ice Cream Parlour (IJsjes)
Ollivanders wand shop
Weasley’s Wizard Wheezes (magische grapjes, items en speelgoed)

Je kunt hier richting de Knockturn Alley lopen waar je kunt eten bij de Leaky Cauldron (cottage pie, fish en chips, Worstjes met aardappelpuree (Bangers & Mash) en het populaire Boterbier kunt drinken.

Borgin and Burkes (Zwarte magie spullen)
Madam Malkin’s Robes for All Occasions (Tovernaarsspullen en Hogwarts schooluniformen)
Magical Menagerie (Dieren knuffels)
Wiseacre’s Wizarding Equipment (Quidditch spulen).

Aan het eind van Diagon Alley ligt Gringotts bank. Boven op het dak zal een grote vuurspuwende animatronic draak zitten. Binnenin Gringrott's bevindt zich Harry Potter and the Escape from Gringotts, de hoofdattractie van het gebied. Bezoekers komen binnen via de originele lobby en zullen afdalen in het grote grottenstelsel onder de bank waar alle actie zich bevindt.

Als laatste is er King’s Cross Station waar je een ritje kunt maken op de Hogwarts Express naar Hogsmeade Station in Islands of Adventure. (Alleen toegankelijk als je een park-to-park pas hebt. Het is nu ook bevestigd dat iedere rit in Hogwarts Express anders zal zijn!

edit: concept arts waren al gepost


Edited by MarkB (24/01/2014 15:53)

Top
#2082275 - 24/01/2014 14:44 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
MrRC Offline
No Time

Registered: 20/12/2000
Posts: 3145
Loc: Limburg,*,Roermond
Het zou fijn zijn als je er ook Bron
bij vermeld had.

En als je beter gekeken of door gebladerd had, stonden deze ook al 2 pagina´s eerder.

Gr
Sjaak

_________________________
Record houder DRAGON KHAN 212x 2 dgn hgseiz 2001 .(BM teller:97) (2015 ??)) http://vekoma.webklik.nl/page/homepage
(alleen simulatiepagina)
Top
#2082276 - 24/01/2014 14:46 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MrRC]
markie81 Offline
Spoorlegger

Registered: 24/01/2005
Posts: 23229
Loc: Naast het spoor
Originally Posted By: MrRC
Het zou fijn zijn als je er ook Bron
bij vermeld had.

En als je beter gekeken of door gebladerd had, stonden deze ook al 2 pagina´s eerder.

Gr
Sjaak


Graag een volgende keer een fluitje. Een reactie als deze is offtopic en daarmee overbodig.

Originally Posted By: MarkB

en nu concept arts!Een aantal concept arts zijn inmiddels meermaals voorbij gekomen. Probeer met nieuwtjes plaatsen een beetje in de gaten te houden of zaken al gepost zijn of niet.

_________________________
"Bielzen liggen in een tuin, niet onder het spoor!"

"Ik kom hier pas terug als ze een B&M hebben!"
Top
#2082294 - 24/01/2014 15:56 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: markie81]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Wel een goede zet(of voor sommige een misselijke zet)om de treinattractie alleen met een hopperpas toegankelijk te maken. Zo bind je mensen minimaal 2 dagen(wie koopt er nou voor 1 dag een hopperpas, dan kan je niet alles doen?).

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#2082301 - 24/01/2014 16:04 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: Orangedevil
wie koopt er nou voor 1 dag een hopperpas, dan kan je niet alles doen?

Oh die mensen zijn er genoeg, zowel bij Disney als Universal.
Waarom denk je dan dat ze die passen ook aanbieden?

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2082303 - 24/01/2014 16:07 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
hyyyper Offline
Hollywood hyyyper

Registered: 23/07/2005
Posts: 2438
Loc: Grashoek, Limburg
Originally Posted By: Orangedevil
Wel een goede zet(of voor sommige een misselijke zet)om de treinattractie alleen met een hopperpas toegankelijk te maken. Zo bind je mensen minimaal 2 dagen(wie koopt er nou voor 1 dag een hopperpas, dan kan je niet alles doen?).


Treinattractie? Gaat ie dan over de kop of zo?

Het is niet meer dan een pendeltreintje dat Universal al sinds de opening van IoA nodig heeft. En ja, dan heb een hopper-ticket nodig, net zoals je dat nodig hebt als je de monorail van het Magic Kingdom naar EPCOT wilt nemen.

_________________________
There is a theory which states that if ever anyone discovers exactly what the Universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something more bizarrely inexplicable.

There is another theory which states that this has already happened.
Top
#2082309 - 24/01/2014 16:24 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: hyyyper]
The_Bullgod Offline
Bulls On Parade!!!

Registered: 23/09/2005
Posts: 20274
Loc: Oldenzaal
Originally Posted By: hyyyper
Originally Posted By: Orangedevil
Wel een goede zet(of voor sommige een misselijke zet)om de treinattractie alleen met een hopperpas toegankelijk te maken. Zo bind je mensen minimaal 2 dagen(wie koopt er nou voor 1 dag een hopperpas, dan kan je niet alles doen?).


Treinattractie? Gaat ie dan over de kop of zo?

Het is niet meer dan een pendeltreintje dat Universal al sinds de opening van IoA nodig heeft. En ja, dan heb een hopper-ticket nodig, net zoals je dat nodig hebt als je de monorail van het Magic Kingdom naar EPCOT wilt nemen.

Alleen is het in dit geval wel wat meer dan een simpel pendeltreintje.
Elke rit moet je weer een heel andere ervaring geven.
En daarom is het in mijn ogen toch wel degelijk als attractie te bestempelen.

_________________________
Italie 2015 (12 Jun. t/m 19 Jun.): Feltre, Peschiera Del Garda, Sirmione, Caneva World, Gardaland en Verona

Alles over Rammstein vind je op http://www.rammstein.nl
Meer over de sideprojects van Richard Z Kruspe, Emigrate (http://emigrate.rammstein.nl) en Till Lindemann & Peter Tägtgren, Lindemann (http://lindemann.rammstein.nl)
Top
#2082450 - 24/01/2014 22:54 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Orangedevil Offline
Member

Registered: 04/01/2006
Posts: 4281
Loc: Noord-Brabant
Quote:
Oh die mensen zijn er genoeg, zowel bij Disney als Universal.


Zelf doe ik het nooit meer. Ik zou mij richten op 1 park. Ik heb in Anaheim ooit die fout gemaakt en vind het nog steeds zonde. Van echte HP fans snap ik het wel, die boeit het niet dat ze The Hulk of The Mummy missen denk ik. Die willen gewoon beide HP gedeeltes zien.

Quote:
Waarom denk je dan dat ze die passen ook aanbieden?


Voor de variatie. Als je 2 a 3 weken in Orlando bent is een hopperpas heerlijk. Zo kan je eens 2 parken op 1 dag doen of alleen een avondshow. Maar dan heb ik dus over een hopperpas voor langere tijd. Een hopperpas voor 1 dag vind ik niets. Een hopperpas voor 2 dagen word al beter omdat je dan zoiezo de dubbele tijd hebt.

Quote:
Treinattractie? Gaat ie dan over de kop of zo?


Ik zie die treinrit inderdaad ook als attractie en niet als pendeltrein.


Edited by Orangedevil (24/01/2014 23:01)

_________________________
Bingo's: 62
Coasters: 344
http://coaster-count.com/user/15497/ridden
Top
#2082474 - 24/01/2014 23:28 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Orangedevil]
Pwijk Offline
AKA Patrickwijk

Registered: 05/10/2011
Posts: 638
Loc: ...
Sinds wanneer moet een attractie over de kop gaan...

Top
#2082522 - 25/01/2014 10:47 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Pwijk]
DennisR Offline
World Traveler

Registered: 05/05/2008
Posts: 477
Loc: Geleen
Ik denk dat de toeristen die van buiten Orlando komen ook wel de Orlando Flexticket hebben die dan 2 weken geldig is en dan kan je makkelijk hoppen.

_________________________
Pretparken 2015 (2): Phantasialand - Efteling
Pretparkplanning 2015 (3): Efteling - Thorpepark - EP
Top
#2082791 - 26/01/2014 16:12 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: DennisR]
Yentel Offline
Junior Member

Registered: 15/06/2013
Posts: 82
Loc: België
O man, wat wil ik hier graag naartoe.. Zal jammer genoeg nog een paar jaartjes moeten wachten tot ik afgestudeerd ben frown.

Top
#2083095 - 27/01/2014 16:22 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Yentel]
MarkB Offline
Ondersteboven

Registered: 06/03/2002
Posts: 10964
Loc: Ulft
Onderstaande foto's zijn genomen achter Plexiglas, dus facades kunnen nep of dof overkomen.

Bron: TPR


Edited by MarkB (27/01/2014 16:23)

Top
#2083098 - 27/01/2014 16:32 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: MarkB]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Past prima zo in dit park! Geeft een waanzinnig effect als je vanuit Twister, zo richting dit gedeelte kijkt.

Nu hopen dat ze snel die lelijke façades rondom de daadwerkelijke studios aanpakken. Dan is dit park perfect smile

Top
#2084994 - 02/02/2014 13:48 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: The_Bullgod]
Eftelflags Offline
Het zijn Teacups ja!!!

Registered: 05/05/2003
Posts: 25977
Loc: Rotterdam
Dit is toch geweldig?Detail is prachtig! Aan de rechterkant zie je een dakgoot welke kapot is. Dit is rechtstreeks een scene uit één van de films. Klein waanzinnig detail Bizar smile


Edited by Eftelflags (02/02/2014 13:49)

Top
#2085034 - 02/02/2014 16:31 Re: Universal Studios Orlando 2014: Harry Potter phase 2 (London) [Re: Eftelflags]
luc136 Offline
Member

Registered: 29/01/2014
Posts: 516
Loc:
Die details zien er inderdaad prachtig uit! De façade als geheel lijkt alleen totaal niet bij elkaar te passen, maar misschien is dat in het echt anders. Ik ben echt benieuwd hoe de Wegisweg eruit gaat zien, met zo'n detailniveau moet dat toch fantastisch worden!

Top
#2086249 - 06/02/2014 11:35